Οι 10 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου!

Η ειρήνη που υπάρχει παγκοσμίως αφορά την εξωτερική πολιτική μιας χώρας με τις υπόλοιπες. Μπορεί μια χώρα, θεωρητικά, να φαίνεται ήσυχη, αλλά στο εσωτερικό της είναι πιθανό να βράζει και η εγκληματικότητα της να είναι υψηλή! Μεγάλα επίπεδα trαffincking, τρομοκρατία, σεξοuαλικές επιθέσεις και εξτρεμιστικές οργανώσεις είναι μερικοί από τους λόγους που μπορούν να γεμίζουν καθημερινά με φόβο τις ζωές των κατοίκων.

Φυσικά, υπάρχουν χώρες που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων για την επικινδυνότητα τους. Αν νόμιζες πως τα πράγματα στην Ελλάδα είναι άσχημα, δες τι βιώνουν οι άνθρωποι στις 10 πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου!

 

10 επικίνδυνες χώρες που θα απέφευγες να μείνεις!

 

10. Ρωσία

Rosia

Αποτελεί την μεγαλύτερη χώρα του κόσμου και σε αυτή ζουν περίπου 144 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτά που την καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη, αν και τα επίπεδα εγκληματικότητας της έχουν μειωθεί, είναι η διακίνηση ναρκωτικών, το ξέπλυμα χρημάτων. η πορνεία, οι πληρωμένοι δολοφόνοι, οι απαγωγές και η τρομοκρατία. Από ότι φαίνεται, η βότκα δεν είναι αρκετή για να κάνουν κάποιον να θέλει να μετακομίσει εκεί.

9. Μεξικό

enath pio epikindunh xwra ston kosmo

Πέμπτη μεγαλύτερη χώρα στην αμερικανική ήπειρο και ενδέκατη σε πληθυσμό παγκοσμίως. Όπως θα περίμενε κανείς, ο κύριος λόγος που θεωρείται μια από τις επικίνδυνες χώρες του πλανήτη μας είναι το εμπόριο ναρκωτικών! Τα καρτέλ έχουν ριζώσει για τα καλά στη χώρα, παρά τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να τα καταπολεμήσουν. Επιπλέον, οι ένοπλες ληστείες, οι απαγωγές και η σεξοuαλική βία της χαρίζουν εύκολα την 9η θέση στην κατηγορία αυτή.

8. Πακιστάν

diamaxes sto pakistan

Το Πακιστάν συνορεύει με την Ινδία, το Ιράν, την Κίνα και το Αφγανιστάν. Το έγκλημα σε αυτή τη χώρα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αναπτύσσεται με πολλές μορφές, όπως η μαύρη αγορά, η πολιτική βία και το ξέπλημα χρημάτων, ενώ αποτελεί μια από τις επικίνδυνες χώρες όσον αφορά την τρομοκρατία, την διακίνηση ναρκωτικών, τους εκβιασμούς και τις απαγωγές.

7. Ιράκ

isis

Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το Ιράκ. Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων το 2011, οι ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των ένοπλων δυνάμεων έχει στοιχίσει την ζωή πολλών αμάχων. Παρά τις προσπάθειες για περιορισμό το ISIS, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα να εξαλειφθεί αυτή η οργάνωση από την χώρα.

6. ΗΠΑ

epikindunothta stis HPA

Πρόκειται για την πιο πολυπολιτισμική χώρα στον πλανήτη. Η υπερδύναμη και με την μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως έχει να αντιμετωπίσει πολλά εσωτερικά προβλήματα. Σε ορισμένες πολιτείες είναι πολύ επικίνδυνη η ζωή. Ληστείες, βιασμοί και οικογενειακή βία είναι συνήθη φαινόμενα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που τα τα πιο βίαια και αποτρόπαια εγκλήματα στον πλανήτη διαδραματίζονται τις περισσότερες φορές εκεί.

5. Σουδάν

soudan

Τα εσωτερικά προβλήματα και οι εθνικές διαφορές δημιουργούν ένα κλίμα συνεχούς αναβρασμού στη χώρα αυτή. Χιλιάδες άνθρωποι φυλακίζονται, βασανίζονται και εκτελούνται εξαιτίας των διαφορών αυτών. Οι ασφάλεια,δε , είναι σχεδόν μηδενική ακόμα και σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να αποφεύγει ο κόσμος να επισκεφτεί τη χώρα.

4. Αφγανιστάν

taliban sto afganistan

Η χώρα έχει ζήσει πάρα πολλούς εμφυλίους πολέμους που την έχουν αποδεκατίσει. Η προσπάθεια των σοβιετικών να ελέγξουν την χώρα και στην συνέχεια οι δυνάμεις των Αμερικάνων που πολεμούσαν τους Taliban έχουν αφήσει το σημάδι τους πάνω στον κόσμο, με την διαφθορά, τις απαγωγές, τη διακίνηση ναρκωτικών και τα συμβόλαια δολοφονίας  να έχουν πάρει τρομακτική έκταση.

3. Νιγηρία

boko haram

Η τεράστια αυτή χώρα με τους 174 εκατομμύρια κατοίκους βρίσκεται τρίτη σε αυτή την κατάταξη εξαιτίας της οργάνωσης Boko Haram. Από το 2002 και μετά, το στρατιωτικό αυτό κίνημα έχει ως σκοπό την καθιέρωση του Ισλαμικού Νόμου Sharia. Η τρομοκρατική δραστηριότητα της Boko Haram έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες θύματα κάθε χρόνο και καθιστά την χώρα μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο.

2. Σομαλία

somalia

Η Σομαλία συνορεύει με την Αιθιοπία, το Τζιμπουτί, την Κένυα και βρίσκεται στον κόλπο του Άντεν, έχοντας μια τεράστια ακτογραμμή. Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις απαγωγές για λύτρα, ενώ η ληστείες, η διαφθορά και η δωροδοκία παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτά σε συνδυασμό με την φτώχεια της χώρας δημιουργούν ένα κλίμα κινδύνου για τους ανθρώπους πέρα από κάθε φαντασία.

1. Συρία

emfuios

Ο ένοπλος εμφύλιος πόλεμος καθιστά την χώρα αυτή ακατάλληλη να προσφέρει ασφάλεια στους κατοίκους της. Αποτελεί και την πιο επικίνδυνη χώρα της Ασίας, με δεκάδες αθώους να σκοτώνονται καθημερινά χωρίς να από τις ένοπλες δυνάμεις. Η βία που επικρατεί στην χώρα αυτή δεν έχει σταματημό. Το είναι εντελώς ανίκανο να διασφαλίσει την ζωή των πολιτών, δημιουργώντας την χειρότερη κατάσταση φόβου και κινδύνου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!