6 Τρόποι για να ανοίξεις ένα μπουκάλι χωρίς τιρμπουσόν!

Περιμένεις κόσμο στο σπίτι, ή ακόμη και μόνο τον/την σύντροφο σου και ενώ έχεις αγοράσει ένα καλό μπουκάλι κρασί συνειδητοποιείς ότι δεν έχεις τιρμπουσόν. Είναι ένα από τα πιο κλασικά φαινόμενα και το χειρότερο είναι ότι το θυμάσαι πάντα 2 λεπτά πριν έρθει η παρέα σου, ή την στιγμή που πας να ανοίξεις το μπουκάλι.

Προφανώς, εκείνη την ώρα δεν προλαβαίνεις να κάνεις απολύτως τίποτα, αλλά θα πάει χαμένο το κρασί; Φυσικά και όχι! Υπάρχουν μερικοί αρκετά διαφορετικοί και εύκολοι τρόποι για να το ανοίξεις, που ούτε καν τους έχεις φανταστεί!

 

Πως μπορείς να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν!

 

Με μια βίδα και μια πένσα με επίπεδη μύτη

boukali krasi anoigma

Για να το πετύχεις, θα πρέπει να βάλεις τη βίδα μέσα στο φελλό, ώστε να προεξέχει περίπου 1,5 εκατοστά από την επιφάνεια του φελλού. Χρησιμοποιώντας τώρα την επίπεδη πένσα, τράβα την βίδα προς τα επάνω και θα δεις ότι μαζί της βγαίνει και ο φελλός.

 

Με μαχαίρι τσέπης – σουγιά

boukali tirmpouson

Εδώ τώρα θα πρέπει η λεπίδα από τον σουγιά να είναι αρκετά πιο μικρή, σε σχέση με τη διάμετρο του λαιμού της φιάλης, ώστε να περάσει εύκολα μέσα στο φελλό. Αν έχει και οδοντωτή λάμα ακόμη καλύτερα.

Αφού πιέσεις λοιπόν προσεκτικά το μαχαίρι μέσα στο φελλό, γύρνα το μαχαίρι από αριστερά προς τα δεξιά, τραβώντας το προσεκτικά προς τα επάνω.

 

Με σύρμα και μια πένσα με επίπεδη μύτη

simvoules spiti

Θα χρειαστείς ένα κομμάτι σύρμα, όπου χρησιμοποιώντας την πένσα, θα πρέπει να λυγίσεις το τελευταίο εκατοστό του σύρματος σε μια γωνία περίπου 30 μοιρών. Τώρα θα πρέπει να σπρώξεις σιγά σιγά το σύρμα μέσα στο μπουκάλι, από το κενό που υπάρχει ανάμεσα στο στόμιο και τον φελλό, μέχρι να φτάσει ο γάντζος που έφτιαξες πριν κάτω από τον φελλό.

Το μόνο που μένει είναι να τραβήξεις το σύρμα προς τα πάνω.

 

Με έναν συνδετήρα και ένα στυλό

mpoukali krasi tips

Πάρε δύο συνδετήρες και άνοιξε τους, ώστε να είναι στην ευθεία το σύρμα στο κέντρο και να έχει το σχήμα «U» στις άκρες. Όπως έκανες και προηγουμένως με το σύρμα, έτσι και τώρα θα πρέπει να το πιέσεις στο πλάι, για να περάσει η λυγισμένη πλευρά κάτω από τον φελλό και το ίδιο να κάνεις από την άλλη πλευρά, με τον δεύτερο συνδετήρα.

Τέλος, πάρε ένα στυλό και πέρασε το ανάμεσα από τους γάντζους που έχεις στο εξωτερικό από το μπουκάλι και τράβα τον προς τα πάνω, για να βγει ο φελλός.

 

Με ένα μαχαίρι και ένα στυλό

idees gia to spiti aggouria.net

Αυτή τη φορά δεν θα πρέπει να προσπαθήσεις να τραβήξεις τον φελλό, αλλά να τον ρίξεις μέσα στο μπουκάλι. Μπορεί να λένε ότι θα πρέπει να το αποφεύγουμε, αλλά στην έσχατη μπορείς να το κάνεις.

Για να ξεκινήσεις, πάρε ένα μαχαίρι και τρύπα τον φελλό, για να μειωθεί η πίεση που υπάρχει στο μπουκάλι. Έπειτα, πάρε ένα στυλό ή κάποιο άλλο σχετικά λεπτό αντικείμενο με πλακέ βάση και σπρώξε προς τα κάτω τον φελλό.

 

Με ένα σφυρί και μικρά καρφάκια

exipnes idees mpoukali

Και ο τελευταίος τρόπος, είναι να πάρεις 3-4 μικρά καρφάκια και να τα καρφώσεις προσεκτικά επάνω στο φελλό, τοποθετώντας τα σε μια ευθεία με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Στην συνέχεια, γύρνα το σφυρί σου από την πίσω πλευρά, με την οποία βγάζεις τα καρφιά και τράβα τα όλα μαζί, βάζοντας το δάχτυλο σου για μοχλό, ώστε να σπρώχνεις προς τα επάνω.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!