18χρονος από τη Θεσσαλονίκη έσπασε το ρεκόρ Γκίνες στις έλξεις!

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε ο φετινός χρόνος για τον 18χρονο Τόμας Αροτιουνιάν από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, κάνοντας μονόζυγο, έχοντας πάνω του 18 κιλά.

Με καταγωγή από την Αρμενία, ο Τόμας μεγάλωσε και ζει στην Μενεμένη, στη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία πέντε χρόνια προπονείται καθημερινά με στόχο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Φέτος, τελείωσε το λύκειο και μαζί με αυτό δεν περίμενε ότι θα γίνει και κάτοχος ρεκόρ Γκίνες!

Βάζοντας στόχους αλλά και την προπόνηση στην καθημερινότητά του, ο Τόμας θέλησε να ξεπεράσει τον εαυτό του και να «αγγίξει» αυτό που για άλλους θεωρείται ακατόρθωτο. Στη 1 Μαρτίου, ο Τόμας κατόρθωσε να φτάσει το νέο ρεκόρ, κάνοντας 27 έλξεις με 18 κιλά πάνω του, σε διάστημα ενός λεπτού. Αργότερα, στις 8 Ιουνίου του ανακοινώθηκε ότι το ρεκόρ εγκρίθηκε και πλέον είναι κάτοχος ρεκόρ Γκίνες!

Όλα ξεκίνησαν από ένα διαγωνισμό, στον οποίο ο 18χρονος είχε κάνει 16 έλξεις έχοντας πάνω του 20 κιλά. Μετά από αυτό, ο ίδιος άρχισε να αποκτά αυτοπεποίθηση και να συνειδητοποιεί τις δυνατότητες και τις αντοχές του. Ψάχνοντας για το παγκόσμιο ρεκόρ, μπήκε στην ιστοσελίδα του ρεκόρ Γκίνες (www.guinnessworldrecord.com) και βρήκε το ρεκόρ που υπήρχε μέχρι τότε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

«Είδα ότι υπάρχει ένα ρεκόρ με τίτλο: Μost pull ups in one minute with a 40 lb pack (40lb = 18kg) – δηλαδή περισσότερες έλξεις σε ένα λεπτό με 40 λίβρες (18 κιλά) – και το τρέχον ρεκόρ τότε ήταν 23 επαναλήψεις. Έβαλα λοιπόν, στόχο να το περάσω και να πάρω μια θέση στο ρεκόρ Γκίνες», αναφέρει στο thestival.gr o Τομας.

«Εξάλλου είναι θέμα προπόνησης, κανείς δεν γεννήθηκε δυνατός. Αργότερα, κάποιος έσπασε το ρεκόρ με 25 επαναλήψεις, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε κάποιο πρόβλημα, ώστε να τα παρατήσω, αντίθετα, μεγάλωσε τον στόχο μου και με έκανε πιο δυνατό», προσθέτει.

Για τον Τόμας, η προπόνηση έχει γίνει τρόπος ζωής, ενώ του αρέσει να προπονείται σε εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα με μονόζυγο, πολύζυγο και δίζυγο. Έχοντας προπονητή τον εαυτό του, προσπαθεί να αθλείται καθημερινά, ώστε να γίνει καλύτερος αλλά και να είναι συνέχεια σε φόρμα. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε αυτή την προσπάθειά του, ο ίδιος δεν τα παράτησε, αλλά κάθε φορά επέστρεφε καλύτερος.

«Οι έλξεις είναι μια δύσκολη άσκηση, μια άσκηση που δύσκολα ξεπερνάς τον εαυτό σου. Έπρεπε να κάνω αρκετά για να γίνω καλύτερος από το χθες. Κάποιες φορές έβγαζα πληγές στα χέρια μου από το μονόζυγο, αλλά αγαπάω αυτό που κάνω και δεν το θεωρώ δύσκολο», τονίζει ο Τόμας.

Πλέον, νιώθει περήφανος και πιο δυνατός. «Νιώθω πως μπορώ να σπάσω οποίο ρεκόρ θέλω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σκέφτεται να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, σπουδάζοντας Πληροφορική, ενώ μελλοντικά σχεδιάζει να διοργανώσει μία εκδήλωση, στην οποία θα ξεπεράσει ένα ή και περισσότερα ρεκόρ Γκίνες σε μία μέρα. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να βρει χορηγούς και υποστηρικτές.

πηγή: thestival.gr

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!