Δες τι ζημιά μπορεί να σου προκαλέσει ένας hacker!

Ένας hacker είναι ικανός να σου καταστρέψει την ζωή αν το βάλει σκοπό. Το μόνο εύκολο είναι το να εισβάλλουν στα προσωπικά μας δεδομένα και να αδειάσουν τον τραπεζικό μας λογαριασμό, πράγμα το οποίο κατά καιρούς έχει συμβεί σε πολλούς.

Οπότε, σίγουρα δεν θέλεις να μπλέξεις μαζί τους και φυσικά δεν θέλεις να τους προκαλέσεις, γιατί ακόμη και αν δεν σε είχαν στο στόχαστρο, μετά δεν θα σε αφήσουν σε ησυχία μέχρι να σε μηδενίσουν. Αυτό το ένιωσε για τα καλά, ένας άνδρας στο Λας Βέγκας, όταν τους προκάλεσε να τον χακάρουν!

 

Προκάλεσε hackers και παραλίγο να μείνει άστεγος!

Ο λόγος για τον Kevin Roose, ο οποίος συναντήθηκε με μερικούς από τους καλύτερους hackers στο DEFCON και τους ζήτησε να ασκήσουν επάνω του όλη τους την δύναμη. Βέβαια, απ’ ότι φάνηκε, δεν είχε υπολογίσει το τι μπορούσαν να του κάνουν.

Τους πήρε μόλις δύο εβδομάδες για να εισβάλλουν στο email του και να πάρουν τον έλεγχο από όλα τα accounts που είχε με τα συγκεκριμένα emails. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς απέκτησαν πρόσβαση στην κάμερα του υπολογιστή του, στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ακόμη και στους επαγγελματικούς, αλλά και γενικότερα στα προσωπικά του στοιχεία.

Οι έμπειροι αυτοί hackers είχαν την ευκαιρία να του κλέψουν τα πάντα από τα περιουσιακά του στοιχεία. Εκτός από τα οικονομικά του που είχαν την ικανότητα να του τα πάρουν όλα, θα μπορούσαν να τον έχουν καταστρέψει εντοπίζοντας όλα του τα καλά κρυμμένα σκοτεινά μυστικά, συνδυάζοντας την κοινωνική μηχανική (social engineering), το phishing και το hacking διαφόρων συσκευών.

hackers dunatotites

Έπειτα, από συζήτηση μαζί τους, μετά από την συνάντηση που είχαν στο hacking conference DefCon στο Λας Βέγκας, του είπαν με μεγάλη σιγουριά πως αν ήθελαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους και την τεχνολογία, για να τον αφήσουν άστεγο, με το να του κλέψουν όλα του τα χρήματα. Επιπλέον, δημιούργησαν για εκείνον ένα φάκελο 13 σελίδων με το όνομα του και διάφορα στοιχεία.

Ηθικό δίδαγμα; Μην τα βάζεις ποτέ με έναν χάκερ, μπορεί να σε καταστρέψει στο λεπτό!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!