Ποια είναι πιο Οικονομικά αυτοκίνητα της αγοράς;(Diesel vs Υβριδικά)

Ψάχνεις να βρεις τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα της αγοράς; Δεν μπορείς να αποφασίσεις ανάμεσα σε Diesel και Υβριδικά; Όλες οι απαντήσεις σου είναι εδώ!

Υπάρχει πληθώρα αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή στην αγορά, πράγμα που κάνει την αγορά ενός αυτοκινήτου πιο δύσκολη με βάση την σύγκριση του με όλα τα άλλα. Οι επιλογές διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Υπάρχουν κινητήρες  υψηλής απόδοσης αερίου, υβριδικοί κινητήρες, καθώς επίσης και κινητήρες Diesel, για να διαλέξεις ότι σε εξυπηρετεί καλύτερα.

Γνωρίζεις όμως τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή; Για να περιορίσουμε λίγο την επιλογή θα συγκρίνουμε τα Diesel αυτοκίνητα με τα υβριδικά, μιας και ευρέως διαθέσιμα σε σχέση με τα αυτοκίνητα που κινούνται με υγραέριο.  

 

Δες επίσης: 5 Λόγοι για να ΜΗΝ κάνεις το αυτοκίνητο σου με υγραέριο εδώ!

 

Diesel Vs Υβριδικά αυτοκίνητα

oikonomika autokinita

Αν θέλετε αποτελεσματικότητα χωρίς να πρέπει απαραίτητα να θυσιάσετε την απόδοση του αυτοκινήτου σας αλλά και την διασκέδαση σας κατά την οδήγηση, τα diesel αυτοκίνητα εξακολουθούν να είναι πολύ πιο μπροστά από τα υβριδικά.

Τα υβριδικά είναι συχνά εντελώς δυσάρεστα κατά την οδήγηση τους, καθώς η ροή της ενέργειας τους είναι ασταθής και ποτέ δεν είναι εκεί όταν την θέλεις. Είναι γενικά αρκετά βαριά αυτοκίνητα για το μέγεθός τους, λόγω του φορτίου της μπαταρίας. Στα πιο σύγχρονα υβρίδια βέβαια η δύναμή τους έρχεται πιο ομαλά και ομοιόμορφα.

Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν αυτές οι μεγάλες, βαριές μπαταρίες, οι οποίες παρεμβαίνουν στην ροή της επιτάχυνσης, το χειρισμό του αυτοκινήτου, αλλά και το φρενάρισμα. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά πολύ λίγες.

Αντιθέτως τα Diesel αυτοκίνητα, είναι μια άλλη ιστορία. Δεν είναι μόνο ευχάριστα κατά την οδήγηση αλλά αποδίδουν και πολύ καλύτερα. Και το σημαντικότερο όλων; Τα Diesel είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον απ’ότι τα υβριδικά.

 

Οικονομικά Υβριδικά αυτοκίνητα

 

Mitsubishi Space Star

€10,990 με απόσυρση

Κατανάλωση 4,0 λίτρα/100 χλμ

uvridika autokinita

 

Honda Jazz

από 17.400 €

Κατανάλωση 4,5 λίτρα/100 χλμ

ivridika autokinita

Toyota Yaris HSD

από 17.500€

Κατανάλωση 3,5 λίτρα/100 χλμ

ivridika autokinita

Honda Insight

από 19.990€

Κατανάλωση 4,6 λίτρα/100 χλμ

ivridika autokinita

 

Toyota Prius

28.360 €

Κατανάλωση 3,9 λίτρα/100 χλμ

uvridika autokinita

Οικονομικά Diesel Αυτοκίνητα

 

Chevrolet Spark 1.0 Minus

από 6.990€

Κατανάλωση 4,1 λίτρα/100 χλμ

diesel autokinita

Citroen C3 1.4 HDi

από 11.290€

Κατανάλωση 3,8 λίτρα/100 χλμ

diesel autokinita

Fiat Panda 1.2 pop

από 8.897€

Κατανάλωση 5,2 λίτρα/100 χλμ

diesel autokinita

Ford Fiesta 1.0 80 PS Trend

από 9.990 €

Κατανάλωση 4,3 λίτρα/100 χλμ

diesel oikonomika autokinita

Kia Picanto 1.0 LX Basic

από 8.560

Κατανάλωση 4,2 λίτρα/100 χλμ

diesel oikonomika autokinita

 

Αυτοκίνητα υγραερίου.

[adrotate banner=”12″]

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υγραέριο κίνησης (LPG) έχουν γίνει κυρίως τόσο γνωστά τα τελευταία 2-3 χρόνια, λόγω της οικονομίας που υποτίθεται ότι προσφέρουν σε σχέση με την αρκετά ακριβή βενζίνη, αφού σαν καύσιμο κοστίζει περίπου τα μισά χρήματα το λίτρο.

Παρόλα αυτά, δεν σημαίνει ότι είναι και κατά 50% οικονομικότερα στις μετακινήσεις σε σχέση με τα Diesel αλλά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, όπως διαδίδουν πολλές εταιρείες που τοποθετούν τα κιτ υγραεριοκίνησης, καθώς η κατανάλωση του LPG είναι πολύ πιο υψηλή από αυτή της βενζίνης.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!