10 Κτίρια με πρωτότυπη αρχιτεκτονική από όλο τον κόσμο!

Κάθε χρόνο η σύγχρονη αρχιτεκτονική των κτιρίων γίνεται όλο και πιο εντυπωσιακή, χρησιμοποιώντας πρωτότυπες ιδέες. Μπορεί να μας φαντάζει σαν άπιαστο όνειρο, αλλά σε λίγα χρόνια θα ζούμε σε έναν φουτουριστικό κόσμο, ανάλογο με αυτόν που βλέπουμε στις ταινίες που μιλάνε για το μέλλον.

Ήδη ο τρόπος που κατασκευάζουν τα κτίρια σε αρκετές χώρες είναι άκρως εντυπωσιακός και γι’ αυτό εξάλλου έχουμε τόσα ακριβά κτίρια σαν έργα τέχνης, να θαυμάζουμε. Αν όμως νομίζαμε πως τα έχουμε δει όλα μέχρι σήμερα, τότε αυτά τα 10 κτίρια, των οποίων η κατασκευή είναι σε εξέλιξη, θα μας μαγέψουν!

Από τους πιο εντυπωσιακούς ανελκυστήρες, πάμε να δούμε τα πιο απίστευτα κτίρια που θα υπάρξουν σύντομα σε διάφορες χώρες.

 

Τα Top10 πρωτότυπα κτίρια με απίστευτη αρχιτεκτονική που θα δούμε σύντομα!

 

Lakhta Center, Αγία Πετρούπολη

megala ktiria kosmos

Αυτός είναι ένας ουρανοξύστης 87 ορόφων, που ετοιμάζεται στην ακτή του Κόλπου της Φινλανδίας και θα είναι η επίσημη έδρα της εταιρείας Gazprom Neft.

Το κτίριο αυτό αναμένεται να είναι το ψηλότερο που υπάρχει μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, μιας και θα είναι μεγαλύτερος και από τον ουρανοξύστη της ρωσικής ομοσπονδίας, που βρίσκεται στην Μόσχα. Η συνολική έκταση του συγκροτήματος θα είναι 400.000 τετραγωνικά μέτρα.

 

Dubai Towers – The Lagoons

ktiria dubai aggouria.net

Το Ντουμπάι είναι από τις διάσημες πόλεις που έχουν αλλάξει τρομερά τα τελευταία 20 χρόνια. Η ομάδα των Thompson, Ventulett, Stainback & Associates έχει ήδη τελειώσει τον σχεδιασμό για το συγκρότημα των κτιρίων The Lagoons του Ντουμπάι και σύντομα όπως ανακοινώθηκε, θα ξεκινήσουν να χτίζουν αυτά τα μοναδικά και περίεργα κτίρια στην 5 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκταση, η οποία μέχρι στιγμής είναι αμμώδης.

Αυτό το μοναδικό συγκρότημα θα συνδυάζει τις πλωτές οδούς, τα λιμάνια, την μαγευτική θέα και φυσικά τους νέους ουρανοξύστες.

 

Scaly Tower, Ζουχάι Κίνας

megala ktiria kina

Στην διέλευση των δύο ποταμών που υπάρχουν στο Ζουχάι της Κίνας, θα χτίσουν έναν πύργο παρατήρησης ύψους 100 μέτρων. Το σχήμα του είναι ελαφρώς σπειροειδές,ενώ εμφανισιακά θα θυμίζει αρκετά ένα ψάρι, μιας και η πρόσοψη του μοιάζει σαν να είναι καλυμμένη με «λέπια» λόγω του διάτρητου αλουμινίου που θα χρησιμοποιηθεί.

 

Dancing Dragons, Σεούλ

arxitektoniki seoul

Εδώ τώρα μιλάμε για το τελευταίο από τα 15 συνολικά αρχιτεκτονικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Γιόνγκσαν, η οποία είναι μια επιχειρηματική περιοχή της Σεούλ.

Θα αποτελείται στην ουσία από 2 πύργους 88 και 77 ορόφων και στο εξωτερικό τους θα θυμίζουν το σώμα των δράκων. Εξού και η ονομασία τους.

 

Το Endless City, Λονδίνο

londino texnologiki ekseliksi

Η “ατελείωτη πόλη” θα είναι ένα από τα πιο περίεργα και «φυσικά» έργα που σκοπεύουν να κατασκευάσουν στο Λονδίνο. Τα επίπεδα που θα έχει αυτός ο ουρανοξύστης θα διαμορφώνονται μέσω των ραμπών, όπως τις αποκαλούν, που βρίσκεται γύρω από ένα κοίλο αίθριο μέρος.

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι θα υπάρχουν πολλοί χώροι με πράσινο αλλά και αρκετά πάρκα. Μια νέα έκδοση των κρεμαστών κήπων της Βαβυλώνας.

 

The Infinite House, Σίδνεϊ

sidnei prototipa ktiria

Και κάπως έτσι θα μοιάζουν τα σπίτια του μέλλοντος. Είναι ένα νέο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, το οποίο περιλαμβάνει πολύ ακριβά εστιατόρια και θα βρίσκεται σε λίγα χρόνια στο Σίδνεϊ.

 

Spiral of Europe, Βρυξέλλες

prototipa ktiria

Την σπείρα της Ευρώπης, έχουν αναλάβει να την υλοποιήσουν στις Βρυξέλλες, οι ειδικοί της Ιταλικής κατασκευαστικής εταιρείας MADEOFFICE. Το μέρος που επέλεξαν να την κατασκευάσουν, αλλά και το όνομα του κτιρίου είναι συμβολικό, μιας και εκεί είναι η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο αυτό έχει ως κύριο στόχο του να καταδείξει τη σύνδεση και φυσικά τις πολιτιστικές αξίες όλων των μελών-χωρών που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

The City of Dreams Hotel Tower, Μακάο Κίνας

ksenodoxia 4 asteria kina

Είναι μακράν ότι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει μέχρι σήμερα! Μιλάμε για ένα νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο απαρτίζεται από 40 ορόφους και θα βρίσκεται στην κινεζική πόλη Μακάο. Έχει σχεδιαστεί από την θρυλική αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ και μόνο αυτό αρκεί για να είμαστε σίγουροι ότι θα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια όλου του κόσμου.

 

Bionic Tower “Lava”, Αμπού Ντάμπι

ouranoksistis Abu Dhabi

Το πρωτότυπο που έχει αυτός εδώ o ουρανοξύστης είναι ότι έχει σχεδιαστεί όχι μόνο από εξαιρετικούς αρχιτέκτονες, αλλά και από τους βιολόγους του Αμπού Ντάμπι. Συνεργάστηκαν με μεγάλη επιτυχία, ώστε να ελέγξουν τόσο την δομή των δέντρων που υπάρχουν στην περιοχή, για να τα προστατεύσουν, όσο και το μηχανικό και τεχνικό μέρος.

 

Bionic City, Σαγκάη

texniti poli aggouria.net

Τέλος, έχουμε και την βιονική πόλη, που θα είναι έτοιμη σε 15 χρόνια περίπου και θα κατοικείται από 100.000 άτομα. Θα είναι σε θέση χάρις την δομή της να αντιμετωπίσει πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, αλλά και τυφώνες και την παρομοιάζουν με την Κιβωτό του Νώε. Επιπλέον, τονίζουν πως ο κόσμος δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτε, καθώς οι “ρίζες” της θα είναι πολύ βαθιές.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!