5 Οφέλη του S Ε Χ για την υγεία!

To S Ε Χ είναι μέρος της ζωής μας και μια ιδιαίτερη απόλαυση, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Γνωρίζεις όμως ποια είναι τα Οφέλη του seχ για την υγεία σου;

Το seχ, όπως μας δείχνουν και διάφορες έρευνες, έχει ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία σε αρκετά επίπεδα. Βοηθάει στην ψυχολογική σου κατάσταση, αλλά φυσικά και στην σωματική.

Δεν είναι μόνο το ότι το απολαμβάνεις και δένεσαι με τον άνθρωπο που έχεις μαζί σου, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν “φάρμακο” για διάφορες ασθένειες και μάλιστα για όλες τις ηλικίες. Με μέτρο όμως πάνω απ’ όλα.

Άρα μήπως θα έπρεπε να το ξανά σκεφτείς πριν πεις βαριέμαι, έχω πονοκέφαλο, δεν προλαβαίνω και άλλες τέτοιες κλασικές δικαιολογίες;

 

Δες επίσης Έρευνα: Δες σε τι κάνει καλό το στοματικό S E Χ!

 

Σε τι βοηθάει το Seχ την υγεία σου

 

Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση

ofeli

Και φυσικά το Seχ μετράει σαν άσκηση. Σύμφωνα με μια Αμερικάνικη μελέτη που διεξήχθη το 2010, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το seχ μπορεί να συγκριθεί με μια μέτρια προπόνηση σε διάδρομο. Επίσης, γυμνάζει τους μύες της πλάτης (κυρίως των αντρών), τους γλουτούς και τους μηρούς.

Μειώνει το stress

Οι άνθρωποι που κάνουν seχ τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο εβδομάδες μπορούν να διαχειριστούν πολύ πιο εύκολα διάφορες καταστάσεις στρες στη ζωή τους.

Κατά τη διάρκεια του seχ απελευθερώνονται οι ενδορφίνες και η οξυτοκίνη, οι οποίες είναι οι ορμόνες που ενεργοποιούν τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου δημιουργώντας αισθήματα οικειότητας αλλά και χαλάρωσης, με αποτέλεσμα την αποβολή του άγχους και της κατάθλιψης.

Καταπολεμά την ακμή

Όσο περίεργο και αν σου ακούγεται, το seχ μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής, καθώς η ακμή είναι συνήθως εκδήλωση μιας εσωτερικής ορμονικής διαταραχής.

Έτσι το Seχ αποβάλλει τις τοξίνες του οργανισμού και εξισορροπεί τα επίπεδα των ορμονών, τα οποία βοηθούν στο να είναι το δέρμα σου καθαρό.

Προστατεύει από κρυολογήματα

Μια μελέτη που διεξήχθη στην Πενσιλβανία έδειξε ότι οι μαθητές που είχαν σεξοuαλική επαφή μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α (IgA) στο σώμα τους, ηοποία αποκρούει ασθένειες όπως το κρυολόγημα.

Αυτή η ένωση ήταν περίπου 30% υψηλότερη για όσους είχαν σεξοuαλική επαφή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε αντίθεση με εκείνους που δεν έκαναν καθόλου.

Μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης κατέληξε στο ότι οι άνδρες που εκσπερματώνουν αρκετά συχνά (τουλάχιστον 21 φορές το μήνα), έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο του προστάτη.

Σύμφωνα με την μελέτη βέβαια δεν χρειάζεστε παρτενέρ για να επωφεληθείτε. Προφανώς, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση του καρκίνου.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!