15 Πράγματα που δεν ήξερες για την Ariel την γοργόνα!

Όλοι μας μεγαλώσαμε με διάφορα παιδικά και κινούμενα σχέδια, βέβαια τότε δεν προσέχαμε πολλά πράγματα, όπως αυτά τα 15 για τη γοργόνα Ariel. Εσύ τα ήξερες;

Είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα σίγουρα ξέρεις ποια είναι η Ariel η γοργόνα. Εξάλλου όλα αυτά τα είχαμε και λίγο unisex σαν παιδάκια, ότι έπαιζε στην tv το βλέπαμε!

Όπως υπάρχουν διάφορα ψιλοπράγματα στις ταινίες που δεν τα προσέχουμε και δεν τα γνωρίζουμε, έτσι και στην Ariel την γοργόνα. Μπορεί να την έχεις δει χίλιες φορές, αλλά και πάλι σίγουρα τα περισσότερα αν όχι όλα, δεν τα έχεις παρατηρήσει.

Ποια είναι όμως αυτά τα στοιχεία;

 

Δες επίσης και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα εδώ

 

 

Ποια στοιχεία δεν ξέρεις για την Ariel την γοργόνα

1. Στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που ενέπνευσε την Ariel την γοργόνα, η θαλάσσια μάγισσα δεν είναι ένας εμφανής χαρακτήρας. Καλά, καλά δεν έχει καν όνομα, άσχετα αν στο παιδικό την λένε Ursula.

gorgona Ariel Ursula

2. Για να δημιουργήσουν το ναυάγιο από το οποίο εμφανίστηκε και αναδύθηκε η Ursula ,  οι animators μελέτησαν σκηνές από τον Πινόκιο όπου υπήρχε σχετική σκηνή.

nauagio ariel

3. Το μπλε-πράσινο χρώμα που είχε το πτερύγιο της  Ariel ήταν ειδικά αναμειγμένο από το εργαστήριο χρωμάτων της Disney και ονόμασαν το νέο χρώμα “Ariel”, προς τιμήν της.

Ariel i gorgona

4. Στην σκηνή της έναρξης με τον βασιλιά Τρίτον μπορείς εύκολα να δεις τον Κέρμιτ τον βάτραχο, τον Μίκυ Μάους, τον Γκούφυ αλλά και τον Ντόναλντ Ντακ να κρύβονται μέσα στο πλήθος.

Kermit-ariel

goofy-ariel

5. Τόσο η Jodi Benson (η φωνή της Ariel) όσο και η Pat Carroll (η φωνή της Ursula) δήλωσαν ότι έκλεψαν τα στοιχεία της ενσάρκωσης των ρόλων, από τον τρόπο με τον οποίο ο Howard Ashman ερμήνευσε τα τραγούδια.

6. Το χρώμα μαλλιών της Ariel ήταν ένα μεγάλο σημείο διαφωνίας μεταξύ όλης της ομάδας. Το κόκκινο επιλέχθηκε εν μέρει επειδή είναι το συμπληρωματικό χρώμα του πράσινου, και επίσης επειδή η Daryl Hannah είχε παίξει ήδη μια ξανθιά γοργόνα στο δημοφιλές “Splash”.

7. Στα αρχικά σχέδια ανάπτυξης, η μάγισσα Ursula απεικονίστηκε ως σκορπίνα με πολλά αγκάθια στο σώμα της.

Ursula

8. Μετά την πρώτη διαλογή, o Jeffrey Katzenberg ήθελε να κόψει το τραγούδι “Part of your World” (Μέρος του Κόσμου σου). Ο ίδιος παραδέχεται τώρα ότι είναι μια δυσάρεστη ιστορία, το ότι το σκέφτηκε.

9. Από την ιστορία της Ariel συγκινήθηκε τόσο πολύ ένας πατέρας στρατιώτης από το New Jersey, που επικοινώνησε μετά από χρόνια ξανά με την κόρη του. Είχε γράψει στον Ron Clements (συγγραφέας / σκηνοθέτης) για να του πει την ιστορία του και έτσι μαθεύτηκε.

Ariel-vasilias Triton

10. Το χρώμα των νεφώσεων στο άνοιγμα της σκηνής της ταινίας ήταν σκόπιμα υποτονικό, επειδή οι διευθυντές ήθελαν να να χρησιμοποιήσουν τα έντονα χρώματα για κάτω από τη θάλασσα.

gorgona Ariel

11. Τα ονόματα των πολλών αδελφών της Ariel προήλθαν από: Atina, εμπνεύστηκε από έναν μουσικό τον Alan Menken που έγραψε το “Atina: Κακιά Βασίλισσα του Γαλαξία,” η Alana ήταν ένα λυρικό νεύμα του Howard Ashman προς τον Alan Menken και η Andrina ήταν το όνομα μιας από τις εκπαιδεύτριες αεροβικής του σκηνοθέτη.

aderfes tis Ariel

12. Ο Alan Menken δεν είχε ξανά γράψει μουσική για άλλη ταινία της Disney πριν, έτσι η μικρή γοργόνα θεωρήθηκε η έναρξη του. Ένιωθε είπε ότι η πρώτη μουσική υπόκρουση του ήταν απαίσια και ότι θα ήταν και η τελευταία.

13. Το όνομα του καρχαρία είναι Glut, αν και ποτέ δεν έχει αναφερθεί μέσα στην ταινία.

Αρχικά, ο Glut επρόκειτο να επιστρέψει για ακόμη μια μάχη, μόνο και μόνο για να ηττηθεί από τον Flounder σε μια στιγμή δόξας, αλλά κόπηκε καθώς η ιστορία απλοποιήθηκε.

karxarias ariel

14. Όταν ο Flounder μιλάει για τον καρχαρία, αυτομάτως μεταμορφώνεται σε γλάρο για μερικά λεπτά.

Flounder-glaros

15. Πολλοί από τους ναύτες που χόρευαν στο πλοίο του Πρίγκιπα Έρικ φαίνεται να είναι καρικατούρες των ατόμων από το προσωπικό.

Για παράδειγμα, ο άνθρωπος που χορεύει στην πλατφόρμα φέρεται να είναι ο Razoul Azadani, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ron Clements και τον John Musker σε αρκετές ταινίες.

ariel gorgona ploio

Εσύ τα ήξερες όλα αυτά;

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!