5 Τρόποι να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου

Φαντάσου να μπορείς να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται μπροστά σου είτε στη δουλειά είτε στις σχέσεις.

Φαντάσου επίσης τον εαυτό σου να παίρνει ρίσκα και να μην χρειάζεται να ζητάς συμβουλές ή την έγκρισή του καθενός σε κάθε σου βήμα.

Αυτό ακριβώς είναι αυτό που κάνουν όσοι έχουν αυτοπεποίθηση. Όλοι χρειαζόμαστε λίγη επιπλέον τόνωση . Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να την προσφέρουμε στον εαυτό μας μόνοι μας.

 

 

Δες επίσης Πώς οι έξυπνοι άνθρωποι σαμποτάρουν την επιτυχία τους

 

Δες λοιπόν 5 τρόπους να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου

 

1. Τόνισε την εικόνα του εαυτού σου

Αν η αποτυχία σε «ρίχνε騻, προσπάθησε να θυμάσαι πως πάντα υπάρχει μια λύση. Μπορεί να χρειαστεί να προσπαθήσεις ξανά, αλλά έχεις πάντα την ευκαιρία να αναλύσεις το τι πήγε στραβά.

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις την εικόνα του εαυτού σου είναι μετά από κάθε δυσκολία να γράψεις όλα σου τα κατορθώματα και τα χαρακτηριστικά σου που σε κάνουν να ξεχωρίζεις.

Κάντο σαν λίστα και βάλτο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σου ή στο μέρος που περνάς τον περισσότερο χρόνο σου. Θα μπορούσες επίσης να κάνεις μια λίστα με τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων.

 

2. Βάζε ρεαλιστικούς στόχους

 enisxise-tin-aftopepithisi-sou

Ξέρεις ποιες είναι οι δυνατότητες και τα ταλέντα σου. Οι στόχοι σου πρέπει να ταιριάζουν με αυτά. Απέρριψε όσους είναι μακριά από τις ικανότητές και δυνατότητές σου, από τα προσόντα και την εμπειρία σου.

Σε αυτό το στάδιο με ρεαλιστικό τρόπο εκτιμάς δυνάμεις σου και επενδύεις πάνω τους και επίσης μαθαίνεις τις αδυναμίες σου.

3. Να σκέφτεσαι θετικά

 enisxise-tin-aftopepithisi-sou

“Η αισιοδοξία είναι η πίστη που οδηγεί στα κατορθώματα. Τίποτα δεν επιτυγχάνεται χωρίς ελπίδα και αυτοπεποίθηση.” – Helen Keller
Η Helen Keller ήταν το πρώτο τυφλό και κουφό άτομο στην Αμερική που κατάφερε να αποφοιτήσει, και φυσικά το κατάφερε με τη βοήθεια της θετικής σκέψης.

Μπορεί να αναρωτηθείς γιατί να σκέφτεσαι θετικά και όχι αρνητικά. Αν και οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να σε βοηθήσουν να φανταστείς τι θα συμβεί σε περίπτωση αποτυχίας, να δεις τις απειλές και τα εμπόδια που μπορούν επίσης να σε κάνουν να βλέπεις την αποτυχία σε ότι κάνεις.

Το ανθρώπινο μυαλό είναι έτσι «καλωδιωμένο» ώστε να σκέφτεται προβλήματα και φοβίες, πολύ πιθανότατα λόγω των αντίξοων συνθηκών που έπρεπε να ζήσει ο άνθρωπος.

Η καλύτερη λύση όμως είναι να αναπτύξεις τις θετικές σου σκέψεις. Να μερικοί τρόποι για να τα καταφέρεις:

  • Να λες στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις και να το επαναλαμβάνεις συχνά.
  • Όποτε έρχεται μια αρνητική σκέψη στο μυαλό σου να την αντικαθιστάς με μία θετική σκέψη, σχέδιο, ενέργεια ή συναίσθημα.
  • Οραματίσου την ευτυχία και την επιτυχία, αλλά με μέτρο!
  • Μην αγνοείς τα εμπόδια. Λάβε τα υπόψιν και προετοιμάσου για αυτά.
  • Μην βλέπεις/ακούς την επικαιρότητα παραπάνω από μία φορά την ημέρα. Συνήθως είναι γεμάτη με αρνητικά συμβάντα
  • Να στοχεύεις σε ελεύθερο χρόνο ο οποίος θα είναι φορτισμένος με θετικές σκέψεις. Για παράδειγμα δες μια κωμωδία, κάνε κάποιο άθλημα και μείνε μακριά από «τοξικούς» συναδέλφους.

 

4. Οι ενέργειες και η γλώσσα του σώματος μιλάνε πιο δυνατά από τις σκέψεις.

 enisxise-tin-aftopepithisi-sou

Είναι μια χαρά να έχεις έναν θετικό τρόπο σκέψης αλλά να ξέρεις πως πρέπει να τον συνοδεύεις με αρκετές ενέργειες. Έρευνες έχουν δείξει πως ακόμα και ένα λεπτό σε κυρίαρχη στάση σώματος, για παράδειγμα τα πόδια πάνω στο γραφείο, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Επίσης, η σωστή κυρίαρχη στάση μπορεί να αλλάξει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Αυτό σημαίνει πως η γλώσσα του σώματος μας και ο τρόπος που περπατάμε μπορεί να δώσει ώθηση στην αυτοπεποίθηση μας και στις πιθανότητες μας να επιτύχουμε

 

5. Αύξησε την δύναμη της θέλησής σου

[adrotate banner=”12″]

Αν σου λείπει η παρότρυνση και η αισιοδοξία υπάρχουν μερικά τρικ που μπορούν να σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τη θέλησή σου και να τα βγάλεις πέρα.

Για παράδειγμα, έρευνες βρήκαν πως αυτοί που αλλάζουν διατροφικές συνήθειες πρέπει να τρώνε με το λιγότερο κυρίαρχο χέρι. Αυτό τους κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται περισσότερο την ποσότητα και ποιότητα του φαγητού και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από αυτούς που δεν προσπάθησαν να αλλάξουν χέρι ενώ τρώνε.

Άλλο παράδειγμα είναι όταν κάποιος προσπαθεί να κόψει ή να μειώσει το κάπνισμα, το να σφίξει ορισμένους μύες τον βοηθάει να αντισταθεί.

Ακόμα και το να κρατάς ένα στυλό στο χέρι σου μπορεί να σε βοηθήσει. Άλλες έρευνες βρήκαν πως άτομα που κάθονται με όρθια την πλάτη και με σταυρωμένα τα χέρια επιμένουν περισσότερο και έχουν περισσότερες επιτυχίες από αυτούς που υιοθετούν πιο χαλαρές στάσεις σώματος.

Όταν δεις τα αποτελέσματα από την αυξημένη δύναμη της θέλησής σου, τις θετικές ενέργειές σου και με τον σωστό τρόπο σκέψης θα παρατηρήσεις επίσης πως η αυτοπεποίθηση σου έχει βελτιωθεί.

>>Δες όλα τα άρθρα για τις Σχέσεις

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!