1 Εκ. άνθρωποι εκκένωσαν την Ιαπωνία λόγω τυφώνα!

Τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι πάντα αθώα. Μπορεί η βροχή και το χιόνι να μην είναι πάντα καταστροφικά. Ακόμα και αυτά όμως πολλές φορές μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρα ή να αποκλείσουν ολόκληρες πόλεις. Μπορείς λοιπόν να φανταστείς πόσο μεγάλη καταστροφή μπορεί να προκαλέσει ένα τυφώνας.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, ζήτησε από του κατοίκους να αναλάβουν δράση για να προστατέψουν τη ζωή τους. Αυτό συμπεριλάμβανε την προετοιμασία της εκκένωσης όσο πιο σύντομα γίνεται. 1,19 εκατομμύρια άτομα εκκένωσαν την δυτική και την κεντρική Ιαπωνία για να να σωθούν από τον τυφώνα.

 

Εκκενώθηκε η Ιαπωνία εξαιτίας του τυφώνα Jebi!

tufonas iaponia

Δες επίσης 10 από τους πιο θανατηφόρους τυφώνες του κόσμου!

Οι βροχοπτώσεις, τα γιγάντια κύματα και άνεμοι που κινούνται με σχεδόν 200 χιλιόμετρα/ώρα χτύπησαν την Ιαπωνία κατά την διάρκεια του τυφώνα Jebi. Είναι το χειρότερο χτύπημα τυφώνα που δέχτηκε η χώρα τα τελευταία 25 χρόνια. Η επίδραση που έχει μέχρι τώρα στην χώρα φαίνεται να είναι καταστροφική.

Καταστράφηκε η οροφή του σιδηροδρομικού σταθμού του Κιότο, με αποτέλεσμα αυτοί που έψαχναν τρόπο να μετακινηθούν να τρέξουν μακριά για να βρουν ασφαλές μέρος. Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που ένα πετρελαιοφόρο 2.591 τόνων έπεσε πάνω σε μία γέφυρα. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν άδεια και δεν ευτυχώς δεν υπήρχε κανένας σοβαρός τραυματισμός του πληρώματος.

katastrofi iaponia

Δες επίσης Άντρας είδε απίστευτο ανεμοστρόβιλο να περνάει ξυστά μπροστά του!

Οι παλίρροιες σε ορισμένες περιοχές αναφέρθηκαν σαν τις υψηλότερες από τον τυφώνα του 1961 με τις πλημμύρες να καλύπτουν τους διαδρόμους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Kansai στην Οζάκα. Τεράστια κύματα αναποδογυρίζουν σκάφη στην θάλασσα, καθώς επίσης φορτηγά και αυτοκίνητα στους αυτοκινητόδρομους.

Ακυρώθηκαν περισσότερες από 700 πτήσεις καθώς και η υπηρεσία τρένων μεταξύ Τόκιο και Χιροσίμα. Αυτό είχε μεγάλη επίπτωση για εκείνους που ήθελαν να μετακινηθούν. Η περίοδος αυτή είναι γνωστή για την ταραχή που προκαλεί κάθε χρόνο λόγω των καιρικών φαινομένων. Αυτή τη φορά όμως τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν έχουν προηγούμενο.

anapodogurismena autokinita

Δες επίσης Τους πιο ισχυρούς κεραυνούς που έχουμε δει!

Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι περισσότεροι από 20,0 καθώς δεν πήραν σοβαρά την προειδοποίηση εκκένωσης που έγινε. Ο άνεμος είναι αρκετά ισχυρός για να καταστρέψει τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, ακόμη και μεγαλύτερες κατασκευές όπως το Universal Studios στην Οσάκα. Ας ελπίσουμε ότι θα προστατευτούν κατάλληλα από τον τυφώνα και να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!