Η γηραιότερη γυναίκα εν ζωή στον κόσμο είναι 117 χρονών!

Ευχόμαστε σε πολλούς να τα εκατοστήσουν όταν είναι τα γενέθλια τους, αν και το θεωρούμε πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζουμε και πολλά άτομα τα οποία κατάφεραν να κλείσουν τα 100. Η γηραιότερη γυναίκα εν ζωή όμως έχει φτάσει τα 117 και μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες!

Ποια είναι όμως αυτή η γυναίκα για την οποία μιλούν όλοι από το Σάββατο;

 

Η Βάιολετ Μπράουν είναι η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο!

gireoteri gunaika planiti

Η Τζαμαϊκανή Βάιολετ Μος Μπράουν (Violet Mosse Brown) είναι ο πιο μεγάλος ηλικιακά άνθρωπος που ζει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη μας και αυτό το επιβεβαίωσε και η Ομάδα Ερευνών Γεροντολογίας.

Η Βάιολετ γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1900, πράγμα που σημαίνει ότι γεννήθηκε 67 χρόνια πριν ιδρυθεί το κράτος της Τζαμάικα.

violet brown guiness book

Ήταν καθηγήτρια μουσικής για περισσότερα από 80 χρόνια, ενώ με τον άντρα της ήταν και αγρότες. Όταν όμως πέθανε ο σύζυγος της το 1997, ανέλαβε τις υποχρεώσεις του, δηλαδή έγινε η υπεύθυνη για τις καταγραφές σε οτιδήποτε αφορούσε το τοπικό νεκροταφείο. Αυτή τη δουλειά την έκανε μέχρι και αφού έκλεισε τα 100 της χρόνια.

Από ότι φαίνεται όμως τα καλά γονίδια είναι οικογενειακό τους μιας και ο γιος της είναι 97 χρόνων και χαίρει άκρας υγείας.

Το δικό της μυστικό όμως, από ότι είπε σε μία δήλωση της, είναι ότι δεν πίνει ρούμι και τρώει τα πάντα εκτός από χοιρινό και κοτόπουλο. Και αν θέλουμε να ζήσουμε πολλά χρόνια θα πρέπει να τιμάμε τον πατέρα και την μητέρα μας, όπως έκανε και η ίδια!

megaluteri gunaika ston kosmo

Η Θεία Β όμως, όπως την φωνάζουν, μπήκε στο Guinness World Records το Μεγάλο Σάββατο όταν πέθανε η Ιταλίδα προκάτοχος του ρεκόρ, Έμα Μοράνο, η οποία ήταν επίσης 117 χρονών. Η Morano ήταν ο τελευταίος άνθρωπος εν ζωή που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα, οπότε ο τίτλος πέρασε αυτομάτως στην Μπράουν.

Γενικότερα, ο πιο μεγάλος ηλικιακά άνθρωπος που έχει υπάρξει ήταν η Γαλλίδα Ζαν Καλμάν, η οποία πέθανε σε ηλικία 122 χρόνων το 1997.

 [ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/dfkNvdk-lSk”]

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!