Φτιάξε καθαριστικό για την οθόνη των ηλεκτρικών συσκευών!

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να καθαρίσεις την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης σου χωρίς αποτέλεσμα; Σίγουρα έχεις δοκιμάσεις τα πάντα: καθαριστικό για τζάμια, ειδικά πανάκια ή σπρέι αλλά και διάφορους άλλους τρόπους. Πέτυχε κανένας;

Για να διαβάζεις αυτό το άρθρο μάλλον όχι. Διάβασε παρακάτω τι πρέπει να αποφύγεις και πώς τελικά θα καταφέρεις να καθαρίσεις τη σκόνη και τις δαχτυλιές από τις αγαπημένες σου συσκευές.

 

Δες επίσης: Φτιάξε το πιο ισχυρό καθαριστικό με απλά υλικά!

 

Πως να καθαρίσεις την οθόνη των ηλεκτρικών συσκευών

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρεις για το καθάρισμα της οθόνης των ηλεκτρικών συσκευών είναι ότι το καθαριστικό για τα τζάμια μπορεί να καταστρέψει την οθόνη. Όσοι μεγαλώσαμε με τις τηλεοράσεις που είχαν μπροστά ένα γυαλί, σίγουρα χρησιμοποιήσαμε αυτά τα προϊόντα και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα.

clean TV screen

Μετά όμως η τεχνολογία άρχισε να εξελίσσεται. Δε μπορώ, όμως, να πω το ίδιο και τις συνήθειες μας όσο αφορά στο καθάρισμα. Το αποτέλεσμα; Κατεστραμμένες οθόνες από την αμμωνία αλλά και από άλλους διαλυτές που υπάρχουν στα καθαριστικά τζαμιών.

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε ψάξει πολλές φορές ένα αποτελεσματικό καθαριστικό που θα προστατεύει παράλληλα και τις οθόνες μας. Τα χαρτιά κουζίνας, τα χαρτομάντιλα και οι πετσέτες για τα πιάτα δεν είναι κατάλληλα επειδή αφήνουν πίσω τους χνούδια.

Τις περισσότερες φορές, ένα νωπό πανί με μικροΐνες είναι αρκετό για να απομακρύνουμε τις δαχτυλιές και τους λεκέδες. Όταν, όμως, χρειάζεσαι κάτι πιο ισχυρό, δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου το παρακάτω καθαριστικό.

 

Καθαριστικό για οθόνες tablet και τηλεόρασης!

cleaning product for screens

Συστατικά:

  • 1/2 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα οινόπνευμα εντριβής
  • ψεκαστήρα
  • πανί με μικροΐνες

Οδηγίες:

Ανακάτεψε το νερό μαζί με το οινόπνευμα μέσα στον ψεκαστήρα. Ψέκασε ελαφρά την οθόνη και σκούπισε αμέσως με το πανί από μικροΐνες. Οι οθόνες αυτές είναι αρκετά ευαίσθητες, γι’ αυτό το λόγο αν υπάρχει κάποιος επίμονος λεκές απλά ψέκασε ξανά και σκούπισε αμέσως. Μην πιέσεις το πανί επάνω στην οθόνη γιατί το πιο πιθανό είναι να καταστρέψεις την οθόνη σου.

Σημείωση: Αντί για το οινόπνευμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις και λευκό ξίδι. Ωστόσο, θα σε συμβούλευα να το αποφύγεις καθώς μπορεί να αφήσει σημάδια.

clean electronic screens

Δες επίσης: 5 Tips για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τα τζάμια σου!

Η πιο ιδανική λύση θα ήταν να χρησιμοποιείς αυτό το καθαριστικό μία μόνο φορά την εβδομάδα για να απολυμάνεις την οθόνη. Μπορείς να το χρησιμοποιείς πιο συχνά όταν έχει κρύο. Αν παρατηρήσεις πολλές δαχτυλιές ή λεκέδες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, απλά σκούπισε την οθόνη σου με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια.

Η Apple δεν συστήνει τη χρήση άλλων καθαριστικών. Αυτό που προτείνει είναι νερό και ένα πανί που δεν αφήνει χνούδια. Η Apple, όμως, μάλλον ξεχνάει πόσο άθλιες μπορούν να γίνουν οι οθόνες αφής!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!