9 Μεγάλοι ηγέτες και οι ιδιοτροπίες τους!

Από τους άσημους μέχρι και τους πιο τρελούς, έχουμε συγκεντρώσει στο aggouria.gr 9 μεγάλους ηγέτες και τις ιδιοτροπίες τους. Χρειάζεται ένα συγκεκριμένο είδος προσωπικότητας για να κατεβεί στις εκλογές μιας δημοκρατικής παράταξης ή να καταλάβει μια χώρα. Αν και το να είναι υπεύθυνοι για μια ολόκληρη χώρα μπορεί να τονώνει τον εγωισμό τους, θέτει παράλληλα στο φως της δημοσιότητας και τις ιδιοσυγκρασίες, τις εμμονές και τις διαταραχές τους.

Οι παρακάτω προσωπικότητες ξεκίνησαν ταπεινά και ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους έχοντας την επιθυμία να αφήσουν το στίγμα τους στη χώρα τους και κατ’ επέκταση στην ιστορία. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι προσωπικότητες αναζητούν δύναμη και αναγνώριση, ενθαρρύνοντας τη λατρεία της προσωπικότητας τους. Με τον τρόπο αυτό παίρνουν θεϊκές διαστάσεις στα μάτια των ανθρώπων.

 

9 Ηγέτες και οι παραξενιές τους

 

Μπερλουσκόνι

Berlusconi

Ο 78χρονος και 3 φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας, μεγαλοεπιχειρηματίας και μεγιστάνας των ΜΜΕ έχασε λίγη από την δημοσιότητα του όταν το 2013 κατηγορήθηκε ότι είχε δώσει χρήματα για να κάνει έρωτα με μια ανήλικη ιερόδουλη και για κατάχρηση του γραφείου του. Ο ιδιοκτήτης της AC Milan και της Media Set φημιζόταν ότι συνδεόταν με την Ιταλική μαφία και με άλλες δυσάρεστες προσωπικότητες.

Η αγάπη του για τις όμορφες γυναίκες και η προτίμηση του να συναναστρέφεται με την ελίτ τον οδήγησαν στην συχνή οργάνωση πάρτι στη βίλα του έξω από το Μιλάνο, όπου υπήρχαν φήμες ότι πάνω από 20 κοπέλες συμμετείχαν γυμνές σε τελετουργίες Αφρικάνικου στυλ.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο il Cavaliere (όπως ήταν γνωστός) έχει πληρώσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την Μαροκινή χορεύτρια του χορού της κοιλιάς και υποτιθέμενη ιερόδουλη, Karima El Mahroug (γνωστή και ως Ruby Rubacuori), με σκοπό να παρέχει τις υπηρεσίες της στα πάρτι του. Ενώ η καταδίκη του έχει ακυρωθεί, είναι πολύ πιθανό να θυμούνται τον Μπερλουσκόνι εξαιτίας των πάρτι του και όχι ως τον Ιταλό πρωθυπουργό με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια θητεία μετά τον πόλεμο.

Μπρέζνιεφ

Brezhnev

Η θέση του Λεονίντ Μπρέζνιεφ στα χρονικά της ιστορίας έχει κατοχυρωθεί λόγω της θέσης του ως Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης – μια θέση που κατείχε από το 1964 μέχρι και το 1982. Στις δημοσκοπήσεις που έγιναν στη Ρωσία, το όνομα του βρίσκεται στη λίστα των πιο διάσημων αρχηγών της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα, παρόλο που η πολιτική του οδήγησε στην Εποχή της Στασιμότητας.

Φημισμένος για τη ματαιοδοξία του, ήθελε να διατηρεί και να μεγαλώνει τη φήμη του για υπεροχή και υποβίβαζε όποιον δεν μπορούσε να δει την ιδιοφυΐα του. Λάτρευε τα σύμβολα κύρους, ιδιαίτερα τα μετάλλια (από τα οποία του είχαν απονεμηθεί πάνω από 100, μερικά από τα οποία δεν τα άξιζε) και τα γρήγορα αυτοκίνητα (τις περισσότερες φορές του τα έδιναν ξένοι ηγέτες ως δώρο).

Σαντάμ Χουσεΐν

Saddam Hussein

Ο 5ος Πρόεδρος του Ιράκ, που ήταν στο αξίωμα από το 1979 μέχρι και το 2003, Σαντάμ Χουσεΐν ήταν πρόθυμος να ενισχύσει τη λατρεία της προσωπικότητας του στη χώρα του. Αμέτρητα πορτραίτα, αγάλματα και άλλα έργα τέχνης δημιουργήθηκαν προς τιμή του. Αυτές οι εικόνες του Ιρακινού ηγέτη είχαν ως στόχο να εξιδανικεύσουν τον Χουσεΐν στα μάτια των ανθρώπων και να υποστηρίξουν την προπαγάνδα για το καθεστώς του.

Στο απόγειο της δημοτικότητας του, οι φωτογραφίες του (οι οποίες απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό λόγω της εμφάνισης του  με διάφορες στολές) ήταν κυριολεκτικά παντού δίνοντας την εντύπωση ότι σε παρακολουθούσε όπου και να ήσουν. Ο Χουσεΐν διέταξε την έκδοση του Ματωμένου Κορανίου, το οποίο γράφτηκε χρησιμοποιώντας 27 λίτρα από το αίμα του, δείγμα ευχαριστίας προς το Θεό επειδή τον προστάτευε από διάφορους κινδύνους.

Στάλιν

Stalin

Ο τύραννος της Σοβιετικής Ένωσης, που βρισκόταν στην εξουσία από το 1925 μέχρι και το 1953, ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ανάγκη του να καθιερωθεί ως ηγέτης, φοβίζοντας και ελέγχοντας τους άλλους, ήταν τόσο μεγάλη που απέκλεισε την εξέλιξη της προσωπικότητας μέσω του πολιτισμού δίνοντας το όνομα του σε πολλά μέρη και καθιερώνοντας το Βραβείο Στάλιν και το Βραβείο Ειρήνης του Στάλιν.

Προτιμούσε να απευθύνονται σε αυτόν με τίτλους, όπως η “Λαμπρή Ιδιοφυΐα της Ανθρωπότητας”. Διάφορα τεχνουργήματα προπαγάνδας δημιουργήθηκαν με σκοπό να ζητήσει την υποστήριξη των ανθρώπων, ανάμεσα στα οποία ήταν η λογοτεχνία, η μουσική, πίνακες ζωγραφικής και ταινίες. Είχε μάλιστα και έναν αντικαταστάτη, γνωστό ως Rashid, ο οποίος αντικαθιστούσε τον Στάλιν σε διάφορες συναθροίσεις και σε διάφορα τηλεοπτικά γεγονότα, ιδιαίτερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η υγεία του άρχισε να εξασθενεί.

Νέρων

nero

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας θεωρείται υπεύθυνος για την μεγάλη πυρκαγιά της Ρώμης, η οποία είχε ως σκοπό να δημιουργήσει λίγο χώρο για να χτίσει μια εντυπωσιακή αρένα. Ο ίδιος άντρας, που φημιζόταν ότι έριχνε τους Χριστιανούς σε καυτό λάδι και μετά τους άναβε φωτιά για να φωτίσει τα απογεύματα του, ήταν επίσης υπεύθυνος για την εκτέλεση πολλών Ρωμαίων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η μητέρα του. Θεωρείται ότι δηλητηρίασε και τον θετό του αδελφό στην αναζήτηση του για δύναμη.

Ο εγωισμός του Νέρωνα δεν είχε όρια. Η αγάπη του για την οδήγηση αρμάτων τον έκανε να διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες (το ταλέντο ήταν τέτοιο που κατά την προσπάθεια του να οδηγήσει το άρμα, τα άλογα τον πέταξαν κάτω και παρολίγο να τον σκοτώσουν). Παρά τη θέση του ως αυτοκράτορας, συνέθετε και εκτελούσε τραγούδια μπροστά σε κοινό με σκοπό να αυξήσει τη δημοτικότητα του. Στο τέλος, επειδή φοβόταν την καταδίκη του και την ανακήρυξη του ως δημόσιο εχθρό, αυτοκτόνησε.

Τσαουσέσκου

Ceausescu

Μαζί με τη γυναίκα του, ο Ρουμάνος αρχηγός του κράτους (1967-1989) καταδικάστηκε σε θάνατο αφού βρέθηκε ένοχος για γενοκτονία και παράνομη συγκέντρωση πλούτου. Ο τύραννος, που είχε ανακηρυχθεί από μόνος του η Ιδιοφυΐα της Κάρπαθου,  είχε φτιάξει για τον εαυτό του ένα σκήπτρο παρόμοιο με αυτό του βασιλιά μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος της Ρουμανίας. Αυτό ώθησε τον καλλιτέχνη Σαλβαδόρ Ντάλι να του στείλει ένα σαρκαστικό τηλεγράφημα στο οποίο του έδινε συγχαρητήρια για την εφεύρεση του προεδρικού σκήπτρου. Για να εξασφαλίσει την αφοσίωση στο πρόσωπο του, και μετά την αποστασία ενός από τους έμπιστους ανώτερους αξιωματικούς του, έδωσε σε μέλη της οικογένειας του πολλές κυβερνητικές θέσεις.

Καντάφι

Gaddafi

Ο επαναστάτης και πολιτικός από τη Λιβύη προερχόταν από μια σεμνή οικογένεια καθώς ήταν ο γιος ενός Βεδουίνου βοσκού. Παρά την αύξηση της δύναμης του είχε διατηρήσει μια αρκετά σεμνή δημόσια εικόνα – με εξαίρεση την αρκετά υπερβολική γκαρνταρόμπα του. Η δημόσια εικόνα του ως ένας σοβαρός, ευσεβής οικογενειάρχης έρχεται σε αντίθεση με τις φήμες που υπήρχαν για το τι συνέβαινε πίσω από τις πόρτες του σπιτιού του κοντά στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Annick Cojean, της εφημερίδας Le Monde, ο Καντάφι ήταν γυναικάς, βιαστής και βασανιστής, ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα χαρέμι από γυναίκες. Οι Αμαζόνιοι σωματοφύλακες του δεν γλίτωναν από τα φλερτ του. Τα πάρτι του Καντάφι λέγεται ότι ήταν οι προμηθευτές των πάρτι του Μπερλουσκόνι με ιερόδουλες, Υποστηρίζεται ότι οι συγκεντρώσεις του πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας ήταν εμπνευσμένες από τον ίδιο τον Καντάφι.

Κιμ Τζόνγκ-ιλ

Kim Jong-il

Γνωστός και ως ο “Αγαπητός Ηγέτης”, ο Κιμ Τζόνγκ-ιλ ήταν ο Ανώτατος Ηγέτης της Βόρειας Κορέας κατά τη περίοδο 1994-2011. Βασίστηκε στην λατρεία της προσωπικότητας την οποία κληρονόμησε από τον πατέρα του, ο οποίος είχε νωρίτερα τη θέση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και αργότερα εξέλιξε τη μηχανή της προπαγάνδας στο κράτος του, ώστε να μπορέσει να φαίνεται σαν θεός στα μάτια του λαού του.

Η λατρεία του ως ήρωα είναι τόσο μεγάλη που πολλοί θεωρούν ότι μπορεί ακόμη και να ελέγξει τον καιρό μέσω της διάθεσης του. Όταν τα προβλήματα υγείας που είχε βγήκαν στη δημοσιότητα, και δεν κατάφερε να κάνει δημόσια εμφάνιση το 2008 στην Ολυμπιακή Τελετή Αφής της Φλόγας στη Πιονγιάνγκ, η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας απέκρυψε το γεγονός ότι ο Τζονγκ-ιλ είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Λέγεται ότι χρησιμοποίησε αντικαταστάτη για να κρύψει τις επιδράσεις της υγείας του και να συνεχίσει να ενισχύει την ψευδαίσθηση της αθανασίας του.

Κιμ Τζόνγκ-ουν

Kim Jong un

Ο Κιμ Τζόνγκ-ουν ανέλαβε την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, μετά το θάνατο του πατέρα του το 2011. Η θέση αρχικά προοριζόταν για τον μεγαλύτερο σε ηλικία αδελφό του, ο οποίος, όμως, δυσαρέστησε τον πατέρα του όταν επέλεξε να επισκεφτεί τη Disneyland στο Τόκιο με πλαστό διαβατήριο. Όχι μόνο ο νεότερος Τζόνγκ κληρονόμησε τη θέση του πατέρα του, αλλά κληρονόμησε επίσης τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, την προσωπικότητα και την σωματική του διάπλαση.

Ο Τζόνγκ ήταν μεγάλος οπαδός του Michael Jordan κατά τα σχολικά του χρόνια και συχνά ζωγράφιζε σκίτσα του αθλητή. Είναι επίσης οπαδός του μπάσκετ, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και του Eric Clapton. Καθώς είναι λάτρης των κοινωνικών επαφών, του ποτού και των πάρτι, είχε εισάγει ένα τζακούζι που έχει βάλει στη βίλα του ώστε να τον βοηθάει να αναρρώνει μετά από μια ξέφρενη νύχτα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!