Πως να φτιάξεις μόνος σου παπουτσοθήκη!

Ο ιδανικότερος τρόπος για να βολέψεις τα παπούτσια σου ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο στο σπίτι, είναι να κατασκευάσεις μια ευρύχωρη και εύκολη παπουτσοθήκη.

Με αυτόν τον τρόπο εκτός του ότι θα εξοικονομήσεις χώρο, θα έχεις και ένα αρκετά όμορφο ξύλινο έπιπλο που θα συμβάλει στην διακόσμηση του σπιτιού σου.

Δες λοιπόν τον εύκολο και οικονομικό τρόπο που σου προτείνει το aggouria.net, για την συγκεκριμένη κατασκευή.

 

 

Δες επίσης: Ξύλινες κατασκευές: Πως να φτιάξεις μόνος σου ντουλάπα!

 

Όμορφη ξύλινη κατασκευή για την αποθήκευση παπουτσιών

Μπορείς να βρεις πολλούς απλούς τρόπους για να φτιάξεις έναν ξεχωριστό αποθηκευτικό χώρο για τα παπούτσια σου, το θέμα όμως είναι να έχει και μια όμορφη εμφάνιση. Γι’ αυτό και γω διάλεξα να σου δείξω αυτή την οικονομική κατασκευή, η οποία είμαι σίγουρη ότι θα σε ενθουσιάσει!

ilika gia papoutsothiki

Τι υλικά θα χρειαστείς:

  • Ένα κομμάτι από παχύ κόντρα πλακέ
  • ξύλινους πείρους
  • 4 ροδάκια επίπλων
  • βίδες
  • τρυπάνι
  • μέτρο
  • δισκοπρίονο

Διαδικασία κατασκευής παπουτσοθήκης

diy ksilini papoutsothiki aggouria.net

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να μετρήσεις το σημείο που σκέφτεσαι να την τοποθετήσεις, ώστε να είσαι σίγουρος ότι θα χωράει.

Επίσης, για να βρεις το βάθος και το ύψος θα πρέπει να μετρήσεις το μεγαλύτερο ζευγάρι παπουτσιών που έχεις, αλλά και τις ψηλότερες μπότες που σκοπεύεις να αποθηκεύσεις.

diadikasia kataskeyis papoutsothikisksilines kataskeyes

Μόλις μετρήσεις τις διαστάσεις θα πρέπει να βάλεις σημάδι επάνω στο κόντρα πλακέ (κυρίως για το βάθος) και στην συνέχεια με την βοήθεια ενός δισκοπρίονου να κόψεις το ξύλο. Μην ξεχάσεις να το τρίψεις στην άκρη για να γίνει πιο λείο.

Θα πρέπει να κόψεις δύο ίσα κομμάτια ξύλου και έπειτα, ένα που θα έχει το μισό μήκος και ακόμη ένα το οποίο θα είναι τα 3/4 των 2 πρώτων. Αυτό γίνεται για να δημιουργήσουμε επίπεδα.

diastasis kataskeyisilika kataskeyis aggouria.net

Μόλις κόψεις και τα κομμάτια που χρειάζεσαι, θα πρέπει να μετρήσεις τις ψηλές σου μπότες και να κόψεις στο ίδιο ύψος τους ξύλινους πείρους, ώστε να έχεις 4 τέτοια κομμάτια.

Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να κάνεις και για τα χαμηλά μποτάκια, όπου θα χρειαστείς άλλους 4 πείρους, αλλά και για τα χαμηλά σου παπούτσια.

diy kataskeyesdiakosmisi spitiou aggouria.net

Τώρα σειρά έχει το βίδωμα. Θα πρέπει χρησιμοποιώντας το τρυπάνι να ανοίξεις 4 τρύπες στο κάθε κομμάτι ξύλου που έκοψες, μία στην κάθε γωνία.

Ξεκινώντας από το μικρότερο ξύλο, βάλε στις τρύπες από επάνω τους πείρους και σταθεροποίησε τους με μια βίδα από την κάτω πλευρά. Στη συνέχεια αυτό το τραπεζάκι που έχει δημιουργηθεί θα πρέπει να το τοποθετήσεις επάνω σε αμέσως μεγαλύτερο ξύλο (στην άκρη του) και να το βιδώσεις με τον ίδιο τρόπο.

Το επόμενο βήμα είναι να βιδώσεις επάνω στο μεγαλύτερο κομμάτι τους δικούς του πείρους και μετά όλη την κατασκευή να την βιδώσεις επάνω στο ένα από τα δύο μεγάλα κομμάτια.

xilines kataskeyes

[adrotate banner=”12″]

Τώρα αυτό που μένει είναι να βάλεις στις γωνίες του μεγάλου κομματιού ξύλου τους ψηλούς πείρους και να τους ενώσεις με το άλλο μεγάλο κομμάτι, τοποθετώντας το από πάνω.

Πολύ βασικό επίσης είναι να μην ξεχάσεις να βάλεις και τα ροδάκια στο έπιπλο που μόλις έφτιαξες, ώστε να μπορείς να το μετακινείς στο σημείο που θέλεις.

Πως σου φάνηκε η κατασκευή μου, δεν είναι απίστευτα εύκολη;

>> Δες όλα τα άρθρα από την Διακόσμηση – Κατασκευές!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!