8 Συμβουλές για να επιλέξεις καλό μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

Οι τιμές των αυτοκινήτων είναι στα ύψη, αλλά δεν εμπιστεύεσαι και πολύ τα μεταχειρισμένα; Δες εδώ τι πρέπει να κάνεις για να επιλέξεις καλό μεταχειρισμένο, χωρίς να το μετανιώσεις αργότερα!

Είναι πολύ κλασικό το φαινόμενο να ακούς πολύ καλά σχόλια για ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και αν και το έχεις περάσει από test drive, μετά από λίγο καιρό να σου βγάζει προβλήματα.

Εδώ το ίδιο μπορείς να πάθεις ακόμη και με το δικό σου αυτοκίνητο αν δεν το ελέγχεις, πόσο μάλλον ενός ξένου, που απλά θέλει να το ξεφορτωθεί.

Ακριβώς όμως επειδή είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις, είμαι εδώ για να βοηθήσω με 10 βήματα που πρέπει να κάνεις πριν καταλήξεις στο αν θα αγοράσεις το αυτοκίνητο.

 

 

Για περισσότερες συμβουλές για αυτοκίνητα δες εδώ!

 

 

Πως να επιλέξεις “σωστό” μεταχειρισμένο αυτοκίνητο!

 metaxirismena aytokinita

Όρισε το budget σου

Όταν αποφασίζεις να κάνεις μία τέτοιου είδους αγορά θα πρέπει να έχεις αποφασίσει από πριν το ποιο θα είναι το ανώτερο ποσό που θα διαθέσεις.

Ναι ok σου φαίνεται χαζό το να το σχολιάζω, αλλά πάντα όταν είναι να κάνουμε μια μεγάλη αγορά ενώ ξεκινάμε με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό στο μυαλό μας, καταλήγουμε να θέλουμε όλο και περισσότερα.

Είναι αυτό το παιδί που ξυπνάει μέσα μας, το οποίο θα πρέπει εκείνη τη στιγμή να το βάλεις για ύπνο. Η πιο συνηθισμένη σκέψη είναι “Έλα μωρέ έδωσα λίγα περισσότερα και τι έγινε”.

Υποτίθεται όμως ότι παίρνεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο επειδή το καινούριο είναι ακριβό, οπότε ρίξε το budget.

 

Ψάξε το μοντέλο

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Για να είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό που χρειάζεσαι, καλό θα ήταν να ψάξεις πρώτα για όλα του τα χαρακτηριστικά.

Έτσι, θα μπορέσεις να βρεις όλα τα αδύνατα σημεία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αλλά και το κόστος κάθε πιθανής βλάβης.

Υπάρχουν τόσα πολλά bolgs σχετικά με τα αυτοκίνητα που μπορούν να σου λύσουν όλες σου τις απορίες, ώστε να είσαι προετοιμασμένος.

 

Έλεγξε τα forums

forum

Υπάρχουν αρκετά forum που ασχολούνται και με συμβουλές για το συγκεκριμένο θέμα. Μπορείς πολύ απλά όταν βρεις κάποιο αυτοκίνητο που σε ενδιαφέρει, να μπεις και να κάνεις την ερώτηση σου στο forum.

Ρωτώντας αν γνωρίζει κάποιος το συγκεκριμένο μοντέλο και τι άποψη έχει, μπορείς να σχηματίσεις μία γνώμη, μέσα από τις απαντήσεις που θα λάβεις.

Πράγμα το οποίο δεν μπορείς να το έχεις όταν μιλάς κατ’ ιδίαν με τον πωλητή, καθώς αυτός ψάχνει απλά τρόπου για να στο προωθήσει.

 

Μάθε τι εννοούν “πιστοποιημένο”

Επειδή πολλές αντιπροσωπίες λένε ότι το αυτοκίνητο είναι πιστοποιημένο, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Με λίγα χρήματα παραπάνω όλοι μπορούν να το πιστοποιήσουν.

Υπάρχουν πολύ λίγες εταιρείες εκεί έξω που έχουν μια πολύ εκτεταμένη διαδικασία πιστοποίησης και αυτές σίγουρα είναι η Honda, η Merc, αλλά και η Toyota.

Γι’ αυτό το καλύτερο θα ήταν να έρθεις σε επαφή με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου ο οποίος το είχε δοκιμάσει και μπορεί να σου λύσει πολλές απορίες για την χρήση του.

 

Μην αγοράζεις βιαστικά

Το να αποφασίσεις παρορμητικά το αν θα αγοράσεις ένα αυτοκίνητο σημαίνει ότι δεν το έχεις ελέγξει. Είναι βασικό να μην το δεις την νύχτα ή στην βροχή, ώστε να δεις όλες του τις λεπτομέρειες.

Αν έχει σκουριά σε εξαρτήματα του δεν θα μπορέσεις να το καταλάβεις αν δεν είναι μέρα. Γι’ αυτό σκέψου πρώτα καλά πριν κάνεις το μεγάλο βήμα.

 

Άκου τη γνώμη του δικού σου μηχανικού

mixanikos autokiniton

Έχεις κάθε δικαίωμα να πας να ελέγξεις το αυτοκίνητο που θέλεις με τον δικό σου μηχανικό.

Μόνο έτσι θα ακούσεις μία ολοκληρωμένη και ειλικρινή άποψη για το συγκεκριμένο μεταχειρισμένο. Εν ολίγοις μην εμπιστεύεσαι αυτό που θέλουν να σου πασάρουν.

Σίγουρα και το test drive παίζει μεγάλο ρόλο, αλλά και η γνώμη ενός ειδικού είναι ακόμη πιο σημαντική και καλό θα ήταν να μην το παραλείψεις αυτό το βήμα.

 

Έλεγξε τον ιδιοκτήτη και όχι μόνο το αυτοκίνητο

Αυτό το βήμα φυσικά αφορά την απευθείας αγορά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Στην ουσία θέλεις να μάθεις αν είναι αξιόπιστος και αν μπορείς να τον εμπιστευτείς για όσα σου λέει.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δείχνεις καχύποπτος, απλά κάνε μερικές ερωτήσεις για να δεις την αντίδραση του.

Ο ειλικρινής δεν θα σου το παρουσιάσει σαν μια μοναδική ευκαιρία, λέγοντας απλά ότι το βαρέθηκε. Αν σου πει ένα δύο αρνητικά τότε μπορείς να συνεχίσεις την συζήτηση.

 

Να ακούς μόνο την λογική σου

Μην ντραπείς να αποχωρήσεις όταν κάτι δεν σου αρέσει. Μπορεί να είναι το μοντέλο που πάντα ήθελες και σε σχετικά καλή τιμή, αλλά αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά, μην κάνεις την αγορά.

Μην αφήσεις τα συναισθήματα σου να υπερισχύσουν της λογικής σου, γιατί εκεί σίγουρα θα χτυπάς το κεφάλι σου μετά.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!