Προσοχή: Μην δεχθείτε αυτό το αίτημα φιλίας στο Facebook!

Αρκετές φορές μας έρχεται κάποιο αίτημα φιλίας στο Facebook και σκεφτόμαστε για το αν πρέπει να το αποδεχθούμε ή όχι. Φυσικά αυτό συμβαίνει όταν δεν γνωρίζουμε το άτομο που μας έχει στείλει το αίτημα ή όταν βλέπουμε κάτι περίεργο, για λόγους ασφαλείας.

Είναι πολύ σημαντικό να διαλέγουμε προσεκτικά το ποιους θα έχουμε “φίλους” στο Facebook, μιας και δημοσιεύουμε αρκετά προσωπικά στοιχεία, στα οποία δεν θα θέλαμε να έχει πρόσβαση ο κάθε άγνωστος. Δες λοιπόν ποιο είναι το αίτημα που μας προειδοποιούν οι ειδικοί να μην δεχόμαστε!

 

Ποιο αίτημα φιλίας ΔΕΝ πρέπει να δέχεσαι στο Facebook!

etima filias facebook

Όπως λένε και οι ειδικοί, αν λάβεις ένα αίτημα από κάποιον ο οποίος είναι ήδη φίλος σου στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πολύ πιθανό να είναι κάποιος απατεώνας και όχι αυτός που νομίζεις.

Είναι εξαιρετικά συχνό το φαινόμενο, του να αναδημιουργούν το προφίλ κάποιου ατόμου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία προφίλ που έχει και στον προσωπικό του λογαριασμό, αλλά και σχετικές πληροφορίες που έχει ανεβάσει για εκείνον.

Στην συνέχεια, αποστέλλουν αιτήματα σε όλη την λίστα των φίλων του. Εδώ τώρα, τίθεται θέμα ασφαλείας αν το αποδεχθείς, καθώς θα μπορούν να μάθουν τα πάντα για σένα μέσα από τα όσα ανεβάζεις στο προφίλ σου, όπως τα status, τα check ins, την ημερομηνία γέννησης, τους συγγενείς, αλλά και μέσω των φωτογραφιών σου, τις οποίες θα μπορούσαν και να υποκλέψουν.

Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτά, μιας και το σημαντικότερο είναι ότι μπορούν να μάθουν πολλά περισσότερα συζητώντας με τους φίλους σου. Επιπλέον, μπορεί να ζητήσουν μέχρι και δανεικά ή να συναντηθούν μαζί τους.

Γι’ αυτό θα πρέπει να επιλέγεις πολύ προσεκτικά τους φίλους σου και να ελέγχεις την εγκυρότητα του friend request. Κάτι εξτρά που θα μπορούσες να κάνεις, για να προστατεύσεις τον λογαριασμό σου, είναι να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σου, ώστε μόνο οι φίλοι σου να βλέπουν τις φωτογραφίες και τα όσα ποστάρεις.

Έγιναν πολλοί τέτοιοι ψεύτικοι λογαριασμοί μέσα στο 2015 οπότε Προσοχή!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!