Πως να φτιάξεις μόνος σου φουσκωτό για τα παιδιά!

Τώρα που ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος και είμαστε ένα βήμα πριν από το καλοκαιράκι, οι δραστηριότητες μας με τα παιδιά γίνονται κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και φυσικά στον κήπο μας.

Μπορεί εσύ λοιπόν να έχεις φτιάξει τον κήπο σου, ώστε να υποδέχεσαι τους φίλους σου, τα μικρότερα μέλη της οικογένειας όμως τι μπορούν να κάνουν εκεί μαζί σας, πέρα από το να γκρινιάζουν (και με το δίκιο τους);

Για να μπορέσεις να είσαι ήσυχος λοιπόν με την παρέα σου, μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μια γρήγορη και οικονομική κατασκευή που θα λατρέψουν τα παιδιά. Πάμε να δούμε τι θα πρέπει να κάνεις για να φτιάξεις ένα φουσκωτό για τα παιδιά!

 

Δες επίσης: DIY: Φτιάξε μόνος σου λιμνούλα κήπου!

 

Πως να κατασκευάσεις φουσκωτό πάτωμα για τον κήπο σου

Το βασικό υλικό που θα χρειαστείς λοιπόν και ίσως και το μοναδικό, είναι 2 μεγάλα φύλλα από πλαστικό, σαν αυτό που χρησιμοποιούμε όταν βάφουμε το σπίτι μας, για να μην λερώνουν τα έπιπλα και τα πλακάκια.

ilika fouskotou

Για να ξεκινήσεις λοιπόν, θα πρέπει να βάλεις το ένα κομμάτι πλαστικό επάνω στο άλλο και να απλώσεις γύρω γύρω κόλλα σιδήρου, σε περίπου 5 με 5.5 εκατοστά πλάτος.

diadikasia kataskeyis

Απλά θα πρέπει να θυμηθείς να αφήσεις από την μία πλευρά ανοιχτό ένα σημείο μήκους 3-5 εκατοστά, ώστε να χωρέσει το λάστιχο για να γεμίσεις το φουσκωτό σου. Τώρα το μόνο που μένει είναι να ρυθμίσεις το σίδερο σου στην σωστή θερμοκρασία για την κόλλα, η οποία συνήθως είναι από μέτρια μέχρι και χαμηλή.

kataskeui kipou

Και τώρα η τελειωτική ευθεία. Άπλωσε το πλαστικό στον κήπο σου στο σημείο που θέλεις να το τοποθετήσεις, φροντίζοντας φυσικά να μην έχει πολλές πέτρες από κάτω και γέμισε το με νερό.

fouskoto patoma

 

Όσο για το κενό που είχες αφήσει μπορείς να βάλεις λίγο λιγότερο νερό και να το σιδερώσεις ή και να χρησιμοποιήσεις ειδική μονωτική ταινία, η οποία δεν ξεκολλάει με το νερό.

diy fouskoto kipou

Extra tip: Για να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό μπορείς να βάλεις μέσα στο νερό και μερικές σταγόνες από μπλε χρώμα που βάζουμε στα γλυκά, ώστε να θυμίζει πιο πολύ το χρώμα της θάλασσας.

[adrotate banner=”12″]

Εσύ τι κατασκευή σκέφτεσαι να φτιάξεις στον κήπο σου για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά; Πες μας την ιδέα σου!

>> Δες όλα τα άρθρα από το Φτιάξτο μόνος σου!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!