Bitdefender: Τι θα έπρεπε να γνωρίζεις για το καλύτερο Antivirus της χρονιάς!

Η λίστα με τα Antivirus μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και βλέπουμε διαρκώς ανακατατάξεις μέσα στο Top 10. Το BitDefender Plus όμως θεωρείται για πολλούς το καλύτερο Antivirus που έχει βγει τα τελευταία χρόνια και αυτό το αποδεικνύουν και οι πωλήσεις του, οι οποίες όλο και αυξάνονται.

Τα μεγαλύτερα sites και περιοδικά που ασχολούνται με την τεχνολογία έχουν κάνει τουλάχιστον ένα αφιέρωμα στο όνομα του, αλλά αρκετοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν τι πραγματικά προσφέρει και το ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που το κάνουν τόσο ξεχωριστό.

Αν λοιπόν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, στην συνέχεια μπορείς να δεις το πόσο αποτελεσματικό είναι και όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις για το συγκεκριμένο Antivirus!

 

Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις για το Bitdefender!

bitdefender gr 2017

Πόσο αποτελεσματική είναι η προστασία που παρέχει;

Το Bitdefender έχει μπει στο μικροσκόπιο διαφόρων οργανισμών και έχει περάσει από αρκετά τεστ ώστε να γίνει η αξιολόγηση του. Στα τελευταία 12 τεστ που έγιναν από το Virus Bulletin, που είναι από τους πιο γνωστούς οργανισμούς, το συγκεκριμένο antivirus ήταν μέσα και στα 12 πράγμα που σημαίνει ότι βρέθηκε ανάμεσα στα πιο αξιόλογα και έλαβε πιστοποίηση VB100 σε όλα αυτά τα τεστ.

Όσο για το Ινστιτούτο AV-Test, το βαθμολόγησε για την προστασία, την απόδοση και τη χρηστικότητα του, δίνοντας του μέχρι έξι points σε κάθε κατηγορία, ενώ συγκέντρωσε 18 πόντους – βαθμούς στο τεστ που αφορούσε αυτές τις τρεις κατηγορίες, το οποίο είναι το ιδανικό ποσοστό που θα μπορούσε να έχει.

Στο AV-Comparatives τώρα βαθμολογήθηκε σαν Advanced + σε 5 κατηγορίες, παίρνοντας δηλαδή την υψηλότερη βαθμολογία και στα 5 σημεία. Έτσι, μπορείς να καταλάβεις ότι είναι σίγουρα αρκετά αποτελεσματικό και δεν είναι μύθος τα όσα λέγονται, αλλά βρίσκεται δίκαια μέσα στα 10 καλύτερα Antivirus για το 2016!

 

Κατά πόσο επιβραδύνει την λειτουργία του υπολογιστή;

Γενικότερα, πιστεύεται ότι τα antivirus επιβραδύνουν την ταχύτητα του υπολογιστή και προφανώς αυτή η άποψη δεν είναι εντελώς εσφαλμένη. Πολλά Antivirus χρησιμοποιούν ένα τεράστιο ποσοστό των πόρων του υπολογιστή αφήνοντας λίγους πόρους διαθέσιμους για τις υπόλοιπες εργασίες που έχει να εκτελέσει.

Ωστόσο, με το πέρας του χρόνου κατάφεραν να μειώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ώστε να έχουν χαμηλή επίδραση στην απόδοση του.

Σύμφωνα με ένα τεστ αντοχής που έγινε από τα  εργαστήρια δοκιμών της AV το Bitdefender περνούσε σχεδόν απαρατήρητο, μιας και δεν υπήρξε καμία αξιοσημείωτη επίπτωση τόσο στο άνοιγμα των αρχείων όσο και στην εγκατάσταση λογισμικών.

Έχει διαμορφωθεί έτσι όμως ώστε να σαρώνει ένα αρχείο μόνο μετά την ολοκλήρωση της λήψης του, κι έτσι δεν υπάρχει επιπλέον φόρτος κατά το download.

 

Τι το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα Antivirus;

top antivirus eikones aggouria.net

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το εγκαταστήσεις, έπειτα δεν θα σε ενοχλήσει πραγματικά καθόλου καθώς κάνει την δουλειά του αθόρυβα.

Ο AutoPilot του είναι το πιο καινοτόμο από τα χαρακτηριστικά που έχει, επειδή καλύπτει τις ρυθμίσεις απορρήτου του firewall, του antivirus και των αυτόματων ενημερώσεων, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις εσύ κάποια ενέργεια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα προφίλ χρήστη και εκείνο θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψει το PC σου από τους ιούς.

Επιπλέον, ο Bitdefender Photon εξασφαλίζει ότι δεν θα σπαταλάτε η υπολογιστική ισχύ του κάνοντας συνεχόμενες σαρώσεις σε αξιόπιστες εφαρμογές, όπως κάνει για παράδειγμα το COMODO.

Τέλος, χάρις στην Ransomware Protection που παρέχει, έχει την ικανότητα να παρακολουθεί τα σημαντικά αρχεία και να μπλοκάρει οποιαδήποτε εφαρμογή προσπαθεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σου χωρίς την άδεια σου.  Αν θέλεις κατέβασε Δωρεάν τη δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών!

 

Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά του;

Συνοψίζοντας, τα θετικά του είναι τα εξής:

1. Δεν επιβραδύνει τον υπολογιστή και είναι σχεδιασμένο ώστε να μην διακόπτει κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή μίας ταινίας.

2. Από το 2016 έχει εισάγει προστατευτικό module σαν ασπίδα κατά των σύγχρονων απειλών.

3. Έχει δώσει 165 δείγματα στο AV-Test των zero-day malware, έχοντας καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο των ανταγωνιστών του και έχει ποσοστό επιτυχίας 98%.

4. Σύμφωνα με το PC Mag, είναι εντυπωσιακή η δουλειά που κάνει στην ανίχνευση των πρόσφατων phishing URLs ξεπερνώντας τους ανταγωνιστές του.

5. Έχει Live Chat Support.

6. Έχει φιλικό περιβάλλον προς το χρήστη.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

1. Για μία πλήρη σάρωση του συστήματος χρειάζεται 35% περισσότερο χρόνο από ότι άλλα antivirus, αλλά εφόσον πραγματοποιείται συνήθως το βράδυ δεν είναι κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Εξάλλου ο αυτόματος πιλότος του δουλεύει ακόμη και όταν το PC είναι σε αδράνεια.

2. Το αρχείο εγκατάστασης είναι αρκετά μεγάλο, μιας και πιάνει σχεδόν μισό gigabyte.

3. Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εσφαλμένης ανίχνευσης, όπου μπορεί να δει κάτι σαν ιό ενώ δεν είναι στην πραγματικότητα. Αλλά και πάλι, παρακολουθεί συνεχώς το malware και βελτιστοποιεί τη βάση δεδομένων του για να είναι 100% σωστή.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!