7 Περίεργα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων!

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή μεγάλων και μικρών. Και αυτό αποδεικνύεται και από τις χιλιάδες παραδόσεις. Δες εδώ τα πιο έθιμα των Χριστουγέννων!

Γιορτές, δώρα, μαγεία και χαμόγελα παντού! Υπάρχουν τόσοι πολλοί παράγοντες που συνθέτουν την εικόνα των Χριστουγέννων. Σε κάποιες βέβαια χώρες, γιορτάζουν με πολύ διαφορετικό τρόπο! Πάμε να δούμε πως!

 

 

 

Δες επίσης: Τα 10 πιο εντυπωσιακά Χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου!

 

Περίεργες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις από όλο τον κόσμο!

 

Ινδία και χριστουγεννιάτικες μπανανιές

χριστούγεννα-ινδία-μπανάνες

Ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 2% στην Ινδία είναι χριστιανοί. Βέβαια, επειδή οι κάτοικοι της Ινδίας είναι πάρα πολλοί, μιλάμε για περίπου 25 .000.000 ανθρώπους. Η δυσκολία σε αυτή τη χώρα είναι ότι δεν υπάρχουν έλατα. Έτσι μην παραξενευτείς αν βρεθείς ποτέ εκεί και δεις στολισμένες μπανανιές και γιρλάντες από μάνγκο!

Ρίψη παπουτσιών στην Τσεχία

χριστουγεννιάτικα-έθιμα-τσεχία

Αν είσαι ελεύθερη στην Τσεχία, ανήμερα των Χριστουγέννων πρέπει να σταθείς με την πλάτη στην πόρτα και να ρίξεις ένα παπούτσι στον ώμο σου. Αν πέσει με τη μύτη να κοιτάζει προς την πόρτα, σημαίνει ότι θα παντρευτείς γρήγορα! Καλούς απογόνους!

Κέικ Χριστουγέννων στην Ιαπωνία

χριστούγεννα-ιαπωνία-έθιμα

Οι Ιάπωνες το βράδυ των Χριστουγέννων τρώνε ένα κέικ με σοκολάτα, φράουλες και καλυμμένο με βουτυρόκρεμα. Όσα κέικ δεν πουληθούν μέχρι τις 25, δεν τα θέλει κανείς και τα πετάνε. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι κοπέλες στην ηλικία των 25 αποκαλούνται “χριστουγεννιάτικο κέικ”, λόγω του εθίμου. Όπως λέμε και στην Ελλάδα ή μικρός-μικρός παντρέψου, ή μικρός καλογερέψου.

Πατινάζ στη Βενεζουέλα

χριστουγεννιάτικο-πατινάζ-πίστες

Το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, τα μικρά παιδιά πριν κοιμηθούν δένουν ένα σχοινί στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού τους και την άκρη του σχοινιού την κρεμάνε από το παράθυρό τους στο δρόμο. Το βράδυ των Χριστουγέννων οι δρόμοι της Βενεζουέλας κλείνονται, ώστε να περάσουν πατινέρ και να τραβήξουν όλα τα σχοινιά των παιδιών. Οι πολίτες “πατινάρουν” την είσοδο τους στα Χριστούγεννα.

Ουκρανία και ιστοί αράχνης

περίεργα-στολίδια-δέντρων

Και ενώ σε άλλες χώρες ο ιστός της αράχνης έχει συνδεθεί με το Halloween στην Ουκρανία είναι χριστουγεννιάτικο στολίδι. Το έθιμο βασίζεται σε μία δοξασία, όπου τα Χριστούγεννα μια φτωχή γυναίκα με παιδιά δεν μπορούσε να αγοράσει στολίδια για το έλατό της. Την επόμενη ημέρα που ξύπνησα αράχνες είχαν πλέξει τον ιστό τους στο δέντρο και με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου ο ιστός μετατράπηκε σε χρυσάφι και ασήμι. Έκτοτε οι Ουκρανοί στολίζουν τα δέντρα τους με ψεύτικους ιστούς αράχνης για καλοτυχία.

Χριστουγεννιάτικη σάουνα- Φιλανδία

σάουνα-χριστούγεννα

Σύμφωνα με τους Φιλανδούς, μέσα στις σάουνες κατοικούν τα ξωτικά του σπιτιού, που το προστατεύουν και τι προφυλάσσουν από κακοτυχίες. Έτσι κάθε σπίτι έχει μια σάουνα και κάθε πρωί Χριστουγέννων, οι φιλανδοί γδύνονται και κάνουν σάουνα για καλοτυχία.

Πουτίγκα χριστουγέννων

γλυκά-χριστουγέννων-βασιλόπιτα

Δες επίσης: 100,000 Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με θέμα το «Star Wars»!

Οι Βρετανοί αγαπούν τις πουτίγκες, αλλά μάλλον δεν ήξερες το λόγο. Την εορταστική περίοδο κάθε οικογένεια έχει το έθιμο να φτιάχνει μείγμα πουτίγκας και όλα τα μέλη της πρέπει να ανακατέψουν με τη φορά του ρολογιού το μείγμα και να κάνουν μια ευχή. Μάλιστα εφαρμόζουν κι ένα έθιμο αντίστοιχο με τη δική μας βασιλόπιτα. Ρίχνουν στο μείγμα ένα κέρμα για πλούτο ή ένα δαχτυλίδι για καλοτυχία στο γάμο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!