10 Μύθοι της ιστορίας που οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν!

Όπως ακριβώς γίνεται με την επιστήμη, έτσι και με την ιστορία, οι γνώσεις μας αλλάζουν επειδή νέα ευρήματα έρχονται στο φως. Στην σύγχρονη εποχή μπορεί οι γνώσεις μας από το σχολείο να έχουν ημερομηνία λήξης αφού συνεχώς αυξάνονται τα ευρήματα των ιστορικών.

Έτσι συμβαίνει με την έρευνα και γι αυτό μύθοι της ιστορίας έχουν αντέξει στον χρόνο με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να τους εκλαμβάνουν ως αλήθειες!

Οι έρευνες και οι ανακαλύψεις αυτές μπορούν να κάνουν τις γνώσεις μας να φαίνονται μισές, και ακόμα μπορούν να παραμείνουν διαδεδομένες ως μύθοι για τις επόμενες γενιές, αφού εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πειστεί για την αυθεντικότητα τους ενώ οι ιστορικοί διαψεύδουν την μία ιστορική αλήθεια μετά την άλλη.

 

10 Μύθοι της ιστορίας που οι άνθρωποι πιστεύουν

 

Μάχες με πιστόλια στην Άγρια Δύση

western-movies

Οι ταινίες γουέστερν και δεκάδες άλλα σόου, είναι υπεύθυνα για την πεποίθηση ότι οι καουμπόηδες συνεχώς έμπλεκαν σε καυγάδες, πυροβολούσαν ασταμάτητα και δολοφονούσαν ανελέητα!

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο βαρετή. Ακόμα και ο Billy the Kid, ένας από τους πιο αιμοσταγείς εγκληματίες, σκότωσε μερικούς ανθρώπους αλλά όχι όσους πιστεύει ο κόσμος. Οι υποτιθέμενες επικίνδυνες πόλεις της Άγριας Δύσης, στην πραγματικότητα είχαν ελάχιστες δολοφονίες κάθε χρόνο.

Ο Αϊνστάιν δεν ήταν καλός στα μαθηματικά

albert-ainstain

Δεκάδες φήμες φέρουν τον Αϊνστάιν, έναν από τους πιο ιδιοφυής επιστήμονες, ως έναν κακό μαθητή και ιδιαίτερα κακό στα μαθηματικά. Όμως, στην πραγματικότητα ο Αϊνστάιν ήταν προχωρημένος στα μαθηματικά αφού έφτασε σε υψηλό επίπεδο από πολύ μικρή ηλικία.

Ο Κολόμβος ταξίδεψε για να αποδείξει πως η γη είναι στρογγυλή

explorer-colombus

Πολλοί ακόμα πιστεύουν πως ένας από τους κύριους λόγους του διάσημου ταξιδιού του Χριστόφορου Κολόμβου, ήταν για να αποδείξει πώς το σχήμα της Γης είναι στρογγυλό και όχι επίπεδο. Φυσικά αυτή η γνώση υπήρχε για χιλιάδες χρόνια αφού οι Αρχαίοι Έλληνες μπόρεσαν να εξάγουν αυτό το συμπέρασμα και να υπολογίσουν και την περίμετρο.

Και έτσι ανακάλυψε την Αμερική

colombus-in-america

Ένας άλλος μύθος για τον διάσημο ταξιδιώτη, είναι πως ανακάλυψε την Αμερική. Φυσικά η Αμερική είχε γίνει γνωστή παλαιότερα στους Ευρωπαίους, αφού μία Νορβηγική εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον 11ο αιώνα. Φυσικά μετά τον Κολόμβο η επαφή με την Αμερική έγινε μόνιμη.

Ο Νέρωνας έπαιζε βιολί την ώρα που η Ρώμη καιγόταν

burning-of-rome

Ένας διάσημος μύθος που αφορά τον παρανοϊκό αυτοκράτορα της Ρώμης, είναι ότι ενώ η πόλη του καιγόταν, εκείνος έπαιζε βιολί. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί ο Νέρωνας δεν ήταν καν στην Ρώμη όταν καιγόταν και επίσης το βιολί εφευρέθηκε πολύ αργότερα.

Το γύρω γύρω όλοι μιλάει για την πανούκλα

gyro-gyro-oloi

Ποιος θα το πίστευε πως το διάσημο παιχνίδι όλων των παιδιών, έχει συνδεθεί με τον Μαύρο Θάνατο της Ευρώπης του μεσαίωνα. Φυσικά μιλάμε για την αγγλική του βερσιόν που είναι είναι το “ring around the rosie”.

Παρόλα αυτά το τραγούδι και το παιχνίδι δεν προέρχονται από εκείνη την περίοδο αλλά από μετέπειτα, και ενώ οι στίχοι του είναι περίεργοι δεν περιγράφουν κάποιον θάνατο αλλά τα συμπτώματα μίας ασθένειας.

Τα κράνη των Βίκινγκς είχαν κέρατα

vikings-helmets

Οι θρυλικοί Βίκινγκς δεν φόραγαν κράνη με κέρατα. Οι πολεμιστές απλώς φορούσαν προστατευτικά κράνη όταν πήγαιναν στην μάχη. Τα κέρατα συνδέονται με διάφορες τελετές και θυσίες προς τους θεούς των Βίκινγκς. Ο μύθος αυτός ξεκίνησε τον 18ο αιώνα και μέχρι σήμερα πολλοί τον πιστεύουν.

Οι πυραμίδες χτίστηκαν από δούλους

pyramids-og-egypt

Τα τελευταία εκατό χρόνια πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως οι πυραμίδες κτίστηκαν αποκλειστικά από δούλους. Άλλωστε δείχνει ακατόρθωτο να έχουν κτιστεί με άλλο τρόπο καθώς χρειάζονταν πολλά χέρια για πολλά χρόνια για να ολοκληρωθούν. Πρόσφατα όμως νέα ευρήματα αποδεικνύουν πως οι κτίστες ήταν εργάτες και όχι δούλοι.

“Ας φάνε παντεσπάνι”

queen-maria-antoinete

Η θρυλική φράση έχει αποδοθεί στην βασίλισσα της Γαλλίας Μαρία Αντουανέτα, η οποία έζησε τα χρόνια της γαλλικής επανάστασης. Το απόφθεγμα αυτό χρησιμοποιείται για να συμβολίσει με ειρωνική διάθεση, την έλλειψη ενδιαφέροντος των γαλαζοαίματων για τους υπηκόους τους.

Ο Ζαν Ζακ Ρουσσώ έγραψε μία αυτοβιογραφία και χρησιμοποίησε αυτή την έκφραση, όταν ακόμα η βασίλισσα ήταν παιδάκι, και αποδόθηκε σε εκείνη όταν η επανάσταση είχε τελειώσει.

Ο Ναπολέοντας ήταν κοντός

napoleon-of-france

Για κάποιο λόγο όλοι πιστεύουν πως Ο Ναπολέων Βοναπάρτης ήταν κοντός, όμως ήταν ενός κανονικού αναστήματος. Η φήμη ότι ήταν κοντός βγήκε από τους Άγγλους αντιπάλους του καθώς και από το γεγονός ότι οι σωματοφύλακες του ήταν ιδιαιτέρως ψηλοί!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!