Η ιστορία πίσω από τα Emoji!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να χρησιμοποιεί το Facebook και να μην βάζει τα Emoji στις περισσότερες αναρτήσεις του, για να εκφράσει τα συναισθήματα που έχει εκείνη τη στιγμή, για ότι γράφει!

Δεν είναι μια καινούρια μόδα, καθώς τα συγκεκριμένα σύμβολα υπάρχουν εδώ και 20 χρόνια, άσχετα αν εμείς ξεκινήσαμε να τα χρησιμοποιούμε περίπου εδώ και 8-9 χρόνια το πολύ, όταν το Facebook μπήκε για τα καλά στη ζωή μας! Ποια είναι όμως η ιστορία τους και πως δημιουργήθηκαν τα πρώτα “συναισθηματικά” σύμβολα;

 

Δες επίσης: Πως να απενεργοποιήσεις τα αυτόματα Video στο Facebook!

 

Πως δημιουργήθηκαν τα Emoji

emoji

Τα πάντα ξεκίνησαν από την Ιαπωνία 20 χρόνια πριν, όπως αναφέραμε και στην αρχή, από την ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών DoCoMo. Η ονομασία τους είναι συνδυασμός δύο ιαπωνικών λέξεων, το “e”, που σημαίνει εικόνα και το «Moji,” που σημαίνει “γραμμένος χαρακτήρας”.

Ουσιαστικά δημιουργήθηκαν με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους νέους καταναλωτές στην υπηρεσία τηλεειδοποίησης τους, καθώς η ιαπωνική γλώσσα είναι πάρα πολύ δύσκολη και αυτό δεν βοηθούσε τους καταναλωτές να εκφραστούν με συνοπτικό τρόπο. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με τα emails που αποστέλλονταν.

Έτσι ο κύριος μηχανικός της εταιρείας DoCoMo, Shigetaka Kurita, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύνολο 172 χαρακτήρων, που θα αποτελούνταν από εικόνες 12×12, οι οποίες θα επέτρεπαν στους χρήστες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, όπως δηλαδή γίνεται και τώρα.

emoji eikonidia facebook

15 χρόνια πριν όμως, η Apple και η Google αντιλήφθηκαν την επιτυχία που είχαν αυτά τα σύμβολα και έτσι θέλησαν να τα εντάξουν στο λειτουργικό τους σύστημα. Διαθέσιμα για όλο τον κόσμο έγιναν αισίως το 2011 με την κυκλοφορία του iOS 5.0, μιας και το iOS 2.2 ήταν μόνο για τους Ιάπωνες.

Δεν άργησαν όμως τα εικονίδια να κάνουν την εμφάνιση τους, τόσο στα στάτους στο Facebook όσο και στα posts στο Instagram. Στις μέρες μας υπάρχουν ήδη 1.300 διαφορετικά emoji, με περίπου 60 νέους χαρακτήρες οι οποίοι προστίθενται κάθε χρόνο, σύμφωνα με τη Unicode Consortium.

Φυσικά, η έννοια του κάθε εικονιδίου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη γλώσσα, τον πολιτισμό αλλά και το περιεχόμενο μιας συζήτησης, αλλά πάνω κάτω όλοι μας ξεχωρίζουμε το τι αφορούν.

Τέλος, όπως έχει διαρρεύσει, η επόμενη κίνηση της Unicode είναι να τυποποιήσει gif ενσωματωμένες εικόνες, σαν αυτές που υπάρχουν ήδη στο Facebook Messenger. Όπως και να χει είναι τόσο δημοφιλή που δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε, ότι και να γίνει!

>> Δες όλα τα άρθρα από την Τεχνολογία!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!