4 Tips από ελεύθερους σκοπευτές για καθαρή σκέψη!

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θέλουμε να νιώθουμε ότι οι αρχηγοί των επιχειρήσεων μας είναι λίγο υπεράνθρωποι. 

Θέλουμε οι ηγέτες μας να έχουν ή έστω να δείχνουν την απόλυτη ηρεμία ενός ελεύθερου σκοπευτή, οι οποίοι όταν βρίσκονται υπό πίεση είναι: αποφασιστικοί και έχουν καθαρή σκέψη, γνωρίζοντας καλά το σκοπό και το τι πρέπει να κάνουν και φυσικά έχουν την θέληση να το κάνουν

Ηγέτης όμως μπορείς και να γίνεις και όχι μόνο να γεννηθείς με αυτό το χάρισμα, πράγμα το οποίο απέδειξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της DARPA δείχνοντας ότι οι επιτυχημένοι ελεύθεροι σκοπευτές καταφέρνουν να αποκτούν την πολύ καλή ψυχική τους κατάσταση λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη λήψη της κάθε βολής τους.

Οπότε η καλή ψυχική κατάσταση μπορεί να επιτευχθεί και να δημιουργηθεί όχι μόνο στους ελεύθερους σκοπευτές, αλλά και σε οποιονδήποτε παίρνει κρίσιμες αποφάσεις.

Το πιο ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση για μια επιχείρηση, είναι το γεγονός ότι η νοοτροπία ενός ελεύθερου σκοπευτή, όταν φτάνει σε κατάσταση απόλυτης ισορροπίας, είναι ίδια και για τις επιχειρήσεις του σήμερα.

 

Τα 4 πράγματα που πρέπει να έχει ένας αρχηγός στο μυαλό του.

 

Το θέμα είναι προσωπικό

epixirimatias-agxos

Ακριβώς όπως πυροβολείς σε μια ενέδρα, έτσι και οι επιχειρηματικές αποφάσεις έχουν γίνει πλέον προσωπικές.

Οι επιλογές που κάνουν οι ηγέτες, ο τρόπος που χειρίζονται την πίεση και την κριτική τους σκέψη εγκαταλείποντας τον πραγματικό τους χαρακτήρα, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο τους αντιλαμβάνονται οι άλλοι και το πως αντιλαμβάνονται οι ίδιοι εκείνους που επηρεάζουν οι αποφάσεις τους αυξάνει μόνο την πίεση που αντιμετωπίζουν κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

 

 

Απαιτείται ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση είναι κρίσιμη. Οι Ελεύθεροι σκοπευτές συνήθως έχουν μια στενότερη σχέση με τους στόχους τους από ότι π.χ. ένας πυροβολητής δεξαμενής, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να παλεύουν με την ανθρώπινη τους πλευρά καθώς θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σκοτώσουν τελικά ή όχι.

Όπως και οι ηγέτες των επιχειρήσεων έτσι και οι ελεύθεροι σκοπευτές κάνουν πρώτα εξονυχιστικό έλεγχο και εξετάζουν κάθε πιθανό πλάνο δολοφονίας για να έχουν τις λύσεις που ψάχνουν.

 

Μπορούν ακόμη να καταλήξουν στη φυλακή για μια λάθος επιλογή και οι δύο. Η ενσυναίσθηση είναι αποδεδειγμένα ένα κρίσιμο συστατικό για την διαδικασία λήψης αποφάσεων, καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας των αποφάσεων.

 

Πρέπει να υπολογίζει τα πάντα

Για έναν ελεύθερο σκοπευτή, κάθε απόφαση για να πυροβολήσει ή να μην το κάνει περνά μέσα από μια ολοκληρωμένη ψυχική σκέψη βρίσκοντας όλα τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματα.Η λογική του τύπου “Επειδή μπορώ”, δεν φτάνει.

Ομοίως, και οι επικεφαλής μιας επιχείρησης κρίνονται και αξιολογούνται από το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, τους μετόχους, τους ανθρώπους που ηγούνται της χώρας, τον Τύπο αλλά και το ευρύτερο κοινό, οπότε αν το σκεπτικό τους είναι λανθασμένο, τότε οι αποφάσεις τους είναι πολύ πιθανό να βλάψουν τη φήμη και την αξία του οργανισμού τους.

 

Πρέπει να πραγματοποιήσει μια εκτίμηση της όλης κατάστασης

kallas_i_onassis

Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν να πάρει την απόφαση να πιέσει την σκανδάλη τελικά ένας ελεύθερος σκοπευτής.
Το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ταχύτητα του αέρα και η θερμοκρασία του αέρα στην γωνία ανύψωσης και την πάντα ρευστή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έδαφος εκείνη τη χρονική στιγμή.

Οι επιχειρηματικοί αρχηγοί συχνά καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, ιδιαίτερα σε στιγμές που η επιχείρηση είναι υπό δοκιμή.
Αυτή είναι η ικανότητα του να μπορούν να αξιολογούν σωστά το κάθε στοιχείο τους και να παίρνουν την κατάλληλη απόφαση στο τέλος.

Αλλά θα μου πεις τι σχέση έχουν οι ηγέτες με τους ελεύθερους σκοπευτές.
Εκ πρώτης όψεως μπορεί να σου φαίνεται γελοίο να συγκρίνω έναν αρχηγό επιχείρησης με έναν ελεύθερο σκοπευτή, αλλά και οι δύο χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό τους για να καταφέρουν να πάρουν μια κρίσιμη απόφαση, γρήγορα, όταν από την μια παίζεται η τύχη των συναδέλφων τους, και από την άλλη και του εαυτού τους.

Ο νευρωνικός μηχανισμός που ελέγχει την όλη διαδικασία για τη λήψη μιας απόφασης είναι ίδιος και για τους δύο, είτε ελεύθερος σκοπευτής είτε Επικεφαλής επιχείρησης.

Σε ένα περιβάλλον κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, το λάθος είδος της ηγεσίας μπορεί να είναι καταστροφικό.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!