Αρχική Βίντεο Τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος πέσει σε λάβα;

Τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος πέσει σε λάβα;

από aggouria

Είναι συνήθης απορία κατά πόσο γίνεται να βυθιστεί ένα σώμα μεγάλης πυκνότητας αν πέσει σε βασαλτική λάβα. Την απορία αυτή αποφάσισαν να λύσουν ερευνητές στην Αιθιοπία, με ένα κάπως τρομακτικό πείραμα. Σύμφωνα με την αρχική πεποίθηση, το ανθρώπινο σώμα, λόγω της υψηλής πυκνότητάς του, αν πέσει σε βαλσατική λάβα ηφαιστείου θα πρέπει να παραμείνει στην επιφάνεια.

Πράγματι, θεωρητικά θα ήταν δυνατόν να περπατήσει το άτομο σε ορισμένα είδη λάβας, αν φορούσε προστατευτική ενδυμασία. Ωστόσο, το βίντεο δείχνει ότι αν πέσει από ύψος, ένα άτομο θα είναι σε θέση να διεισδύσει στην κρούστα της λίμνης από βαλσατική λάβα και να βυθιστεί σε αυτή με εκρηκτικά αποτελέσματα.

 

Τι γίνεται αν πέσει ένας άνθρωπος μέσα σε λάβα!

Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο ηφαίστειο Ερτα Αλε της Αιθιοπίας, προφανώς όχι με ανθρώπινο σώμα, αλλά με τη χρήση οργανικών απορριμάτων συνολικού εκτιμώμενου βάρους 30-40 κιλών.

Η πτώση έγινε από ύψος 80 μέτρων και η βίαιη αντίδραση της λίμνης με το εντυπωσιακό συντριβάνι λάβας προκύπτει από την επαφή της με την οργανική ύλη, ακριβώς όπως θα συνέβαινε και σε περίπτωση που ήταν άνθρωπος.

Related Posts