10 Μεγαλύτερες διαδικτυακές απάτες όλων των εποχών!

Από τότε που η τεχνολογία εξελίχθηκε τόσο πολύ μειώθηκαν οι ληστείες σε τράπεζες και πολυκαταστήματα, μιας και την θέση τους πήρανε οι ηλεκτρονικές απάτες!

Έχουμε ακούσει πολλά κατά καιρούς, ποιες είναι όμως οι top 10 όλων των εποχών; Για πάμε να τις δούμε!

 

 

 

 

10.  Ρώσικη εγκληματική οργάνωση κλέβει προσωπικές πληροφορίες

ilektronikes apates

Αυτό είναι ένα πρόσφατο γεγονός το οποίο αναφέρθηκε τον Αύγουστο, όπου μια άγνωστη Ρωσική εγκληματική οργάνωση έκλεψε περίπου 1,2 δισεκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης.

Η επίθεση αυτή δεν έγινε μόνο σε μία χώρα, ήταν παγκόσμια και στόχευσαν σχεδόν 420.000 διαφορετικές ιστοσελίδες.

Ευτυχώς όμως απ’ ότι φαίνεται η εγκληματική οργάνωση έχει χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να βοηθήσει στην διάδοση των spam και όχι στην πώληση των πληροφοριών για κλοπή ταυτότητας ή πιο άμεσες οικονομικές απάτες.

 

9.  Ληστεία της τράπεζας Sumitomo Mitsui

Sumitomo Mitsui trapeza

Το 2004 μια ομάδα από χάκερς χρησιμοποίησαν ένα είδος spyware γνωστό ως keyloggers για κλέψουν τα στοιχεία των λογαριασμών και κωδικούς πρόσβασης της τράπεζας. Είχαν αποκτήσει περίπου 420.000.000 δολάρια που σχεδίαζαν να διανείμουν σε πάνω από δέκα διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ευτυχώς τελικά συνέλαβαν έναν Ισραηλινό άνδρας τον Yeron Belondi ο οποίος προσπαθούσε να καταθέσει 27 εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό στο Ισραήλ. Επίσης, έγιναν και άλλες συλλήψεις μετά.

 

8.  Οργάνωση κλέβει εκατομμύρια δολάρια με προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες

pistotikes kartes

Εγκληματική οργάνωση αγοράζοντας προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες, χάκαραν τράπεζες σε όλο τον κόσμο με σκοπό να αυξήσουν την αξία των καρτών και στη συνέχεια προσέλαβε μικρο-εγκληματίες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τις κάρτες αυτές σε ATM σε όλο τον κόσμο, για να αποσύρουν τα χρήματα των καρτών.

Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη προσπαθώντας να βγάλουν 2.700.000 δολάρια από τα μηχανήματα ΑΤΜ σε δύο διαφορετικές τράπεζες. Συνολικά είχαν κλέψει περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια.

 

7.  Λήστεψαν Σουηδική τράπεζα με ιό Trojan

souidiki trapeza

Οι πελάτες της τράπεζας Nordea στη Σουηδία έλαβαν emails που περιείχαν ιούς Trojan. Οι ιοί ήταν keyloggers που κατέγραφαν όλες τις πληκτρολογήσεις που γίνονται από τους πελάτες των τραπεζών. Όταν οι πελάτες είχαν τον λογαριασμό τους σε απευθείας σύνδεση, οι εγκληματίες μπορούσαν να πάρουν ένα αρχείο με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης τους.

Οι εγκληματίες το έσκασαν με σχεδόν 8 εκατομμύρια σουηδικές κορόνες, το οποίο ποσό μεταφράζεται σε περίπου 943.000 δολάρια.

 

6.  Χρήστης έκλεψε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια

diadiktiakes apates

Ένας χρήστης γνωστός και ως «στρατιώτης», χρησιμοποιούσε μια malware εργαλειοθήκη που ονομάζεται SpyEye και έκλεβε σχεδόν 17.000 δολάρια την ημέρα. Αυτός ο χρήστης κατάφερε να διεισδύσει τους υπολογιστές των 3.500 πελατών τριών τραπεζών.

Σε μια περίοδο μόνο έξι μηνών ο “στρατιώτης” κατάφερε να συγκεντρώσει 3,2 εκατομμύρια δολάρια.

 

5.  Έκλεψαν 1,3 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoins

bitcoins

Το Bitcoin είναι μια μορφή ψηφιακού νομίσματος, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν online συναλλαγές, χωρίς να χρειάζονται μια κεντρική τράπεζα. Φυσικά, υπάρχουν μέρη σε απευθείας σύνδεση, όπου οι χρήστες αποθηκεύουν τα ψηφιακά τους νομίσματα, σαν ένα άλλο είδος τράπεζας.

Σε μια από αυτές τις εταιρείες, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αποθηκεύσουν τα bitcoins γνωστή και ως inputs.io είχαν διεισδύσει επιβαρυμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προκάλεσαν ελάττωμα στο διακομιστή υποδοχής. Έτσι, ο κλέφτης κατάφερε να βγάλει 4100 BTC, το οποίο σημαίνει περίπου 1,3 εκατομμύρια δολάρια.

 

4.  Μαζική κλοπή ηλεκτρονικών ταυτοτήτων στην Αριζόνα

arizona

Για κάθε 100.000 πολίτες στην Αριζόνα, από τους 149 είχαν κλέψει την online ταυτότητα τους. Στην ουσία αυτό που κάνανε ήταν να κλέβουν τα στοιχεία των χρηστών από τις φορολογικές τους δηλώσεις και να παίρνουν τις επιστροφές, πριν προλάβουν εκείνοι.

 

3.  Παγκόσμιος δακτύλιος εγκλημάτων έκλεψε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάδια

diadiktiakes apates

Για δύο χρόνια το FBI ακολουθούσε τις κινήσεις και συνέλεγε στοιχεία σε βάρος ενός παγκόσμιου εγκληματικού δακτυλίου ο οποίος είχε κλέψει 205.000.000 δολάρια. Οι εγκληματίες είχαν τα στοιχεία τις πιστωτικές κάρτες 411.000 χρηστών. Το πιο μεγάλο μέλος τους ήταν μόλις 22 ετών και οι υπόλοιποι έφηβοι. Συνολικά συνελήφθησαν 28 άτομα.

 

2.  Βρέθηκαν εκτεθειμένες Πιστωτικές Κάρτες των Marhall και TJ Maxx

marshalls

Τον Δεκέμβριο του 2006 υπήρχε μια παραβίαση της ασφάλειας των Marshalls, όπου βρέθηκαν εκτεθειμένα τα στοιχεία από 94 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες πελατών τους. Η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη και την 40 ετή φυλάκιση ενός θρυλικού χάκερ γνωστός και ως Albert Gonzalez, ο οποίος συνεργαζόταν με 11 ακόμη άτομα.

 

Θέλεις να δεις κι άλλα 10 μεγαλύτερα ή πιο περίεργα πράγματα μπες στην κατηγορία Top10!

 

1.  Χάκαραν την Heartland Payment Systems

Heartland

Η Heartland Payment Systems είναι μια εταιρεία που χειρίζεται τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών καρτών για τις μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις. Οπότε εάν είχε κλαπεί μόνο ένα δολάριο από κάθε κάρτα, οι κλέφτες θα μπορούσαν να βγάλουν 134 εκατομμύρια δολάρια, όπως και έγινε.

Ο επικεφαλής αυτής της επιχείρησης ήταν ο Albert Gonzalez, ο ίδιος άνθρωπος που ευθυνόταν και για την παράβαση των TJX το 2006.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!