Το Facebook κατά του Spam αλλάζει ξανά τον αλγόριθμο του!

To facebook σήμερα έκανε κάποιες ανακοινώσεις, σχετικά με κάποιες βελτιώσεις για το News Feed, βοηθώντας τους χρήστες να βρουν ότι ψάχνουν και ν’ αποφύγουν τα spam.

Και όταν μιλάει για spam άρθρα εννοεί εκείνα που είναι καθαρά για να ψαρέψουν likes, βάζοντας μια εικόνα και έναν ημιτελή τίτλο που σε αναγκάζει να μπεις στο άρθρο για να δεις την συνέχεια και να κάνεις share ή like.

fb news feed

Αυτά τα άρθρα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πιο εύκολα ψηλά στο News Feed σου.

 

Διάβασε περισσότερες συμβουλές και μυστικά για το facebook εδώ!

 

Παρόλα αυτά από έρευνα που κάνανε ρωτώντας τους χρήστες για το είδος του περιεχομένου που προτιμούν να βλέπουν στο News Feed τους, το 80% δήλωσαν ότι προτιμούν τίτλους που τους βοηθάνε να αποφασίσουν αν θέλουν να διαβάσουν το πλήρες άρθρο χωρίς να χρειάζεται να μπουν μέσα.

Για να καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα το Facebook, θα προσπαθήσει να δει πόσο χρόνο ξοδεύουν οι χρήστες στην ανάγνωση ενός άρθρου. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ σε ένα άρθρο και περνούν αρκετή ώρα εκεί χωρίς να βγουν σημαίνει ότι όντως έχει κάτι καλό.

Με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, θα αρχίσει να λαμβάνει υπόψη αν οι χρήστες έχουν την τάση να περνούν το χρόνο τους μακριά από το Facebook αφού κάνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο, ή αν έχουν την τάση να επιστρέφουν κατ ‘ευθείαν πίσω στο News Feed όταν συναντούν τέτοια spam άρθρα.

Κάτι ακόμη που θα εξεταστεί είναι αν πολλοί χρήστες κάνουν κλικ στο σύνδεσμο, αλλά σχετικά λίγοι users κάνουν Like, ή σχολιάζουν το άρθρο, όταν επιστρέφουν στο Facebook.

Πως να ποστάρεις σωστά στο Facebook

Η πρόταση του Facebook είναι να υπάρχει η εικόνα του άρθρου σου με ξεκάθαρο τίτλο και από πάνω να αναγράφεται και το link για το άρθρο και όχι μόνο να είναι απλά κρυμμένο πατώντας την εικόνα.

fb postfb post

Το Fb έχει παρατηρήσει ότι με αυτή τη μορφή του post υπάρχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα άρθρα, καθώς ο user βλέπει μέρος της αρχής του άρθρου και αξιολογεί αν τον ενδιαφέρει ή όχι. Και γι’ αυτό θα δωθεί προτεραιότητα σε τέτοιου είδους αναρτήσεις.

Θα επηρεάσει αυτό τις σελίδες;

Φυσικά! Εφόσον θα γίνει ξεκαθάρισμα με τα άρθρα-σελίδες που αποσκοπούν μόνο στο να ψαρέψουν likes, χωρίς να έχουν να προσφέρουν κάτι στον αναγνώστη, σίγουρα θα ενισχυθούν και οι υπόλοιπες σελίδες.

Θα αρχίσουν να πέφτουν αυτές οι σελίδες χαμηλά στο News Feed, δίνοντας χώρο σε σελίδες με μεγαλύτερη και περισσότερης ώρας επισκεψιμότητα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!