Πως να φτιάξεις μόνος σου air condition!

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να βαράει κόκκινο και η ζέστη γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη. Άντε το Σαββατοκύριακο πας θάλασσα και ξεγελιέσαι λίγο, τις καθημερινές όμως που κάθεσαι στο σπίτι και λιώνεις, τι μπορείς να κάνεις;

Μα γι’ αυτό θα μου πεις υπάρχει και το air condition, το οποίο μπορεί να μας πονάει η καρδιά όταν έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, αλλά πραγματικά είναι ότι πιο αποτελεσματικό, αν δεν θέλεις να υποφέρεις από την ζέστη! Αλλά σου έχω και μια πιο οικονομική λύση. Δες στην συνέχεια πως μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ένα air condition, το οποίο θα καίει πολύ λιγότερο ρεύμα.

 

Δες επίσης: DIY: Έξυπνες κατασκευές και ιδέες για το σπίτι σου!

 

DIY: Φτιάξε air condition με κουτί από φελιζόλ

Τι θα χρειαστείς λοιπόν για αυτή την εύκολη κατασκευή; Ένα κουτί από φελιζόλ, 3 μικρά μπουκαλάκια νερού, έναν μικρό ανεμιστήρα και ένα μεταλλικό μπολ με πάγο.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη, μιας και αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις τρεις κυκλικές τρύπες στην μία πλευρά του κουτιού, ίσα ίσα για να σφηνώνει μέσα ένα μικρό μπουκαλάκι. Έπειτα, αφού βγάλεις τα καπάκια και κόψεις τον πάτο από τα μπουκαλάκια, θα πρέπει να τα σφηνώσεις στις τρύπες που μόλις άνοιξες.

Και τώρα το σημαντικότερο βήμα. Σχημάτισε επάνω στο καπάκι από το κουτί, την περίμετρο της μπροστινής πλευράς του ανεμιστήρα σου και στην συνέχεια χάραξε το με έναν χαρτοκόπτη, ώστε να ανοίξεις την τρύπα και να τοποθετήσεις εκεί επάνω τον ανεμιστήρα.

Τέλος, βάλε ένα μεταλλικό μπολ γεμάτο με παγάκια στον πάτο του κουτιού και σκέπασε το με ένα πανί. Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τοποθετήσεις την κατασκευή στο σημείο που θέλεις να φυσάει και να ανάψεις τον ανεμιστήρα!

Πραγματικά θα νιώσεις απίστευτη δροσιά, μόνο που θα πρέπει να έχεις τον νου σου, ώστε να ανανεώνεις τα παγάκια!

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=ITtlxjvLQis”]

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!