Αποκαλύφθηκε η νέα Kawasaki Ninja H2!

Η νέα Kawasaki Ninja H2 είναι η μηχανή που θα ταράξει τα νερά μέσα στο 2015, καθώς είναι ένα υπερτροφοδοτούμενο superbike! Πάμε όμως να δούμε τα χαρακτηριστικά της, που μόλις αποκαλύφθηκαν πλήρως;

Όπως και στην H2R, η καρδιά της Ninja είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος 998-cc τετρακύλινδρος κινητήρας 200 ίππων, όμως είναι ικανή να χειρίζεται τους 300 ίππους του H2R.

Οι κύριες διαφορές μεταξύ των δύο μηχανών είναι οι φλάντζες της κεφαλής και ο συμπλέκτης, ώστε η Η2 να είναι σε θέση να φτάσει ή να ξεπεράσει τις τελικές της H2R.

 

Δες περισσότερα θέματα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές εδώ!

 

mixani ninja h2

Οι λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη μοτοσυκλέτα, ιδιαίτερα στο τεχνικό κομμάτι του κινητήρα, είναι αξιοσημείωτες. Η υπερτροφοδότη γίνεται με 9,2 στροφές ταχύτητα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κινητήρας έχει ένα μέγιστο όριο στροφών περίπου στις 14.000 RPM, αυτό σημαίνει ότι ο άξονας της φτερωτής του υπερσυμπιεστή περιστρέφεται με περίπου 130.000 RPM.

Η συμπίεση είναι σχετικά χαμηλή, για να αποφευχθεί να χτυπήσει ενώ τα πιστόνια ψύχονται με δύο jets πετρελαίου το καθένα. Η πρόσληψη φιλτροχοάνης είναι λειτουργική και άμεση μέσω ενός αγωγού, ο οποίος βρίσκεται τοποθετημένος σε ένα φίλτρο.

Ο Plenum περιέχει τέσσερις σάλπιγγες πρόσληψης με μπεκ καυσίμων, οι οποίες είναι τοποθετημένες ακριβώς επάνω του. Τα μπεκ ψεκασμού ψεκάζουν από έξω, μέσα στις σάλπιγγες αντί να βρίσκονται τοποθετημένα μέσα στις σάλπιγγες.

Η παροχή ρεύματος είναι τόσο βάναυση και γι’ αυτό η Kawasaki σχεδίασε 5 νέες ζάντες με χαρακιές στο εσωτερικό του χείλος, για να αποτρέψει τον τροχό από την ολίσθηση λόγω της τεράστιας ροπής του κινητήρα.

Kawasaki Ninja h2

Είναι ένα σύγχρονο superbike, το οποίο έχει αρκετά ηλεκτρονικά προτερήματα όπως το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης πολλαπλών ρυθμίσεων, μια λειτουργία ελέγχου εκτόξευσης που κρατά την κεφαλή όταν κάνεις σούζες και την ελεγχόμενη ολίσθηση των τροχών, ένα έξυπνο σύστημα ABS και ακόμη και έναν υπολογιστικά ελεγχόμενο ηλεκτρονικό αμορτισέρ τιμονιού.

[ot-video type=”vimeo” url=”https://vimeo.com/111107895″]

Όπως και το H2R, έτσι και το H2 χρησιμοποιεί ένα διχτυωτό πλαίσιο και ένα βραχίονα μονόμπρατσο. Η εμπρός ανάρτηση είναι η αξιοσημείωτη KYB Air-Oil Separate II, η οποία είναι ρυθμιζόμενη ως προς την προφόρτιση, την ένταση αλλά και τη συμπίεση, η οποία παρέχει εξαιρετικά ομαλή κίνηση.

Τα μπροστινά φρένα είναι διπλοί δίσκοι 330 χιλιοστών με διπλές Brembo 4-εμβόλων καλίμπρε, ενώ πίσω βρίσκεται ένας μόνος δίσκο 250 mm.

Kawasaki Ninja h2

Το Βάρος χαλιναγώγησης είναι περίπου 2.5 κιλά, το οποίο είναι βαρύτερο από αυτό που πρόσφατα ανακοινώθηκε για τη R1 του 2015, η οποία θα έχει 200 hp. Όμως η R1 δεν είναι υπερτροφοδοτούμενη, πράγμα που κάνει την Kawasaki Ninja H2 μοναδική.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!