Γιατί το e-shop μου δεν πουλάει;

Πριν μερικά χρόνια όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το διαδίκτυο και τις πωλήσεις, κάθε μέρα ειχα ενα προβληματισμό… “γιατι το e-shop μου δεν πουλαει;“, προσπαθούσα να σκεφτώ διαφόρους τρόπους για να αυξήσω την επισκεψιμότητα στο site μου καθώς και τις πώλησεις μου.

 

 
Οκ έδωσα αρκετά χρήματα για να φτιάξω ένα ωραίο , friendly site το οποίο αργότερα το έκανα να προσαρμόζεται σε κινητά και tablet άλλα η επισκεψιμότητα δεν ήρθε ποτέ…
Και αν δεν έχει επισκεψιμότητα δεν έχει και πωλήσεις!
Οπότε προσπάθησα να βρω το που έκανα λάθος.

 

 

Τελικά κατέληξα ότι το site είναι σαν το φυσικό κατάστημα, αν το έχεις σε ένα ξεχασμένο στενό που δεν περνάει ψυχή δύσκολα θα δουν την βιτρίνα σου, ακόμη κι αν έχεις το καλύτερο μαγαζί της περιοχής…

 

 

Αλλά τι πρέπει να κανείς για να βρίσκουν οι πελάτες σου το site σου;

Να το ανοίξεις εκεί που έχει περατζάδα… θα μου πεις τώρα περατζάδα στο internet; Που;
Λοιπόν αυτό το θέμα είναι απλό…. Φυσικά και η περατζάδα βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της Google,στο Facebook, στο YouTube και γενικά σε όλα τα Social media.

PERATZADA

 

 

Και πως θα βρεθείς στην πρώτη σελίδα της Google ή πως θα βρεις τους πελάτες σου στο facebook;

Oπως και με το φυσικό κατάστημα αν θέλεις μαγαζί γωνία π.χ. στην Ερμού, θα πληρώσεις και το αντίστοιχο ενοίκιο, αν θέλεις χαμηλό ενοίκιο μπορείς να πας στην Κολοπετινίτσα και να βλέπεις πελάτες με τα κιάλια. Εξάλλου φθηνό ενοίκιο ήταν ο στόχος σου, όχι αύξηση των πωλήσεων!

proti-selida-google-www.aggouria.net

Το ίδιο γίνεται και με το eshop σου, αν θέλεις να την βγάλεις οικονομικά χωρίς διαφήμιση (βρίσκεσαι στην κολοπετινητσα με φθηνό ενοίκιο).
Δεν γίνεται για ένα φυσικό κατάστημα που περνάνε τον μήνα 10,000 διαφορετικά άτομα να μου δίνεις 1.000 ευρώ ενοίκιο και για ένα e-shop που τον μήνα υπάρχουν 40.000 στοχευμένες αναζητήσεις στο Google για το προϊόν σου ή τις υπηρεσίες σου, να δίνεις 100 ευρώ τον μήνα!
Τι δεν καταλαβαίνεις;;
Για 10.000 Μη στοχευμένους Πελάτες δίνεις 1.000 ευρω τον μήνα,

Για 40.000 Στοχευμένους Πελάτες μόλις 100 ευρώ τον μήνα.
Μάλλον κάτι κανείς λάθος!
Οπότε μάλλον πρώτα πρέπει να αναθεωρήσεις το business plan, να βρεις που συχνάζουν οι εν δυνάμει πελάτες σου στο internet  (social media,forum), τι αναζητούν οι πελάτες σου στις μηχανές αναζητήσεις (Google, bing, ask, yahoo) και μετά να καθορίσεις ένα ποσό για το διαδικτυακό σου ενοίκιο ώστε να παρουσιάσεις σε νέους πελάτες την βιτρίνα σου!

agores-online-pelates

Τέλος πρέπει να φτιάξεις μαζί με κάποιον που γνωρίζει, μερικές καμπάνιες οι οποίες με το χαμηλότερο κόστος να σου προσφέρουν περισσότερες πωλήσεις , εδω θέλει προσοχή γιατί αλλιώς προσεγγίζεις τον κόσμο στo google αλλιώς στο facebook αλλιώς στο YouTube!
Εδω μερικοί πιο «έξυπνοι»… θα σκεφτούν “οκ μπορώ να το κάνω και μόνος μου”. Nαι φυσικά μπορείς να το κανείς και μονός σου…. και λάδια στο αμάξι σου ξέρεις να αλλάζεις άλλα όταν παθαίνει κάτι το πηγαίνεις στο συνεργείo, αν τώρα το αμάξι σου σε ενδιαφέρει πιο πολύ από το να κλείσει η επιχείρηση σου, εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό!

klisto-magazi

Όπως και να’ χει σε επόμενα άρθρα θα αναλύσουμε το Πως να φτιάξεις σωστές καμπάνιες για το Google το facebook και γενικά για τα social…
Ότι απορίες ή ερωτήσεις έχεις μπορείς να τις γράψεις στα σχόλια, κάτω από το άρθρο ή να μου στείλεις ένα e-mail!

Ineglis Theofanis
Digital Marketing & Social Media Manager
info@ineglis.com

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!