Σύστημα αναγνώρισης συναισθημάτων εντοπίζει εγκληματίες πριν δράσουν!

Καθημερινά σε όλο τον κόσμο γίνονται αμέτρητες διαρρήξεις, ληστείες και εγκλήματα που συγκλονίζουν τους πάντες. Μπορεί να πιστεύουμε ότι η κατάσταση αυτή είναι μη αναστρέψιμη, αλλά μία απίστευτη είδηση ήρθε για να μας δώσει μερικές ελπίδες. Το σύστημα αναγνώρισης συναισθημάτων θα χρησιμοποιηθεί από την αστυνομία για να πιάνει τους εγκληματίες πριν καν δράσουν, χάρις σε μια ρωσική εταιρεία.

Σίγουρα αυτό μας ακούγεται αρκετά παράξενο μιας και δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους τεχνολογία. Πως θα λειτουργεί όμως αυτό το εργαλείο και ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του;

 

Ρώσικη εταιρεία έφτιαξε συσκευή με σύστημα αναγνώρισης συναισθημάτων που εντοπίζει τους εγκληματίες!

eidisis texnologia rosia

Το συγκεκριμένο λογισμικό δημιουργήθηκε από την εταιρεία NTechLab και εγγυάται ότι έχει την ιδιότητα – ικανότητα να αντιλαμβάνεται το πότε κάποιος άνθρωπος έχει ύποπτη συμπεριφορά. Αυτό το πετυχαίνει εντοπίζοντας την ταυτότητα, την ηλικία, το φύλο αλλά και την τρέχουσα συναισθηματική κατάσταση του κάθε ανθρώπου, δηλαδή το πότε κάποιος είναι θυμωμένος, νευρικός ή αγχωμένος.

Ο λόγος της δημιουργίας του είναι για  να μπορέσει να μειωθεί η εγκληματικότητα και να εντοπίζονται πιθανοί τρομοκράτες. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NTechLab, Αλεξάντερ Καμπακόφ, θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο δρόμο, καθώς μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα θα αναγνωρίζονται οι τρομοκράτες, οι εγκληματίες και φυσικά οι δολοφόνοι.

sustima anagnorisis sunesthimaton

Το εργαλείο αναγνώρισης συναισθημάτων είναι ένα νέο κομμάτι του λογισμικού αναγνώρισης προσώπου που είχε δημιουργήσει η NTechLab, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι και χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την εφαρμογή FindFace που εντοπίζει κάποιον στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte της Ρωσίας μέσα από μια φωτογραφία.

Ήδη η εφαρμογή αυτή έχει βοηθήσει την αστυνομία να επιλύσει δύο πολύ περίπλοκες περιπτώσεις και να εντοπίσει τους εγκληματίες, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 2.000 πελάτες που την χρησιμοποιούν σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κίνα και η Ινδία.

rosia asfalia dromoi

Το ποσοστό ακρίβειας της αναγνώρισης συναισθημάτων είναι σύμφωνα με την εταιρεία μεγαλύτερο από 94%. Μπορεί να μην έχει γίνει γνωστό το ποιοι είναι οι πελάτες της εταιρείας, αλλά έχει διαρρεύσει ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Μόσχας, η οποία θέλει να προσθέσει το λογισμικό αναγνώρισης σε 150.000 κάμερες CCTV που βρίσκονται στην πρωτεύουσα.

Όσο για κάποιες αντιδράσεις που υπήρχαν από πολίτες που υποστήριζα ότι θα χαθεί η ιδιωτική τους ζωή βάζοντας παντού κάμερες, ο Καμπακόφ απάντησε πως δεν έχουμε ιδιωτικότητα από τότε που ανακαλύφθηκαν τα smartphones, καθώς τα τηλέφωνα μας γνωρίζουν πάρα πολλά για εμάς, συμπεριλαμβανομένης της συμπεριφοράς και της θέσης μας. Δες ακόμη τι γίνεται στην Ρωσία αν παρκάρεις σε θέση αναπήρων!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!