4 Περίεργες μηχανές που πρέπει να δεις!

Κατά κανόνα, το καλοκαίρι βλέπουμε πολύ περισσότερες μηχανές να κυκλοφορούν στους δρόμους, καθώς αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για τους μηχανόβιους λόγω του ότι αποφεύγουν την τρομερή ζέστη, αλλά και την απίστευτη κίνηση που υπάρχει.

Ενώ όμως υπάρχουν τόσες πολλές εντυπωσιακές μηχανές αυτή τη στιγμή στην αγορά και μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε Ducati, Yamaha, KTM, BMW, Honda και πολλές πολλές άλλες, κάποιοι προτιμούν τις πιο περίεργες μηχανές, που δύσκολα θα μπορούσες να φανταστείς ότι υπάρχουν.

Μερικά τέτοια παραδείγματα είναι και αυτά που θα δούμε σήμερα, τα οποία σίγουρα θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

 

Δες επίσης: 10 Καλύτερα μικρομεσαία Diesel αυτοκίνητα!

 

4 Παράξενες μηχανές που θα σε εντυπωσιάσουν

 

Rocket II

perierges mixanes

Αυτή όπως βλέπεις είναι μια μηχανή με τρεις τροχούς και όσο και αν μας φαίνεται περίεργο, υπάρχει το συγκεκριμένο είδος οχημάτων στο εξωτερικό και ονομάζεται φυσικά “trikes”, ή όπως λέμε και εμείς τρίκυκλο.

trikikli mixanimixani rocket II

Η συγκεκριμένη μηχανή ήταν μια ιδέα και κατασκευή του Tim Cotterill, ο οποίος χρησιμοποίησε τον θρυλικό κινητήρα V8 Hemi που δίνει μεγάλη δύναμη στους πίσω τροχούς της. Ο κινητήρας αυτός είναι υπερτροφοδοτούμενος και η μηχανή είναι 1000 ίππων.

 

Kawasaki 48 cylinder

Kawasaki 48 cylinder

Στην ουσία αυτή η μηχανή έχει 6 κινητήρες με 8 κυλίνδρους τους οποίους συγκέντρωσαν σε έναν. Κάθε κινητήρας έχει τον δικό του στροφαλοφόρο άξονα και όλα αυτά είναι δεμένα μεταξύ τους.

paraxenes mixanes

Για να ξεκινήσουν όμως όλα αυτά τα εξαρτήματα, ο οδηγός χρησιμοποιεί έναν αρκετά μικρότερο κινητήρα, ο οποίος βρίσκεται κάτω από τη σέλα για την εκκίνηση και μεταφέρει την ισχύ και από τους 48 αυτούς κυλίνδρους στον πίσω τροχό.

 

Μηχανή με ακτινωτό κινητήρα αεροσκάφους

mixani kinitira aeroskafous

Η συγκεκριμένη μηχανή φτιάχτηκε από τον Jesse James και έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή της ένα πολύ δυνατός ακτινωτός κινητήρας από αεροσκάφος, ο κινητήρας αυτός είναι ο Rotec Radial R3600 και εκτός από τον Jesse James, υπάρχουν αρκετοί ακόμη που έχουν χρησιμοποιήσει τον ίδιο κινητήρα στην μηχανή τους.

perierges mixanes aggouria.net

Το συγκεκριμένο μοντέλο όμως έχει 7 κυλίνδρους, αλλά οι ίπποι του είναι μόλις 110.

 

Dodge Tomahawk

Dodge Tomahawk

Όσο για την τελευταία μηχανή της λίστας μας, έχει έναν V10 κινητήρα 8,3 λίτρων της εταιρείας Dodge Viper και παράγει περίπου 500 ίππους. Το 2003 η τιμή πώλησης της ήταν 550.000 δολάρια.

prototipes mixanes

Στην αρχή η Dodge πίστευε ότι αυτή η μοτοσικλέτα θα μπορούσε να φτάσει τα 680 χλμ/ώρα, έπειτα όμως αναθεώρησε στα 480 χλμ/ώρα. Βέβαια, δεν θα μάθουμε ποτέ την πραγματική της τελική ταχύτητα, μιας και η εταιρεία δεν την αποκάλυψε ποτέ, ούτε δέχθηκε την πρόταση που της έγινε για δημόσια δοκιμή.

Εσύ έχεις δει πιο περίεργες μηχανές από αυτές τις τέσσερις;

[adrotate banner=”12″]

>> Δες όλα τα άρθρα από το Auto-Moto!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!