Οι 10 μεγαλύτεροι ανταγωνισμοί επιχειρήσεων!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι πολύ σκληρός. Σε μια επιχείρηση, ο ανταγωνισμός είναι υγιής, αν και δεν είναι πάντα προσοδοφόρος. Ποιοι είναι όμως οι μεγαλύτεροι ανταγωνισμοί επιχειρήσεων που γνωρίζουμε;

Υπάρχουν πολλές τεράστιες αντίπαλες επιχειρήσεις, οι οποίες πωλούν παρόμοια προϊόντα και κατά καιρούς ενημερωνόμαστε για τις μεταξύ τους διαμάχες. Ποιες είναι όμως οι επικρατέστερες;

 

 

10. Reebok vs Nike

Reebok Nike

Η μάχη μεταξύ της Reebok και της Nike βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, χωρίς να έχουμε πάντα ένα όμορφο θέαμα!

Ο Phil Knight, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της Nike, άφησε την λογιστική του καριέρα και έφτιαξε μια εταιρεία που εισήγαγε παπούτσια στις ΗΠΑ. Η Reebok από την άλλη ήταν αρχικά μια βρετανική μάρκα, η οποία ονομαζόταν JW Foster and Sons και ιδρύθηκε το 1895.

Μία από τις πιο σημαντικές διαφορές που έχουν οι δύο εταιρείες είναι η πελατεία τους. Η Nike είχε επικεντρωθεί κυρίως στο ανδρικό κοινό (χωρίς να αποκλείει και τις γυναίκες), ενώ η Reebok αφορά άνδρες και γυναίκες χωρίς να δίνει κάπου μεγαλύτερη βαρύτητα.

Το 1987, η Reebok κατάφερε και ξεπέρασε την Nike. Από τότε όμως και οι δύο αυτές μάρκες έχουν αυξήσει τις πωλήσεις τους μέσω των διαφόρων αθλητών που τις διαφημίζουν.

Τέλος, η Reebok αγοράστηκε από την Adidas, αλλά και πάλι δεν λέει να ξεκολλήσει από την δεύτερη θέση μετά την Nike.

 

9. DC vs Marvel

antagonistikes epixirisis

Ο ανταγωνισμός για αυτό το δίδυμο είναι πολύ σκληρός, παρόλο που οι μάχες τους φαίνονται πιο φιλικές προς τον τύπο. Ο ανταγωνισμός τους είναι υγιής και τους παρακινεί να ξεπεράσουν η μία ομάδα την άλλη.

Η Marvel ξεπερνά την DC όσον αφορά τις ταινίες, ενώ η DC έχει μείνει στους πιο παραδοσιακούς και γνωστούς της χαρακτήρες.

Η Marvel είναι περισσότερο γνωστή για τους Avengers, ενώ η DC υποστηρίζει τους μεγάλους μας θρύλους όπως ο Μπάτμαν και ο Σούπερμαν.

 

8. Sony vs Nintendo

Sony vs Nintendo

Αυτή η αντιπαλότητα είναι από τις πιο γνωστές, καθώς είναι σε εξέλιξη εδώ και 15 χρόνια.

Η Nintendo ξεκίνησε από την Ιαπωνία παράγοντας κάρτες παιχνιδιού μέχρι και την δεκαετία του 1970. Ενώ η Nintendo βγήκε στον ανταγωνισμό με την Sonic και την Sega, μέχρι το 1995 που η Sony έβγαλε το Playstation.

Ξεχώρισε με τα 3D γραφικά και τα CD και έτσι κυριάρχησε στην αγορά των παιχνιδιών. Σαν απάντηση, η Nintendo έβγαλε το Ν64.

Σήμερα, οι δύο αυτές εταιρείες παιχνιδιών ανταγωνίζονται η μία την άλλη με τα νεότερα μοντέλα τους, το Nintendo Wii (Wii & U) αλλά και το Sony Playstation 4, με τη Sony εξακολουθεί να βρίσκεται πρώτη στις πωλήσεις.

 

7. Ferrari vs Lamborghini

Ferrari vs Lamborghini

Ο θρύλος λέει ότι ο Ferruccio Lamborghini όντας δυσαρεστημένος από την Ferrari, ίδρυσε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων το 1967. Οι δύο μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων έχουν πολλά κοινά αν δεν το αναλύσεις βαθύτερα.

Τα αυτοκίνητά τους είναι φανταχτερά, σπορ και πολυτελή, επίσης είναι και οι δύο ιταλικές κατασκευαστικές εταιρείες και τα λογότυπα τους έχουν σαν σύμβολο ζώα.

Βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι κατά κάποιο τρόπο ένας μονόπλευρος αγώνας, καθώς η Ferrari είχε τεράστιες πωλήσεις σε σχέση με την Lamborghini το 2010.

 

6. Energizer vs Duracell

Energizer vs Duracell

Η Energizer βγήκε στο προσκήνιο περίπου γύρω στα τέλη του 1800, ενώ η Duracell πολύ αργότερα, στα μέσα της δεκαετίας του 1960.

Οι δύο αυτές εταιρείες έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά διαφημίζοντας τις μπαταρίες τους, όπου και οι δύο μάρκες χρησιμοποιούν ένα κουνέλι ως μασκότ για να προωθήσουν το προϊόν τους.

Η μάχη τους είναι σε εξέλιξη, με την Duracell να υπερισχύει κυρίως λόγω της διαφήμισης της.

 

5. Nickelodeon vs Disney Channel

Nickelodeon vs Disney Channel

Η Disney είναι γνωστή ως η μεγαλύτερη εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο. Η Nickelodeon από την άλλη είναι ένα καλωδιακό τηλεοπτικό κανάλι το οποίο κυριάρχησε στο παιδικό κοινό για χρόνια.

Η Disney όμως πήρε μερικά από τα στελέχη της Nickelodeon, συμπεριλαμβανομένων του Rich Ross, ο οποίος ηγείται τώρα του Disney Channel.

Επίσης, η Disney είχε πρόσφατα κάποιες πολύ μεγάλες επιτυχίες με την Hannah Montana αλλά και το High School Musical, ενώ η Nickelodeon την αγωνίζεται με τον Glen Martin DDS και το Spectacular.

 

4. Budweiser vs Miller

Budweiser vs Miller

Η Budweiser και η Miller ήταν οι πρώτες σε πωλήσεις μπύρες στις αρχές της δεκαετίας του 1980, η καθεμία από αυτές κατέχουν περίπου το 20% της αγοράς σε σχέση με τις υπόλοιπες μπύρες.

Ωστόσο, η Miller άρχισε να κερδίζει τον μεταξύ τους αγώνα με την πολύ επιτυχημένη είσοδο της Miller Lite στην αγορά και τις διαφημίσεις τις με τους διάσημους παίκτες του μπέιζμπολ, όπως ο Boog Powell, ο Billy Martin και ο Marv Throneberr

Ο ανταγωνισμός ήταν τόσο ακραίος καθώς ο John A. Murphy, ο πρόεδρος της Miller δήλωνε ότι έχει μια κουβέρτα Budweiser κάτω από το γραφείο του, ούτως ώστε να μπορεί να σκουπίζει τα πόδια του.

 

3. McDonalds vs Burger King

McDonalds vs Burger King

Η McDonalds και η Burger King κυκλοφόρησαν στα μέσα του 20ου αιώνα. Η έντονη αντιπαλότητα μεταξύ των δύο γιγάντων του fast-food έγινε εντονότερη όταν ο ιδρυτής των McDonald ‘s, Ray Kroc δήλωσε ότι αν πέθαιναν τα Burger King από πνιγμό αυτός θα τους είχε βάλει έναν σωλήνα στο στόμα.

Αντέγραφε η μία εταιρεία την άλλη στις επιλογές των μπιφτεκιών, κάνανε ψευδή διαφήμιση και έτσι διαμάχονταν η μία την άλλη μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα.

Δυστυχώς για Burger King όμως, έπεσαν στις προτιμήσεις του κοινού όταν άλλαζαν συνεχώς Διευθύνοντες Συμβούλους και ιδιοκτήτες.

 

2. Coke vs Pepsi

Coke vs Pepsi

Οι δύο εταιρείες αναψυκτικών συχνά προσπαθούσαν να κάνουν τη μάχη τους ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Η Coke έχει χαρακτηριστεί ως πιο «φιλική για όλη την οικογένεια” μάρκα, μιας και κυριαρχούν στις διαφημίσεις της τα Χριστούγεννα με τον Άγιο Βασίλη και τα παιδιά με τους γονείς.

Το κορυφαίο γεγονός είναι ότι ο Άγιος Βασίλης αρχικά φορούσε μωβ ρούχα, αλλά η Coca cola τον έβαλε να φοράει κόκκινα ως στρατηγική μάρκετινγκ και έτσι τον έχουμε συνδυάσει και εμείς με τα κόκκινα.

Η Pepsi από την άλλη πλευρά είναι πιο γνωστή ως το αναψυκτικό των νέων. Και οι δύο εταιρείες είναι οι κορυφαίες μάρκες όσον αφορά τις διαφημίσεις τους στην μεγάλη οθόνη, ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους.

 

1. Apple vs Samsung

apple-vs-samsung

Μέχρι το 1997, η Apple ήταν στα πρόθυρα της πτώχευσης και δέχθηκε 150.000.000 δολάρια από επενδύσεις από τον Gates για να μην βουλιάξει.

Κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια όμως, ο Steve Jobs της Apple εκτοξεύθηκε στο προσκήνιο και ξεπέρασε ακόμη και τον Gates δημιουργώντας μια ελκυστική νέα τεχνολογία, όπως τα smartphones και τα tablets.

Τέλος, η Apple βρίσκεται στα δικαστήρια με την Samsung κατηγορώντας την ότι της κλέβει της πατέντες και όχι άδικα, καθώς όπως όλοι μας γνωρίζουμε η Apple είναι μια πρωτοπόρα εταιρεία και κατά καιρούς πολλοί προσπαθούν να την αντιγράψουν.[adrotate banner=”12″]

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!