11 Διαφορές ανάμεσα σε έναν αληθινό φίλο κι ένα ψεύτικο!

Η φιλία είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια της ανθρώπινης ζωής. Είναι σημαντικό να έχει κανείς αληθινούς  φίλους στη ζωή του. Έναν αληθινό φίλο θα τον δούμε δίπλα μας τόσο στις δύσκολες στιγμές όσο και στις επιτυχίες μας.

Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι που μας περιτριγυρίζουν και δηλώνουν ‘φίλοι’ μας δεν είναι πάντα πραγματικοί. Υπάρχουν άτομα που είναι δίπλα μας μόνο για το συμφέρον τους και για να εκμεταλλευτούν την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε. Για να αποφύγουμε τέτοιου είδους φίλους, ήρθε η ώρα να μάθουμε τις 11 διαφορές ανάμεσα σε έναν αληθινό φίλο και ένα ψεύτικο !

 

Δες επίσης:5 Πλάκες που μπορείς να «κάνεις» στους φίλους σου!

 

11 διαφορές μεταξύ του αληθινού φίλου και του υποκριτή

 

1. Επικροτούν τις προσπάθειές σου.

alithinos filos

Οι αληθινοί φίλοι θα σε επικροτήσουν για κάθε νέο πράγμα που δοκιμάζεις. Θα σε στηρίξουν σε αυτό και θα είναι δίπλα σου σε κάθε βήμα που θα κάνεις. Δεν θα είναι εμπόδιο σου, αλλά βοηθοί για να πετύχεις αυτό που θέλεις.

2. Αγαπούν τις ανοησίες σου.

alhthinos filos

Λατρεύουν κάθε κομμάτι τις προσωπικότητάς σου, ακόμα και τις μικρές ή μεγάλες ανοησίες που μπορεί να κάνεις. Δεν σε κατακρίνουν για αυτές. Αντίθετα ένας πραγματικός φίλος θα σε συντροφέψει κάνοντας τις ίδιες ανοησίες με εσένα.

3. Σε συγχωρούν πάντα.

alhtthhnos filos

Δείχνουν κατανόηση στα λάθη σου. Μια επιφανειακή φιλία διαλύεται με ένα μεγάλο λάθος, ενώ μια πραγματική το ξεπερνά. Ακόμα και αν τα κάνεις πραγματικά θάλασσα, θα σε συγχωρήσουν, γιατί για τους αληθινούς φίλους, η φιλία είναι πιο σημαντική από ένα πρόσκαιρο λάθος.

4. Πάντα σε υποστηρίζουν.

alhthinoi filoi

Δεν έχει σημασία το θέμα ή αν έχεις δίκιο. Ένας πραγματικός φίλος θα είναι εκεί, δίπλα σου και θα μάχεται μαζί σου ακόμα και αν έχεις άδικο. Δεν θα σε εγκαταλείψει σε καμία περίπτωση και είναι έτοιμος ακόμα και στα χέρια να πιαστεί με κάποιον, αν το πράγμα πηγαίνει για καυγά.

5. Σε αφήνουν να ανακαλύψεις νέα ενδιαφέροντα.

alhthini fili

Καθώς μεγαλώνουμε, ανακαλύπτουμε νέα πράγματα που μας ενδιαφέρουν. Ένας ψεύτικος φίλος θα σε κοροϊδέψει αν προσπαθήσεις να κάνεις κάτι καινούργιο και έξω από τα νερά σου. Ο πραγματικός φίλος, όμως, θα σε ενθαρρύνει να ασχοληθείς με καθετί καινούργιο που σου αρέσει.

6. Ξέρουν όλες τις παραξενιές μας.

alithini fili

Όλοι έχουμε κάποιες μικρές παραξενιές, κάποιες ιδιοτροπίες που χαρακτηρίζουν τις κινήσεις μας και τη συμπεριφορά μας. Οι πραγματικοί φίλοι ξέρουν τις παραξενιές μας αυτές. Παρατηρούν με τον καιρό τις παραξενιές αυτές και τελικά καταφέρνουν να τις μάθουν όλες και να μας γνωρίζουν καλύτερα από ότι γνωρίζουμε εμείς τους εαυτούς μας.

7. Κρατάνε επαφή.

alithini filoi

Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να μην δεις από κοντά για αρκετό καιρό κάποιους φίλους σου. Οι πραγματικοί φίλοι θα κρατήσουν επαφή μαζί σου, θα σε πάρουν τηλέφωνο απλά για να δουν τι κάνεις και πως περνάς. Αντίθετα, οι ψεύτικοι φίλοι θα έρθουν σε επαφή μαζί σου μόνο αν χρειάζονται κάτι ή για να σου πουν και να μάθουν κουτσομπολιά.

8. Κρατάνε μυστικά.

alhthini filoi

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πεις κάτι σε έναν αληθινό φίλο και να μαθευτεί. Θα το κρατήσει για τον εαυτό του και δεν θα το μοιραστεί με κανέναν. Εκτιμούν την εμπιστοσύνη σου και δεν θέλουν να την χάσουν. Είναι πολύ σημαντικό για αυτός να τους εμπιστεύεσαι και για αυτό δεν σε προδίδουν.

9. Δεν τους νοιάζει το ντύσιμό σου.

ali8inoi fili

Ο πραγματικός φίλος δεν θα σχολιάσει το πως είσαι ντυμένος. Ίσως να σε πειράξει στην αρχή, αλλά μόνο για πλάκα. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα φοράς τα πιο κυριλέ ρούχα ή αν θα είσαι περιποιημένος. Θέλουν να κάνουν παρέα μαζί σου και αυτό είναι το μόνο που τους νοιάζει.

10. Βρίσκουν χρόνο για εσένα.

alithinoi fili

Δεν τους ενδιαφέρει αν πιέζονται ή αν δεν έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Ακόμα και αν είναι 5 το πρωί, ακόμα και αν έχουν υποχρεώσεις, θα βρουν λίγο χρόνο για να έρθουν κοντά σου. Προτιμούν να περάσουν λίγο χρόνο μαζί σου, παρά να αφιερώσουν αυτό το χρόνο στον εαυτό τους.

11. Πάντα σου δίνουν έναν ώμο να κλάψεις.

ali8inoi filoi

Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε έναν αληθινό φίλο και έναν ψεύτικο : ο αληθινός φίλος θα είναι εκεί οποιαδήποτε στιγμή που δεν είσαι καλά. Θα σε στηρίξει στις δύσκολες στιγμές σου και θα είναι το αποκούμπι σου. Δεν θα σε εγκαταλείψει, ούτε θα σου πει κάποια δικαιολογία για να σε αφήσει μόνο σου, όπως θα έκανε ένας ψεύτικος φίλος. Θα προσπαθήσει με όποιον τρόπο διαθέτει να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!