Οι 10 πιο θανατηφόροι δεινόσαυροι!

Ο γενικός κανόνας λέει, ότι, σε καμία περίπτωση, δε θα ήθελες να συναντήσεις από κοντά τους δεινόσαυρους της Μεσοζωικής Περιόδου.

Όμως, κάποιοι από αυτούς ήταν πολύ πιο επικίνδυνοι, από τους υπόλοιπους! Αυτά τα ζώα ήταν, οι αντίστοιχοι δολοφόνοι-νίντζα της σημερινής εποχής!

Πάμε να δούμε μαζί τους τρομερότερους τυραννόσαυρους, ράπτορες και άλλα τέτοια “φιλικά” είδη, που θα σε μετέτρεπαν σε πρωινό, σε δευτερόλεπτα.

 

 

Δες επίσης: Τα 10 πιο “άσχημα” ζώα στον κόσμο!

 

Οι 10 πιο επιθετικοί δεινόσαυροι!

1. Γιγανoτόσαυρος

giganotosauros-deinosauroi

Στην Κρητιδική περίοδο, οι δεινόσαυροι της Νότιας Αμερικής, ήταν οι μεγαλύτεροι του κόσμου! Αυτό ήταν, ένα 8-10 τόνων, τριών δαχτύλων τεράστιο αρπακτικό ζώο. Τα κόκκαλα του, βρέθηκαν, δίπλα, από τα κόκκαλα του Αργεντινόσαυρου, έναν από τους μεγαλύτερους δεινοσαύρους, που έζησαν ποτέ! Για να καταλάβεις, ήταν από τους ελάχιστους δεινόσαυρους που μπορούσε να αντιμετωπίσει τον τεράστιο, κακόφημο Τιτανόσαυρο.

2. Γιουταράπτορας

utahsaurus-epikindunoi-deinosauroi

Αν και οι Βελοσιράπτορες έχουν πάρει την περισσότερη δόξα, λόγω ταινιών και αναρίθμητων ντοκιμαντέρ, το συγκεκριμένο είδος ράπτορα, ήταν το πιο θανατηφόρο! Ζύγιζε περίπου ένα τόνο κι είχε τόσο μακριά νύχια, όσο ο πρωταγωνιστής(δολοφόνος) της ταινίας “Παρασκευή και 13”. Ο Γιουταράπτορας έζησε 50 εκατομμύρια χρόνια, πριν τους διάσημους (και μικρότερους σε μέγεθος), απογόνους του.

3. Τυραννόσαυρος Ρεξ

turannosauros-aimovoroi-deinosauroi

Κανένας άνθρωπος, δε θα μάθει ποτέ, την πραγματική ιστορία αυτού του δεινόσαυρου. Αν, για παράδειγμα, περνούσε όλο το 24ωρο, σκοτώνοντας ή τρώγοντας, ήδη πεθαμένα ζώα. Βέβαια, η ανατομία του ( ο τεράστιος όγκος και τα πολυάριθμα δόντια στο ογκώδες κεφάλι του) αποδεικνύουν περίτρανα, ότι ήταν μία, πραγματική, δολοφονική μηχανή, αν οι συνθήκες το απαιτούσαν!

4. Στεγόσαυρος

stegosauros-krhtidikh-periodos

Μπορεί να μην περίμενες σε μια λίστα με θανατηφόρα ζώα να βρεις ένα φυτοφάγο, αλλά θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί. Αυτό το συγκεκριμένο είδος, αν και χαζό, είχε μια τεράστια ουρά με μεγάλα αγκάθια να προεξέχουν, ικανά να κάνουν χίλια κομμάτια, το κεφάλι, ενός τρομακτικού Αλλόσαυρου. Αν ο Στεγόσαυρος ένιωθε κάποια στιγμή απειλή, την κινούσε απότομα προς όλες τις κατευθύνσεις, σκοτώνοντας όποιον περνούσε από το διάβα του.

5. Σπινόσαυρος

spinosauros

Στα ίδια κυβικά με τον Τυραννόσαυρο, αυτός ο δεινόσαυρος είχε ένα επιπλέον χαρακτηριστικό: ήξερε να κολυμπάει! Περνούσε την ημέρα του, κολυμπώντας σε ποτάμια και ψαρεύοντας με τα τεράστια δόντια του ή χρησιμοποιούσε την ίδια τεχνική με τους κροκόδειλους (να ανεβαίνει σιγά-σιγά στην επιφάνεια του νερού, δηλαδή) για να τρομοκρατήσει μικρότερα ζώα.

6. Majungasaurus

majungasaurus

Ο καννίβαλος δεινόσαυρος της λίστας μας! Εντός του σκελετού ενός τέτοιου είδος, βρέθηκαν απομεινάρια ενός ίδιου, αποδεικνύοντας τον κανιβαλλισμό της φυλής τους. Φυσικά, δεν έτρωγαν μόνο το ένα το άλλο, τον περισσότερο χρόνο τους περνούσαν, εκφοβίζοντας μικρότερα πλάσματα από αυτούς.

7. Αγκυλόσαυρος

agkulosauros

Ο Αγκυλόσαυρος ήταν το μακρινό ξαδερφάκι του Στεγόσαυρου και όπως και ο ξάδερφος του, έτσι κι αυτός, είχε μια πολύ δυνατή ουρά! Αντί για αγκάθια, είχε ένα τεράστιο ρόπαλο, στην άκρη της ουράς του, για την άμυνα του. Μια εύστοχη “ροπαλιά” και εύκολα να έσπαγε ένα πόδι ή τα δόντια, ενός επιθετικού Τυραννόσαυρου.

8. Αλλόσαυρος

allosauros

Ο πρόγονος του T. Rex ήταν αυτός ο τεράστιος, σαρκοφάγος, επιθετικότατος δεινόσαυρος. Δυστυχώς, για αυτόν, ήταν και πολύ χαζός. Φαντάσου, ότι μια ομάδα ενηλίκων τέτοιων δεινόσαυρων, πέθαναν επειδή έπεσαν (για να φάνε) στην ίδια τρύπα-παγίδα με το θήραμα τους.

9. Διπλόδοκος

diplodoos-terastios-deinosauros

Αν και φυτοφάγος και μάλλον αρκετά “χαριτωμένος” (σύμφωνα με την ταινία Jurassic Park), αυτό το ζώο ήταν προικισμένο με μία τεράστια ουρά, πολλών κιλών, που μπορούσε να κρατήσει μακριά τα αρπακτικά. Φυσικά, πολλοί από τους Διπλόδοκους, απλά χρησιμοποιούσαν το βάρος τους, για να πατήσουν πάνω στον εχθρό τους.

10. Troodon

troodon-deinosauros-eksupnos

Δες επίσης: Ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες ράτσες σκύλων!

Από τους πιο έξυπνους και μικρούς δεινόσαυρους, της εποχής του. Αυτό το είδος, μπορούσε να κυνηγήσει σε αγέλη και όχι μόνο αυτό. Μπορούσε να χτίσει στρατηγικές, για να πιάσει το θήραμά του και επίσης, μπορούσε να κυνηγήσει το βράδυ, εξαιτίας των μεγάλων ματιών του. Αν και ζύγιζαν, περίπου, όσο ένας μέσος ενήλικας, μια ομάδα 4-5 τέτοιων, ήταν το ίδιο επικίνδυνη με έναν T.Rex.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!