Οι 10 συνηθέστερες αιτίες για τα τροχαία ατυχήματα!

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των ατυχημάτων που γίνονται καθημερινά στους δρόμους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που είχε κοινοποιήσει η τροχαία για το πρώτο εξάμηνο του 2015, 357 ήταν οι νεκροί από τροχαία ατυχήματα και 493 είχαν τραυματιστεί βαριά, ενώ 5.787 άτομα είχαν τραυματιστεί ελαφρά.

Όσο για τις ηλικίες των θυμάτων των θανατηφόρων ατυχημάτων, οι περισσότεροι είναι από 55 ετών και πάνω, ενώ αρκετά μεγάλο είναι το ποσοστό όσων κυμαίνονται από 26 μέχρι 35. Πολλοί είναι αυτοί που ρίχνουν το φταίξιμο στο αυτοκίνητο τους, αλλά κατά πόσο ανταποκρίνεται αυτό στην πραγματικότητα;

Στην λίστα που ακολουθεί θα βρεις συγκεντρωμένους τους βασικότερους λόγους που προκαλούν τα ατυχήματα!

 

Top10 λόγοι που προκαλούνται τα τροχαία ατυχήματα

 

10. Τα σχεδιαστικά ελαττώματα αυτοκινήτου

provlimata autokinita

Κανένα προϊόν δεν είναι τέλειο και μέσα σε αυτά φυσικά είναι και τα αυτοκίνητα. Ως γνωστόν έχουν εκατοντάδες εξαρτήματα και αν υπάρχει ένα πρόβλημα με μόλις ένα από αυτά μπορεί να προκαλέσει ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα. Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν τέτοιου είδους προβλήματα στο παρελθόν. Οπότε ναι, υπάρχουν και μη ασφαλή αυτοκίνητα.

 

9. Η νυχτερινή οδήγηση

atuximata odigisi nuxta

Μπορεί και την ημέρα να συμβαίνουν διάφορα ατυχήματα, αλλά όταν η οδήγηση γίνεται μέσα στη νύχτα σχεδόν διπλασιάζετε ο κίνδυνος να συμβεί ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ο βασικός λόγος είναι επειδή αρκετές φορές δεν μπορείς να δεις τι συμβαίνει μπροστά σου και τα αντανακλαστικά σου δεν λειτουργούν το ίδιο.

 

8. Οι έφηβοι οδηγοί

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι νέοι έφηβοι οδηγοί είναι επιπόλαιοι και απρόσεκτοι, είναι και θέμα εμπειρίας. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που φτάνουν σε ένα σημείο όπου δεν ξέρουν τι να κάνουν, ακριβώς επειδή δεν έχουν την εμπειρία και από το άγχος δεν μπορούν να αποφύγουν ένα ατύχημα.

 

7. Η παραβίαση του Stop

paraviasi stop

Κάθε χρόνο, χιλιάδες τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν μόνο και μόνο επειδή κάποιος οδηγός προσπέρασε το σήμα του στοπ. Εκεί είναι που ανατρέπονται τα αυτοκίνητα και γίνονται πλευρικές συγκρούσεις. Η Σήμανση στους δρόμους είναι πολύ σημαντική και θα έπρεπε να δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή!

 

6. Η βροχή

aitia troxaia atuximata

Η βροχή δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις, κάνοντας την επιφάνεια των δρόμων λεία για αυτοκίνητα, τα φορτηγά, αλλά και τις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να κάνει τα αυτοκίνητα να περιστρέφονται εκτός ελέγχου ή να γλιστράνε κατά το φρενάρισμα. Ειδικά όταν βρέχει λοιπόν θα πρέπει να ήμαστε πιο προσεκτικοί.

 

5. Η Απερίσκεπτη οδήγηση

Όταν λέμε απερίσκεπτη οδήγηση, μιλάμε κυρίως για τους οδηγούς που δεν υπολογίζουν την ταχύτητα με την οποία τρέχουν, ούτε τον Κ.Ο.Κ. Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία ανήκουν όσοι κάνουν κόντρες και είναι ανυπόμονοι.

 

4. Η παραβίαση κόκκινου

paraviasi kokkinou

Προφανώς και η παραβίαση του κόκκινου δεν θα έλειπε από την λίστα μας. Είναι το κλασικότερο πράγμα που κάνουν κυρίως οι Έλληνες, καθώς θεωρούν είτε πως πρόλαβαν και έλεγξαν τον δρόμο και ήταν άδειος είτε πολύ απλά βιάζονται να περάσουν από τα φανάρια, για να μην καθυστερήσουν. Για κάποιον λόγο όμως υπάρχουν τα χρώματα στο φανάρι.

 

3. Η οδήγηση σε κατάσταση μέθης

troxea atiximata

Εννοείται πως το αλκοόλ βρίσκεται μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας μας. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι ότι πιο συνηθισμένο και δεν αφορά μόνο τους οδηγούς νεότερων ηλικιών. Είναι το μόνο που μπορείς να αποφύγεις εύκολα και όμως το μόνο που δεν δίνει κανείς σημασία.

 

2. Η υπερβολική ταχύτητα

ipsili taxutita odigisi

Πολλοί οδηγοί αγνοούν το όριο ταχύτητας, είτε βρίσκονται μέσα στην πόλη είτε κάνουν μεγάλα ταξίδια. Όσο πιο γρήγορα όμως πηγαίνει το αυτοκίνητο, τόσο πιο αργά θα μπορέσεις να αντιδράσεις εάν πρέπει να αποφύγεις κάποιο ατύχημα. Στην οδήγηση δεν ισχύει αυτό που λένε, πως τα όρια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε!

 

1. Το κινητό τηλέφωνο

odigisi kinito tilefono

Έτσι όπως έχουμε κολλήσει όλοι με το κινητό μας τηλέφωνο, δεν σταματάμε να το χρησιμοποιούμε ούτε καν όταν οδηγούμε. Αμέτρητα είναι τα ατυχήματα που έχουν προκλειθεί από οδηγούς που μιλούσαν στο τηλέφωνο ή που προσπαθούσαν να στείλουν κάποιο μήνυμα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!