Επίσημη προδημοσίευση ΕΣΠΑ 2014 – 2020: Ποιοι οι ωφελούμενοι!

Στις 12/10/2015 έγινε η επίσημη προδημοσίευση ΕΣΠΑ 2014 – 2020 για 4 νέα προγράμματα, από τον υπουργό Οικονομία, Γιώργο Σταθάκη.

Οι ακριβείς ημερομηνίες της έναρξης της υποβολής των προτάσεων, αναμένεται να ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο μήνες, ώστε να προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να προετοιμαστούν καταλλήλως.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι και το ότι αυτή τη φορά, ο χρόνος υποβολής της αίτησης δεν θα παίξει κάποιο ρόλο, δίνοντας πλεονέκτημα σε εκείνους που ήταν από τους πρώτους. Άρα όπως καταλαβαίνεται δεν υπάρχει λόγος οι ενδιαφερόμενοι να προσφύγουν σε συμβούλους ειδικευμένους στην κατάθεση αιτήσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τεσσάρων δράσεων του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου είναι 350 εκατομμύρια ευρώ. Ποιες είναι όμως αυτές οι δράσεις και ποιοι δικαιούνται να συμμετάσχουν σε αυτά τα προγράμματα;

Δες εδώ: Σύνοψη ΕΣΠΑ 2014-2020

 

 Επίσημη προδημοσίευση: Οι 4 δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020

programmata espa 2014 2020

1. Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι ωφελούμενοι της συγκεκριμένης δράσης, είναι όλοι οι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 και είναι Άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή ασκούν παρεμφερή επαγγελματική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Το ποσό της επιχορήγησης κυμαίνετε από 5.000 έως 25.000€ και καλύπτει το 100% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης και οι πτυχιούχοι αναμένεται να είναι 2200.

 

2. Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

Εδώ οι ωφελούμενοι είναι όσοι έχουν γεννηθεί πριν την 1.1.1991 και είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης ή ασκούν συναφή επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Ο προϋπολογισμός για αυτή τη δράση είναι 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις ύψους μέχρι και 60.000 ευρώ. Και εδώ καλύπτεται το 100% της επένδυσης. Επιπλέον, στοχεύει στην αξιοποίηση  2.500 επιχειρήσεων.

Δες την επίσημη Προδημοσίευση: «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα»

 

3. Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

Αυτό το πρόγραμμα αφορά μικρές επιχειρήσεις που υπάρχουν ήδη και δραστηριοποιούνται στους 8 στρατηγικούς τομείς του ΕΠΑΝΕκ, οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων,
  • Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ),
  • Υλικά / Κατασκευές,
  • Εφοδιαστική Αλυσίδα,
  • Ενέργεια,
  • Περιβάλλον,
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ και
  • Υγεία.

Ο προϋπολογισμός φτάνει τα 130 εκατ. ευρώ και η επιχορήγηση για την κάθε επιχείρηση κυμαίνεται από 15.000€ έως 200.000 €.

Δες την επίσημη Προδημοσίευση: Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές

 

4. Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών

Τέλος, σε αυτή τη δράση ωφελούμενοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές αλλά και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν κατά μέσο όρο την τελευταία 3ετία τουλάχιστον μια ΕΜΕ μισθωτής εργασίας. Αφορά έως 1800 επιχειρήσεις και το ποσό της επιχορήγησης είναι από 15.000 έως και 150.000 ευρώ.

Δες την επίσημη Προδημοσίευση:  Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών 

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!