Δες την παρουσίαση του νέου Ford GT!

Στο Ντιτρόιτ έγινε η επιβεβαίωση ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο Ford GT supercar στα τέλη του επόμενου έτους. Ποια θα είναι όμως τα χαρακτηριστικά του;

Παρά το γεγονός ότι το νέο GT που θα δούμε θα συνεχίσει να είναι ένα αθλητικό κουπέ αυτοκίνητο, προς τιμήν των GT40 αγωνιστικών αυτοκινήτων τα οποία κέρδισαν το 24 Hours of Le Mans τέσσερις φορές, θα είναι επίσης και ένα πείραμα για την Ford, καθώς θα έχει σασί από άνθρακα και έναν 3.5 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο V6 EcoBoost κινητήρα στη θέση του V8.

Οι λεπτομέρειες που έχουμε είναι σχετικά λίγες, αλλά η ισχύς εξόδου αναμένεται ότι θα είναι πάνω από 600bhp.

Επιπλέον, στο νέο GT θα υπάρχει στο πίσω μέρος μια αεροτομή, η ανάρτηση θα είναι μια ράβδος στρέψης του συστήματος, με ρυθμιζόμενο ύψος πορείας, ενώ το αυτοκίνητο θα τρέχει επάνω στις 20άρες ζάντες του από ίνες άνθρακα και θα σταματάει με τα κεραμικά του δισκόφρενα.

Θα έχει επίσης πόρτες οι οποίες ανοίγουν προς τα επάνω, αντί για τις συμβατικές πόρτες του GT40.

neo Ford GT aggouria.net

Το πρωτότυπο GT40 ήταν ένα εξαιρετικό σπορ αυτοκίνητο καθαρά για αγώνες, φτιαγμένο στο Slough Trading Estate, ενώ είχε σχεδιαστεί ειδικά  ώστε να κερδίσει στον αγώνα του Le Mans.

Η συνολική κατασκευή του ελέγχονταν από τον Henry Ford II, ο οποίος είχε στα σχέδιά του για να αγοράσει και την Ferrari έναντι του ποσού των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ford κατασκεύασε το πρώτο GT για τον εορτασμό αυτού του αυτοκινήτου και έβγαλε στην κυκλοφορία έναν πολύ  περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων μεταξύ του 2005 και του 2006. Επίσης, το ονόμασαν GT, καθώς η εταιρεία δεν έχει το δικαιώματα να χρησιμοποιήσει το όνομα GT40. [adrotate banner=”12″]

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=nMD3Vu3xL-c”]

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έπιανε τα 205 μίλια την ώρα και πουλήθηκε στην τιμή των 120.000 δολαρίων, ενώ μόλις 28 πήγαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μεταξύ των αγοραστών ήταν και ο γνωστός παρουσιαστή Jeremy Clarkson από το Top Gear.

Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε την κυκλοφορία του στο τέλος του 2016.

>> Δες όλα τα άρθρα για το Auto-Moto!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!