Κινέζικο ρομπότ οδοντίατρος έκανε την πρώτη του επέμβαση!

Φοβάσαι τους οδοντιάτρους και αποφεύγεις το να πηγαίνεις; Οι Κινέζοι πρωτοτύπησαν για ακόμη μία φορά βάζοντας σε λειτουργία το πρώτο ρομπότ οδοντίατρο, για να είναι πιο ακριβείς οι επεμβάσεις!

Σίγουρα τώρα θα σκέφτεσαι ότι εφόσον είναι μια κατασκευή από την Κίνα ότι μάλλον δεν θα κάνει και πολύ καλά την δουλειά της. Αλλά το πρώτο τεστ που έγινε σε μία νεαρή γυναίκα απέδειξε ότι μάλλον δεν είναι πολύ μακριά ο καιρός που τα ρομπότ θα πάρουν την θέση όλων των εργαζόμενων, ακόμη και στην ιατρική!

 

Το ρομπότ οδοντίατρος από την Κίνα έβαλε με επιτυχία δύο εμφυτεύματα στο στόμα ενός ασθενούς!

texnologia odontiatriki

Το ρομπότ αυτό λοιπόν, κατάφερε να τοποθετήσει με επιτυχία δύο εμφυτεύματα στο στόμα ενός ασθενούς, χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει κανένας από τους γιατρούς που παρακολουθούσαν για να δουν το ποια θα είναι η εξέλιξη της επέμβασης.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα όπως αναφέρθηκε ειδικεύεται σε οδοντικές εμφυτεύσεις και λέγεται ότι είναι το πρώτο που έχει βγει στον κόσμο στην συγκεκριμένη ειδικότητα.

robot odontiatros aggouria.net

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου στο Κολέγιο της Στοματολογίας στο Σιάν της Κίνας. Σύμφωνα με το κολέγιο, μια ομάδα οδοντιάτρων, με επικεφαλή τον καθηγητή Zhao Yimin, ο οποίος έχει δώσει τις γνώσεις του στο ρομπότ μεταφέροντας του κάποιες εντολές.

odotiatriki kina robbot

Η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σύστημα σήμανσης το οποίο έκανε τον βραχίονα του ρομπότ να εκτελεί εντολές στο στόμα του ασθενούς.

Το σύστημα αυτό περιείχε δεδομένα του κρανίου και της σιαγόνας του ασθενούς, τα οποία είχαν συλλεχθεί μέσω μιας CT σκαναρίσματος. Αυτό βέβαια συνοδευόταν και από μία 3D εικόνα του στόματος όπου αποτυπωνόταν και η όλη διαδικασία.

kina texnologia dontia

Ο καθηγητής Zhao Yimin δήλωσε στο Central Television Station της Κίνας ότι το ρομπότ μπορεί να εντοπίσει την ακριβή θέση ακόμη κι όταν ο ασθενής έχει κλειστό το στόμα του και έπειτα να βάλει τα οδοντικά εμφυτεύματα με μεγάλη ακρίβεια.

Σύμφωνα με το κολέγιο, αυτό το ρομπότ θα φανεί απίστευτα χρήσιμο στην Κίνα, μιας και υπάρχουν περισσότεροι από 400 εκατομμύρια ασθενείς που χρειάζονται οδοντικά εμφυτεύματα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!