5 Πέριεργες αλήθειες για τη σοκολάτα!

Αγαπημένο γλυκό, μικρών και μεγάλων σε όλο τον κόσμο. Η σοκολάτα! Αλλά πέρα από το να την απολαμβάνεις, έχεις ασχοληθεί καθόλου με την ιστορία της; Παρακάτω, θα βρεις κάποιες ιδιαίτερες ιστορίες με πρωταγωνιστή το αγαπημένο σου γλυκό.

 

 

 

Δες επίσης: VIDEO: 10 Κόλπα για να τρελάνεις τους φίλους σου!

 

Περίεργα περιστατικά και γεγονότα με τη σοκολάτα!

Death by chocolate

death-by-chocolate

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει αυτή την έκδοση της σοκολάτας σε μορφή παγωτού ή ακόμα και πάστας. Εϊναι πεντανόστιμο και υπερβολικά γλυκό. Συνήθως όταν ακούς αυτή την έκφραση, που στα ελληνικά σημαίνει θάνατος από σοκολάτα, το συνδέεις με την υπερβολική απόλαυση!

Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για αληθινό γεγονός. Το Death by Chocolate δημιουργήθηκε πρώτη φορά στο Μεξικό, όπου ένας άντρας έφαγε σοκολάτα, που κάποιος είχε δηλητηριάσει.

Η σοκολάτα σε κάνει χαρούμενο

sokolata-xara-agaph

Και πλέον έχει αποδειχτεί και επιστημονικά! Υπάρχουν πολλά συστατικά στη σοκολάτα, που σου κάνουν καλό και επηρέαζουν τη διάθεσή σου. Υπάρχει ένα συστατικό στη σοκολάτα που επηρεάζει τα συναισθήματα, όπως η αγάπη και η χαρά και αυτή είναι η τρυπτοφάνη.

Αυτή η ουσία αυξάνει τις ενδοφίνες, όπως κάνει και η γυμναστική, άρα σε κάνει χαρούμενο και ευδιάθετο.

Οι Αζτέκοι και οι Μάγιας χρησιμοποιούσαν τους σπόρους κακάου ως νόμισμα!

aztekoi-kakao-xrhmata

Οι φυλές αυτές θεωρούσαν το κακάο, το φαγητό των θεών. Οι βασιλιάδες αυτών των πασίγνωστων ιθαγενών έπιναν κούπες με ζεστή σοκολάτα σε καθημερινή βάση και χρησιμοποιούσαν τους κόκκους κακάου σαν χρήματα.

Με τους κόκκους αγόραζαν προϊόντα και υπηρεσίες!

 To κακάο ωφελεί τα δόντια

sokolata-dontia

Παρόλο που η μαμά σου σου έλεγε καθημερινώς, ότι τα γλυκά σου χαλάνε τα δόντια, έκανε λάθος! Στην πραγματικότητα το κακάο, βοηθάει στην αποφυγή της σύψης των δοντιών σου! Αυτό, που ουσιαστικά τα καταστρέφει είναι η ζάχαρη που περιέχει.

Η σοκολάτα ενέπνευσε τους δημιουργούς του φούρνου μικροκυμάτων.

fournos-mikrokumatwn-sokolata

Δες επίσης: Πως να κάνεις 100 νερόφουσκες σε ένα λεπτό!

O Πέρσυ Σπενς αγαπούσε τη σοκολάτα, γι αυτό κρατούσε πάντα μία στην τσέπη του. Ο Πέρσυ δούλευε σε κάποια πρότζεκτ σχετικά με ραντάρ και όπλα, όταν παρατήρησε κάτι περίεργο. Κάθε φορά που στεκόταν δίπλα σε μια μηχανή, που λεγόταν magnetron, η σοκολάτα του έλιωνε.

Για να δει αν λειτουργεί, τοποθέτησε από 2 ζευγάρια σοκολάτες σε κάθε τσέπη και παρατήρησε ότι οι σοκολάτες έλιωναν πολύ γρήγορα. Voila! Δημιουργήθηκε ο φούρνος μικροκυμάτων.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!