10 Εκπληκτικές εικόνες που δημιουργούν ψευδαισθήσεις!

Το πιο σημαντικό για έναν καλλιτέχνη – ζωγράφο δεν είναι όπως θα πίστευαν πολλοί, το να “πιάνει” το χέρι του, αλλά το να έχει φαντασία. Μόνο έτσι μπορεί να δώσει άλλη διάσταση στο έργο του και να περάσει τα μηνύματα που θέλει. Το πιο δύσκολο όμως είναι το να καταφέρεις να δημιουργήσεις οπτικές ψευδαισθήσεις στον άλλο!

Ένας μεγάλος, πολυβραβευμένος καλλιτέχνης που φημίζεται για τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει τις ιδέες του στους πίνακες του, είναι ο Rob Gonsalves. Ο συγκεκριμένος ζωγράφος, χρησιμοποιεί τεχνικές με τις οποίες μπορεί και συνδυάζει αρμονικά δύο σκηνές, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

 

Δες επίσης: 17 Περίεργες εικόνες που δεν βλέπεις κάθε μέρα!

 

Οι 10 καλύτερες εικόνες που δημιουργούν οφθαλμαπάτες

eikones afthalmapates

Από την μία βλέπεις διάφορα κτήρια και από την άλλη αν παρατηρήσεις καλύτερα, βλέπεις έναν χώρο βιβλιοθήκης, όπου μελετούν τα παιδιά.

eikones pseudesthisis

Αυτή εδώ η εικόνα μου θύμισε λίγο τον Πίτερ Παν, γιατί από την μία τα παιδιά είναι στα κρεβάτια τους και από την άλλη πετάνε πάνω από την γη.

optical illusions

Εδώ τώρα, τρέχει το νερό, αλλά στο τέλος καταλήγει να είναι ασπροφορεμένες γυναίκες.

paraksenes eikones

Το πρώτο πράγμα που παρατηρείς στο συγκεκριμένο πίνακα είναι ότι είναι φθινόπωρο και δύο παιδιά κάνουν βόλτα στον δρόμο με τα ποδήλατα τους. Το παιδάκι στα αριστερά όμως, είναι σαν να βρίσκεται τελικά επάνω σε ένα δέντρο και όχι στον δρόμο.

paraksenoi pinakes

Εδώ όλα καλά και φυσιολογικά, μέχρι που κατεβάζεις το βλέμμα σου πιο χαμηλά και βλέπεις πως δεν είναι χιόνι, αλλά κρεβάτια με λευκά σεντόνια και μαξιλάρια.

perierges eikones

Αυτή η εικόνα είναι από τις αγαπημένες μου. Για πες εσύ τι βλέπεις, γέφυρα και σύννεφα ή καράβια με ανοιχτά πανιά;

pinakes optikes pseudesthiseis

Και εκεί που λες ότι όλος αυτός ο κόσμος μαζεύτηκε για να πετάξει χαρταετό, όπως κάνουμε και εμείς καλή ώρα την Καθαρά Δευτέρα, μετά παρατηρείς πως μοιάζει και με θάλασσα και οι χαρταετοί φτιάχνουν ένα καράβι.

pinakes topia

Δύο παιδάκια κάνουν κούνια, από ένα ψηλό δέντρο, αλλά πόσο ψηλό είναι που το κοριτσάκι που βρίσκεται μπροστά αιωρείται πάνω από σπίτια και δέντρα;

Rob Gonsalves pinakes ofthalmapates

Εδώ σε θέλω… Από την μία λες ο κόσμος κάνει μπάνιο μέσα στην θάλασσα και από την άλλη, βλέπεις την θάλασσα και το τοπίο να είναι από κάτω τους, σαν να βρίσκονται στον ουρανό.

Rob Gonsalves pinakes

Δες επίσης: 12 Περίεργες φωτογραφίες που προκαλούν ψευδαισθήσεις!

Στην τελευταία εικόνα, από την μία πλευρά βλέπουμε μια γυναίκα να γεμίζει μπαλόνια και να τα αφήνει ελεύθερα και από την άλλη έναν βροχερό ουρανό, που κάνει τα μπαλόνια να μοιάζουν με σταγόνες βροχής!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!