8 Ξεπερασμένες τεχνολογίες που υπάρχουν ακόμα και σήμερα!

Στην σημερινή εποχή τα επιστημονικά επιτεύγματα είναι τεράστια. Από την διαστημική εξερεύνηση μέχρι τα πιο μικρά gadgets. Υπάρχουν όμως ακόμα και σήμερα ξεπερασμένες τεχνολογίες του που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα. Αντικείμενα που τα παιδιά που εν έτη 2018 είναι 18-20 ετών δεν έχουν δει ποτέ από κοντά ή δεν έχουν ακούσει καν.

Πράγματα που πολλοί πιστεύουν ότι έχουν ξεχαστεί, υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Όπως το φαξ που ακόμα πολλές δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν για έναν άγνωστο λόγο. Ένα από αυτά είναι και οι λεγόμενοι βομβητές. Θα σου δείξω 8 από αυτές τις συσκευές όχι μόνο υπάρχουν, αλλά πολλοί τις χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα.

 

8 Ξεπερασμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται ακόμα!

 

Βομβητές

vomvites

Πολλοί νέοι δεν γνωρίζουν τι είναι ο βομβητής. Δεν είναι κακό αυτό και είναι λογικό, αφού μετά από λίγο βγήκαν στην αγορά τα smartphones. Υπάρχουν όμως ακόμα άνθρωποι όπως γιατροί, πυρηνικοί φυσικοί, πυροσβέστες κ.α. που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να τους χρησιμοποιούν.

Δες επίσης 10 Μοναδικές σπιτικές εφευρέσεις του 2017!

Κασέτες

kasetes aggouria.net

Αν νομίζεις ότι οι κασέτες δεν υπάρχουν ακόμα επειδή έχουμε CD, smartphones, φορητούς υπολογιστές και πολλά ακόμα, κάνεις λάθος. Υπάρχουν περισσότερες από 100.000 παραγγελίες για κασέτες κάθε μέρα σύμφωνα με εταιρία παραγωγής τους.

Τηλεφωνικό ίντερνετ

dial-up internet

Πολλοί Αμερικάνοι χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα τηλεφωνικό ίντερνετ. Σύμφωνα με μια αναφορά που έγινε, περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα πλήρωσαν τηλεφωνικό ίντερνετ μέχρι και το 2015.

Μηχανές φαξ

palia texnologia

Οι μηχανές φαξ χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα, κυρίως από τις δημόσιες υπηρεσίες όπως ΕΟΠΥΥ, ΟΑΕΔ και άλλες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναγκάζουν τους λογιστές και όχι μόνο, να χρησιμοποιούν φαξ με αποτέλεσμα να είναι ακόμα ιδιαίτερα διαδεδομένο.

Δες επίσης Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο μας όταν τσεκάρουμε συνέχεια το κινητό!

Δισκέτες υπολογιστή (Floppy disks)

floppy disks

Η πυρηνική δύναμη των Η.Π.Α. εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να χρησιμοποιεί δισκέτες.

Κινητά Nokia

kinita nokia

Οι διακινητές ναρκωτικών χρησιμοποιούν τα παλιά κινητά Nokia, καθώς είναι πιο ανθεκτικά. Επίσης, είναι δύσκολο να εντοπιστούν και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταρίας.

Windows XP

windows xp

Μπορεί να έχουμε τα Windows 10, αν και μερικοί έχουν μείνει στα Windows 7, αλλά υπάρχουν ακόμα άτομα που χρησιμοποιούν Windows XP. Ίσως να μην ξέρουν πως γίνεται το format.

Δες επίσης Πως να φτιάξεις μόνος σου ένα drone στο σπίτι!

Χάρτες

xartis anadiplosis

Μπορεί να μην είναι ακριβώς τεχνολογία, αλλά οι Χάρτες της Google δεν έχουν αντικαταστήσει τελείως τους χάρτες. Σε μέρη όπου δεν υπάρχει δίκτυο, οι άνθρωποι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τους κλασσικούς χάρτες.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Stoiximan.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!