Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφημίσω το e-shop μου;

Επειδή είμαι ανήσυχο άτομο πάντα έψαχνα τρόπους να διαφημίζω τα site μου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο άλλα με την φθηνότερη τιμή που γίνεται, θα μου πεις και ποιος δεν το θέλει αυτό.

Οπότε μια μέρα εκεί που διάβαζα κάτι forum είδα ένα άρθρο που μιλούσε για advertorial άρθρα και SEO.
Μόλις έβλεπα την λέξη SEO χτυπούσαν καμπανάκια στο κεφάλι μου από περιέργεια, οπότε μπήκα και διάβασα το άρθρο.

Για να μην περί αυτολογώ, μιλούσε για έναν τρόπο διαφήμισης την οποία την αναζητούν και την επιθυμούν οι πελάτες σου…
Ναι καλά διάβασες Επιθυμούν και τους Αρέσει…

Ο τρόπος είναι απλός ξέρεις σε ποιο κοινό απευθύνεται (target group) το προϊόν σου ή οι υπηρεσίες σου και προσπαθείς να δεις τι απασχολεί ή προβληματίζει το κοινό σου σχετικά με το προϊόν σου…
Για να γίνω πιο κατανοητός π.χ. Έχεις ένα e-Shop το οποίο πουλάει γυναικεία ρούχα και θέλεις να αυξήσεις τις πωλήσεις σου στις γυναίκες ηλικίας 14-24. Τι απασχολεί τις γυναίκες 14-24;Μα φυσικά τα αγόρια και η σχέση με το αντίθετο φίλο, οπότε τι κανείς εσύ;
Γράφεις ένα συμβουλευτικό άρθρο για το τι μπορεί να φορέσει στο πρώτο της ραντεβού, τα ρούχα και οι συνδυασμοί που προτείνεις να μπορεί να τα βρει στο e-shop σου(προσοχή πρέπει να εστιάσεις στην ανάγκη του πελάτη και όχι τόσο στο να πουλήσεις).

advertorial-ar8ra-ofeli
Είναι κάτι το οποίο ψάχνουν μονές τους στις μηχανές αναζήτησης και αν το δουν στο facebook θα το προτιμήσουν από το να δουν -30% στις κόντες φούστες μας.

Εκτός από αυτό, αν το άρθρο είναι ποιοτικό και όντως εστιάζει στην ανάγκη του πελάτη θα το αναδημοσιεύσει μονός του ο πελάτης στα social ή θα το προωθήσει σε κάποιο φίλο του που τον απασχολεί το ίδιο θέμα (οπότε κερδίζεις και δωρεάν αναπαραγωγή στα social).
Επίσης  τα advertorial άρθρα προσφέρουν τα λεγόμενα backlink τα οποία ανεβάζουν το site σου στις μηχανές αναζήτησης.

Π.χ. Αν το άρθρο το οποίο έγραψες σχετικά με το ντύσιμο και το πρώτο ραντεβού έχει ένα σύνδεσμο (ναι αυτά τα μπλε γράμματα που βλέπεις συνήθως στα site) την λέξη γυναικεία παπούτσια και παραπέμψει στο site σου, αυτό σε “ανεβάζει” στις μηχανές αναζήτησης όταν κάποιος ψάχνει την λέξη γυναικεία παπούτσια.

backlink-le3is-sindesmoi

(Φαντάσου αυτά τα backlink μήνα με τον μήνα να συσσωρεύονται πόσο πιο ανταγωνιστικό θα είναι το eshop σου έναντι των ανταγωνιστών)

 

Οπότε τι κερδίζεις με τα advertorial άρθρα;

1ον: Backlinks για να ανέβεις στις μηχανές αναζήτησης! (Μακροχρόνια) 

2ον: Στοχευμενη επισκεψιμότητα στο site σου! (βραχυχρόνια)

3ον: Δωρεάν αναπαραγωγή και διαφήμιση στο facebook και γενικά στα social media!

4ον: Ευχάριστη διαφήμιση (οι πελάτες σου αναζητούν μόνοι τους την διαφήμιση σου)

 

koinopoisi-advertorial-ar8rou-facebook-social

Τώρα θα μου πεις και που θα δημοσιεύσω τα advertorial άρθρα;

anazitisi-google

Μα φυσικά σε site σχετικά με το προϊόν σου στην προκειμένη περίπτωση σε γυναικείο site εφόσον πουλάμε γυναικεία ρούχα (Τα back link από σχετικά site έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα).
Αν δεν έχεις χρόνο ή έμπνευση για να γράψεις ένα τέτοιο άρθρο μπορείς να προσλάβεις κάποιον άνθρωπο να τα γραφεί αυτός για εσένα, έξαλλου εσύ είσαι κάλος πολίτης και όχι αρθρογράφος (μην ξεχνάς ο στόχος μας είναι να αυξήσουμε τις πωλήσεις, όχι πως θα την βγάλουμε οικονομικά).
Καλό θα είναι να δώσεις αρκετές πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες σου και τα προϊόντα σου στον αρθρογράφο σχετικά με τι τους αρέσει ή τι αγοράζουν πιο εύκολα κλπ, να θυμάσαι σαν κ εσένα δεν ξέρει κανείς άλλος την επιχείρηση σου.

Σου φάνηκαν ενδιαφέροντα τα advertorial άρθρα ξέρεις κάποιο πιο αποδοτικό style διαφημίσης στο διαδίκτυο που να σου προσφέρει όλα τα παραπάνω;

Αν έχεις ερωτήσεις σχετικά με τα advertorial άρθρα ή το που μπορείς να βρεις αρθρογράφους να πουλάνε μέσω αυτών των άρθρων, μπορείς να αφήσεις σχόλιο κάτω από το άρθρο ή να μου στείλεις ένα e-mail!

Ineglis Theofanis
Digital Marketing & Social Media Manager
info@ineglis.com

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!