Ξύλινες κατασκευές: Πως να φτιάξεις μόνος σου ρολόι τοίχου!

Ο Χειμώνας είναι η καλύτερη περίοδος για να ασχοληθείς με την διακόσμηση του σπιτιού σου, καθώς περνάς πολύ περισσότερο χρόνο μέσα παρά το καλοκαίρι. Οπότε έχεις και περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να φτιάξεις μόνος σου διάφορες εύκολες κατασκευές.

Για να δώσεις όμως μια διαφορετική νότα στον χώρο σου δεν είναι απαραίτητο να ασχοληθείς με τα έπιπλα σου. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να παίξεις με διάφορα διακοσμητικά χώρου. Η σημερινή μου πρόταση για εσένα που σου αρέσουν τα DIY αντικείμενα, είναι να διακοσμήσεις τους τοίχους σου φτιάχνοντας ένα υπέροχο ξύλινο ρολόι τοίχου.

Πάμε να δούμε όμως το τι θα πρέπει να κάνεις!

 

 

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις μόνος σου ξύλινα ράφια – βιβλιοθήκη!

 

DIY: Φτιάξε μόνος σου ξύλινο ρολόι τοίχου

xiropoiito roloi toixou

Τι υλικά θα χρειαστείς για το ρολόι:

  • Στρόγγυλο κομμάτι ξύλο
  • Stencil με αριθμούς
  • Μηχανισμό ρολογιού quartz
  • Δείκτες ρολογιού
  • Βερνίκι για ξύλινες επιφάνειες
  • Μπογιά

 

Διαδικασία για να φτιάξεις ρολόι για τον τοίχο σου από ξύλο

xilines kataskeyes

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, όπως πολύ καλά φαντάζεσαι, είναι να αγοράσεις το κομμάτι του ξύλου. Μπορείς είτε να ζητήσεις να στο κόψουν εκείνοι σε στρόγγυλη μορφή είτε αν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, να πάρεις το κομμάτι και να το κάνεις μόνος σου. Οι διαστάσεις που επιλέχθηκαν εδώ είναι 40.5 x 39.

diy roloi toixou

Αφού κόψεις λοιπόν το ξύλο και κάνεις μια τρύπα στην μέση, για να μπορέσουν να κουμπώσουν οι δείκτες με τον μηχανισμό, θα πρέπει να μετρήσεις τις διαστάσεις του μηχανισμού και να κάνεις μια εσοχή, με κέντρο την τρύπα που έκανες πριν.

Βέβαια, αυτό θα χρειαστεί να το κάνεις αν το ξύλο σου είναι πολύ χοντρό , αν είναι σχετικά λεπτό και φτάνει να περάσει το σιδεράκι για να κουμπώσουν οι δείκτες, δεν χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα.

exipnes kataskeues

Αφού ολοκληρώσεις και αυτό το βήμα, θα πρέπει να πάρεις το βερνίκι και να καλύψεις όλη την επιφάνεια του ξύλου, ώστε να έχει μια πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Έπειτα, πάρε τα stencils και τοποθέτησε τα με ίση απόσταση μεταξύ τους.

Τώρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνική του καψίματος του ξύλου, για να δείχνει πιο vintage το ρολόι σου, ή να πάρεις απλά την μπογιά που έχεις διαλέξει και να σχηματίσεις τους αριθμούς.

xiropoiita diakosmitika toixou

Δες επίσης: DIY: Πως να φτιάξεις παπουτσοθήκη από παλέτες!

Τέλος, αφού αφήσεις το ξύλο να στεγνώσει καλά, τοποθέτησε στην εσοχή στο πίσω μέρος του ξύλου τον μηχανισμό του ρολογιού και από μπροστά τους δείκτες. Ρύθμισε την ώρα και είναι έτοιμο για να το κρεμάσεις, στερεώνοντας πίσω ένα μικρό γατζάκι.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!