ΕΛΑΣ- Μην ανεβάζετε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο

Όλοι κατά καιρούς ανεβάζουμε φωτογραφίες δικές μας αλλά και φωτογραφίες παιδιών, που μπορεί να είναι παιδιά μας ανίψια μας ή ξαδέρφια μας. Σύμφωνα όμως με το  Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι χρήστες του ίντερνετ και ιδιαίτερα οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων όπως το facebook, θα έπρεπε να σταματήσουν να ποστάρουν τις φωτογραφίες των παιδιών τους.

Με τις τελευταίες έρευνες διαπιστώθηκε πως οι παιδόφιλοι δεν έχουν μόνο υλικό όπου τα παιδιά επιδίδονται σε sεξoυαλικές πράξεις, αλλά έχουν και φωτογραφίες οι οποίες είναι αποδεδειγμένα κατεβασμένες από κοινωνικά δίκτυα που δείχνουν παιδιά στην παραλία, με μαγιό, με ελαφριά ενδυμασία, αλλά και εντελώς ντυμένα παιδιά τα οποία ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες.

Ο κάθε χρήστης πρέπει να χρησιμοποιεί συνετά το ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πρέπει να ενημερωθεί που οποιαδήποτε φωτογραφία ανέβει, μένει και μπορεί ο καθένας να τη χρησιμοποιήσει με οποιοδήποτε τρόπο θελήσει. Κίνδυνος υπάρχει ακόμα και με τις ρυθμίσεις απορρήτου καθώς ο πλέον δεν ξέρεις ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπός πίσω από το κάθε προφίλ.

Γίνεται λοιπόν παράκληση από την ΕΛΑΣ να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί στις αναρτήσεις φωτογραφιών των παιδιών μας στο διαδίκτυο

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!