Οι 10 μεγαλύτεροι κατά συρροή δολοφόνοι στην ιστορία!

Οι κατά συρροή δολοφόνοι ζουν ανάμεσά μας. Κάποιοι είναι άνθρωποι υπεράνω υποψίας και άξιοι εμπιστοσύνης. Πολλές φορές είναι ευγενέστατοι και γλυκομίλητοι. Οι δολοφονίες τους,  ξεπερνούν ακόμη και αυτά που βλέπουμε σε ταινίες τρόμου. Έχουν διαπράξει εκατοντάδες δολοφονίες, πολλές από αυτές και μικρών παιδιών.

Υπάρχουν πολλοί διάσημοι κατά συρροή δολοφόνοι (serial killers), οι οποίοι έγιναν γνωστοί για τη βιαιότητα τους. Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τους δολοφόνους αυτούς, οι οποίοι έχουν διαπράξει το μεγαλύτερο αριθμό δολοφονιών στην ιστορία.

 

Οι 10 δολοφόνοι με το μεγαλύτερο αριθμό φόνων ιστορικά

 

1.Thug Behram

dolofonos india

Ο Thug Behram ήταν ο αρχηγός της ομάδας δολοφόνων Thuggee cult , οι οποίοι ευθύνονται για τις δολοφονίες 931 ανθρώπων. από το 1790 μέχρι το 1840. Για να γίνεις μέλος αυτής της ομάδας, έπρεπε να είναι μέλος η μητέρα σου ή ο πατέρας σου. O ίδιος ο Behram, διέπραξε τις 125 δολοφονίες, όλες με το ίδιο τελετουργικό, στραγγαλίζοντάς τους με ένα μαντήλι και τοποθετώντας ένα βαρύ μεταγιόν στο λαιμό τους.

 

2.Gilles De Rais

gilles de rais dolofonos

Ο Gilles de Rais, έχει μείνει στην ιστορία ως πρότυπο κατά συρροή δολοφόνου. Του έχουν καταλογίσει μόλις 80 με 200 φόνους αγοριών, ηλικίας από 6 μέχρι 18 χρονών. Τα γαλλικά αρχεία δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν όλα τα γεγονότα. Ο de Rais, ήταν ένας ισχυρός Γάλλος ευγενής του 15ου αιώνα. Είχε προτίμηση σε ξανθά, γαλανομάτικα αγόρια αγροτών και μαζί με μερικούς υποτιθέμενους συνεργούς τα βίαζαν, τα βασάνιζαν και τα ακρωτηρίαζαν. Διασκέδαζε να τα βλέπει να πεθαίνουν, καμιά φορά γελώντας. Όλο και περισσότερα αγόρια εξαφανίζονταν, αλλά οι ντόπιοι δεν τολμούσαν να καταγγείλουν ένα τόσο ισχυρό άντρα. Συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 1440, όπου ομολόγησε κάποιους από τους φόνους υπό την απειλή βασανιστηρίων. Καταδικάστηκε σε θάνατο, μαζί με δύο υπηρέτες του.

 

3. Amelia Dyer

amelia dyer dolofonos vrefon

Η Amelia Dyer είναι η πιο διάσημη κατά συρροή δολοφόνος βρεφών στη ιστορία. Με την πρόφαση πως φρόντιζε παιδιά μητέρων που αδυνατούσαν να τα μεγαλώσουν, έναντι κάποιας αμοιβής, η Amelia άφηνε τα μωρά να πεθάνουν από κακομεταχείριση και εγκατάλειψη, μόλις έπαιρνε στα χέρια της τα χρήματα. Άλλαζε συχνά τόπο διαμονής και το όνομά της ώστε να μην κινεί υποψίες. Τελικά συνελήφθη και κρεμάστηκε για έναν μόλις φόνο. Δολοφόνησε περίπου 200 βρέφη.

 

4.Elizabeth Bathory

Elizabeth Bathory dolofonos ouggaria

Η Elizabeth Bathory, ήταν κοντέσα του 16ου αιώνα. Είναι υπεύθυνη για δολοφονίες 200-300 νεαρών κοριτσιών και είναι η διασημότερη δολοφόνος στην ιστορία της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας. Στο κάστρο της προσλάμβανε κορίτσια  από φτωχές αγροτικές οικογένειες για υπηρέτριες.

Εκεί, υπέβαλλε τα θύματά της σε βασανιστήρια όπως κάψιμο, δάγκωμα, ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, πάγωμα, στέρηση τροφής και βιασμό. Καταδικάστηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό, μέσα στο ίδιο της το κάστρο, όπου και πέθανε το 1614. Πολλοί μύθοι υπάρχουν γι’ αυτήν, όπως το ότι έκανε μπάνιο με το αίμα των θυμάτων της, προκειμένου να παραμείνει για πάντα νέα.

 

5. Javed Iqbal

Javed Iqbal dolofonos pakistan

O Javed Iqbal, από τη Λαχόρη του Πακιστάν,προσέλκυε νεαρά αγόρια ηλικία από 6 έως 16 ετών, ανοίγοντας διάφορα μαγαζιά, όπως  βίντεοκλαμπ,  γυμναστήρια κλπ. Τα αγόρια γοητεύονταν από την αυτοπεποίθησή του, τα παρέσυρε, τα δηλητηρίαζε, τα βίαζε, τα στραγγάλιζε και τα τεμάχιζε. Έπειτα, έβαζε τα πτώματα τους σε μια δεξαμενή με οξύ κοντά στο σπίτι του, ή θα τα παρατούσε στον υπόνομο. Είχε συλληφθεί πολλές φορές για βιασμό, αλλά γλίτωνε πάντα με τα χρήματα του πατέρα του. Τελικά  ομολόγησε το Δεκέμβριο του 1999, ότι σκότωσε 100 αγόρια μέσα σε 18 μήνες.

 

6.Miyuki Ishikawa

Miyuki Ishikawa dolofonos

Η Miyuki Ishikawa ήταν έμπειρη μαία που έδρασε τη δεκαετία του 1940. Οι γονείς των νεογέννητων ήταν φτωχοί και δεν μπορούσαν να αναθρέψουν τα μωρά. Ούτε εκείνη μπορούσε, οπότε τα άφηνε να πεθάνουν από εγκατάλειψη. Δολοφόνησε τουλάχιστον 103 νεογνά τη δεκαετία του 1940. Επιδίωκε μάλιστα να πληρωθεί για την αποτρόπαια πράξη της. Οι δολοφονίες της, οδήγησαν την Κυβέρνηση της Ιαπωνίας να αρχίσει να σκέφτεται τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων.

 

7. Darya Saltykova

Darya Saltykova dolofonos rossia

Η Darya Saltykova, έκανε τη δουλεία να φαντάζει ακόμα χειρότερη απ’ ότι είναι. Βασάνισε και δολοφόνησε τουλάχιστον 100 από τους δούλους της. Συνελήφθη 1762, όπου η Αυτοκράτειρα Αικατερίνη II, αποφάσισε να δώσει δημοσιότητα στο θέμα, όταν συγγενείς των θυμάτων πήγαν σε αυτήν. Βρέθηκε ένοχη για τους φόνους 38 γυναικών δούλων. Η Αικατερίνη για να την τιμωρήσει, την έβγαλε αλυσοδεμένη για 1 ώρα στην πλατεία της Μόσχας, με μία πινακίδα που έγραφε: “Αυτή η γυναίκα βασάνισε και σκότωσε”. Καταδικάστηκε σε ισόβια. Πέθανε το 1801.

 

8. Harold Shipman

Harold Shipman dolofonos giatros

Ο Harold Shipman γεννήθηκε  τον Ιανουάριο 1946. Το 1963, η μητέρα του πέθανε από καρκίνο. Το 1970, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή. Ήταν αξιοσέβαστο μέλος της τοπικής κοινωνίας. Σκότωνε τουλάχιστον 218 ασθενείς του, με ενέσεις ναρκωτικών.  Το τελευταίο θύμα του, η Kathleen Grundy, επέζησε από το “γιατρό του θανάτου”. Η κόρη της θορυβήθηκε, όταν η μητέρα της δεν της άφηνε τίποτα στη διαθήκη, παρά 386.000 δολάρια στον Shipman. Συνελήφθη και αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2004.

 

9.Pedro Lopez

Pedro Lopez killer

O Pedro Lopez, γεννήθηκε στην Κολομβία το 1948. Έγινε γνωστός ως το «τέρας των Άνδεων». Ο ίδιος ομολόγησε το φόνο 300 κοριτσιών. Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα με την αστυνομία. 8 ετών τον έδιωξαν  από το σπίτι επειδή χάιδευε τη μικρή του αδερφή. Βιάστηκε κατ´εξακολούθηση από έναν άντρα σε ένα ερημικό σπίτι.  Στα 18 του χρόνια μπήκε φυλακή για κλοπές αυτοκινήτων, όπου και βιάστηκε ομαδικά.

Μετά την αποφυλάκισή του, άρπαζε μικρά κορίτσια στο Περού. Τα στραγγάλιζε μόνο μέρα, για να βλέπει ξεκάθαρα τα μάτια τους, τη στιγμή του θανάτου. Είχε σκοτώσει 100 κορίτσια μέχρι το 1978. Σκότωνε σχεδόν 3 κορίτσια την εβδομάδα. Συνελήφθη επ’ αυτοφόρω και ομολόγησε τους φόνους 240 κοριτσιών.  Το 1983 καταδικάστηκε για 110 δολοφονίες. Αποφυλακίστηκε το 1998, επειδή ο νόμος επιτρέπει ως μέγιστη ποινή τα 20 χρόνια. Δεν γνωρίζουμε τι απέγινε.

 

10. Luis Garavito

 Luis Garavito dolofonos

Ο όχι τόσο διάσημος Luis Garavito, είναι ο πιο αιμοσταγής δολοφόνος στην ιστορία. Γεννήθηκε το 1957, μεγαλύτερος από 7 αδέρφια. Βιάστηκε από τον πατέρα του κατ΄εξακολούθηση. Έκανε μικρά αγόρια να τον εμπιστεύονται, τα βασάνιζε και τα στραγγάλιζε ή αποκεφάλιζε.

Οδήγησε τους αστυνομικούς σε 170 θύματα σε όλη την Κολομβία. Θεωρείται υπεύθυνος για περισσότερους από 400 θανάτους. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 1999. Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια, που είναι το μέγιστο της ποινής και μειώθηκε στα 22, επειδή βοήθησε τις αρχές. Είναι ο χειρότερος από όλους τους κατά συρροή δολοφόνους στην ιστορία.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!