Οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου!

Αν σχεδιάζεις να κάνεις ένα ταξίδι σε κάποια ξένη χώρα, σίγουρα ανησυχείς για την ασφάλεια σου. Δες λοιπόν εδώ ποιες είναι οι 10 πιο επικίνδυνες πόλεις που θα έπρεπε να αποφύγεις!

Μπορεί όλοι μας να γνωρίζουμε τους πιο δημοφιλείς και ταυτόχρονα ασφαλείς προορισμούς, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά πόσα από εμάς γνωρίζουν και τους πιο επικινδύνους;

Υπάρχουν μέρη με ανεξέλεγκτη κυκλοφορία ναρκωτικών, εγκληματικές συμμορίες και βία, που σίγουρα δεν θα ήθελες να επισκεφτείς.

Η λίστα που ακολουθεί βασίζεται σε έρευνες της Ποινική Δικαιοσύνη και η κατάταξη έγινε με βάση το ποσοστό των δολοφονιών ανά κάτοικο, που πραγματοποιήθηκαν το 2011.

 

Δες επίσης: Οι 10 πιο περίεργες λίμνες του κόσμου (εικόνες)

 

 

Ποιες είναι οι πιο εγκληματικές πόλεις του κόσμου

 

10.  Μπελέμ – Βραζιλία

belem vrazilias

Το Μπελέμ είναι περιτριγυρισμένο από την Κολομβία, τη Βολιβία, αλλά και το Περού και είναι μια φυσική πύλη για την διακίνηση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Το ποσοστό όμως της βίας δεν περιορίζεται μόνο στις δολοφονίες που γίνονται για τα ναρκωτικά. Έχουν δολοφονηθεί πολλοί ακόμη και για την προστασία του Αμαζονίου.

Το 2011 λοιπόν, οι ανθρωποκτονίες που σημειώθηκαν ήταν 1.639 σε έναν πληθυσμό 2.100.319 κατοίκων. Το ποσοστό των δολοφονιών σε αυτή την πόλη ήταν 78,04%.

 

9.  Ντουράνγκο – Μεξικό

durango mexico aggouria.net

Το Ντουράνγκο είναι είναι γνωστό για την καλλιέργεια των σπόρων της παπαρούνας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της ηρωίνης.

Όπως καταλαβαίνεις υπάρχουν πολλοί που έχουν φτιάξει απίστευτες περιουσίες σε αυτή την πόλη, από την κατασκευή και την διακίνηση των ναρκωτικών. Οπότε έχουν γίνει και πολλές δολοφονίες.

Οι ανθρωποκτονίες που είχαν σημειωθεί το 2011 ήταν 474 σε έναν πληθυσμό 593.389 κατοίκων. Το ποσοστό των δολοφονιών σε αυτή την πόλη ήταν 79.88%.

8.  Τσιουάουα – Μεξικό

chihuahua mexico

Σε αυτή την πόλη δεν θα πρέπει να κυκλοφορείς έξω σε απομακρυσμένες περιοχές και πόσο μάλλον μόνος σου.

Δαπανώνται πολλά χρήματα όπως μπορείς να καταλάβεις για την πρόσληψη των τοπικών φρουρών. Η Τσιουάουα είναι ένα σημαντικό σημείο διακίνησης λαθρεμπορίου κοκαΐνης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ανθρωποκτονίες εδώ είναι 690 σε έναν πληθυσμό 831.693 κατοίκων. Το ποσοστό των δολοφονιών σε αυτή την πόλη ήταν 82.96%.

 

7.  Τορεόν – Μεξικό

torreon mexico aggouria.net

Αν και το Τορεόν είναι η 9η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του Μεξικού και είναι μία από τις πιο σημαντικές οικονομικές και βιομηχανικές περιοχές, η βία που υπάρχει εκεί την κατατάσσει στην 7η θέσηγια τις περισσότερες δολοφονίες.

Οι ανθρωποκτονίες εδώ είναι 990 σε έναν πληθυσμό 1,128.152 κατοίκων. Το ποσοστό των δολοφονιών σε αυτή την πόλη ήταν 87.75%.

 

6.  Καράκας – Βενεζουέλα

caracas venezouela

Το Καράκας βρίσκεται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κολομβία. Και εδώ η βία ως επί το πλείστον συνδέεται με την διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στο Καράκας τιμωρούνται μόνο τα 8 από 100 εγκλήματα που πραγματοποιούνται. Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα αυτής της πόλης είναι οι γρήγορες απαγωγές που γίνονται, με αντίτιμο υψηλά κέρδη.

Οι ανθρωποκτονίες εδώ είναι 3,164 σε έναν πληθυσμό 3,205,463 κατοίκων. Το ποσοστό των δολοφονιών σε αυτή την πόλη φτάνει μέχρι και το 98.71%.

 

5.  Τεγουσιγάλπα – Ονδούρα

kentriki periferia ondura

Η Κεντρική Περιφέρεια είναι ο πιο επικίνδυνος δήμος της Ονδούρα. Η επιχειρηματική περιοχή της πόλης Τεγουσιγάλπα, σε γενικές γραμμές θεωρείται ασφαλής.

Ωστόσο, τα προάστια της κατακλύζονται από εγκλήματα του δρόμου, από μεγάλες συμμορίες, όπως η περίφημο MS-13.

Οι ανθρωποκτονίες εδώ ανέρχονται στις 1,123 σε έναν πληθυσμό 1,126,534 κατοίκων. Το ποσοστό δηλαδή των δολοφονιών σε αυτή την πόλη φτάνει μέχρι και το 99.69%.

 

4.  Ακαπούλκο – Μεξικό

acapulco mexico aggouria.net

Η εξέλιξη της βίας στο Ακαπούλκο άρχισε να αυξάνεται κάπου στα μέσα το 2009, μετά τον θάνατο του βασιλιά των ναρκωτικών Αρτούρο Μπελτράν Λέιβα στην Κουερναβάκα από τις μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Από εκεί και πέρα επικρατεί μια συνεχής διαμάχη μεταξύ των συμμοριών για την διακίνηση των ναρκωτικών. Και να φανταστείς ότι μέχρι πριν το Ακαπούλκο ήταν ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Το 2011 όμως οι ανθρωποκτονίες που σημειώθηκαν ήταν 1.029 σε έναν πληθυσμό 804.412 κατοίκων. Το ποσοστό δηλαδή των δολοφονιών σε αυτή την πόλη ήταν 127,92%.

 

3.  Μασεϊό – Βραζιλία

maceio vrazilia aggouria.net

Το Maceio με τις αμμώδεις παραλίες αλλά και με την έντονη του ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, θα μπορούσε να είναι ένας ιδανικός προορισμός διακοπών.

Οι αρχές του Maceio ισχυρίζονται ότι η αυξανόμενη βία οφείλεται στην έξαρση της χρήσης του κρακ, σε όλη την πόλη.

Οι ανθρωποκτονίες εδώ ανέρχονται στις 1,564 σε έναν πληθυσμό 1.156.278 κατοίκων. Το ποσοστό δηλαδή των δολοφονιών σε αυτή την πόλη φτάνει μέχρι και το 135.26%.

 

2.  Χουάρες – Μεξικό

mexico eglimatikotita

Και στην κορυφή της εγκληματικότητας για το Μεξικό βρίσκεται η πόλη Χουάρες, οποία μπήκε στην λίστα λόγω του πολέμου μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών της Χουάρες και της Σιναλόα.

Από το 2008 μέχρι και το 2010 είχαν σκοτώσει ήδη περισσότερα από 6000 άτομα.

Οι ανθρωποκτονίες σε αυτή την πόλη ανέρχονται στις 1.974 σε έναν πληθυσμό 1.335.890 κατοίκων. Το ποσοστό δηλαδή των δολοφονιών σε αυτή την πόλη φτάνει μέχρι και το 147.77%.

 

Δες επίσης: Οι 10 πιο όμορφοι εγκληματίες του κόσμου!

 

1.  Σαν Πέδρο Σούλα – Ονδούρα

San Pedro Sula Ondoura

Όταν η Κολομβία μείωσε το εμπόριο ναρκωτικών στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το σημείο διέλευσης όπως είδαμε πήγε προς τα βόρεια του Μεξικού.

Αλλά όταν ο Πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν έδωσε μάχη απέναντι στα καρτέλ των ναρκωτικών το 2006, ο επόμενος προορισμός για την εμπορία ναρκωτικών ήταν η Ονδούρα.

Σχεδόν το 80% της κοκαΐνης που μεταφέρεται από τη Νότια Αμερική προς τη Βόρεια Αμερική, σταματά πλέον στην Ονδούρα.

Έτσι οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν στις 1.143 σε έναν πληθυσμό 719.447 κατοίκων. Το ποσοστό δηλαδή των δολοφονιών είναι απλά απίστευτο, καθώς φτάνει στο 158.87%.

[adrotate banner=”12″]
Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!