Αγώνες Dambe: Η πιο άγρια πολεμική τέχνη στη Νιγηρία (εικόνες)

Η πιο βίαια και άγρια πολεμική τέχνη στη Νιγηρία είναι η Dampe. Οι ”αθλητές” μάχονται μέχρι θανάτου!

Σε πολλές χώρες και πολιτισμούς συναντάμε διάφορες πολεμικές τέχνες που έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία του κάθε λαού.Άλλες είναι βίαιες άγριες και επιθετικές ενώ άλλες διακρίνονται από την τεχνική και την άμυνα.

Όλες πάντως έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όπως για παράδειγμα το Κοποέιρα που έχει να κάνει κυρίως με χορευτικές κινήσεις που μεταβάλλονται σε χτυπήματα.

 

άγρια πολεμική τέχνη aggoyria.gr

Τα τελευταία χρόνια για την αποφυγή της βίας έχουν επικρατήσει περισσότερο πολεμικές τέχνες με τη φιλοσοφία της άμυνας.

Για να αποβληθεί λοιπόν η βιαιότητα, οι τεχνικές της κάθε πολεμικής τέχνης προσαρμόστηκαν έτσι ώστε να θεωρείται περισσότερο σαν άθλημα που οι περισσότεροι θα μπορούσαν να μάθουν και να ακολουθήσουν για την προσωπική τους αυτοάμυνα. Ακριβώς το αντίθετο είναι η Dambe.

Αγώνες Dambe aggoyria.gr

H Dambe είναι η πιο άγρια πολεμική τέχνη της Νιγηρίας. Βασίζεται στους κανόνες του μποξ αλλά και πάλι έχει μεγάλη διαφορά. Ένας ολοκληρωμένος αγώνας αποτελείται από τρεις γύρους χωρίς να υπάρχει το ”καμπανάκι” του χρόνου. ο κάθε γύρος τελειώνει με έναν από τους ακόλουθους τρεις τρόπους.

Αν κάποιος αθλητής πέσει κάτω στο χώμα, αν ο διαιτητής αποφασίσει πως… δεν υπάρχει αρκετή βία και ένταση ή αν κάποιος από τους δύο διαγωνιζόμενους ζητήσει να λήξει ο γύρος.

Πριν τον αγώνα, οι διαγωνιζόμενοι κάνουν ουλές στα χέρια τους εμποτίζοντας τα με βότανα που μόνο αυτοί ξέρουν και αφού τελειώσουν αυτή τη διαδικασία δένουν με ταινία το ένα τους χέρι και με αυτό θα κάνουν την επίθεση.

άγρια πολεμική τέχνη aggoyria.gr

 

Το χέρι που επιτίθεται ονομάζεται ”δόρυ” και εξοπλίζεται με κομμάτια γυαλιού ανάμεσα από την ταινία, ενώ το άλλο χέρι που χρησιμοποιούν αποκλειστικά για άμυνα ονομάζεται ασπίδα.

Συνήθως αυτοί οι αγώνες είναι μέχρι θανάτου αφού πάντα έχουν ένταση και δεν θα τους σταματήσει ο διαιτητής και ποτέ κανένας από τους δύο διαγωνιζόμενους, για λόγους τιμής δεν θα ζητήσει να λήξει ο αγώνας.

Φυσικά ένας ακόμη λόγος για να παλέψει κάποιος σε μία άγρια πολεμική τέχνη όπως αυτή είναι το έπαθλο που είναι ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για τα δεδομένα της Νιγηρίας.

Πάρτε μια γεύση από την πιο άγρια πολεμική τέχνη της Νιγηρίας με εικόνες
Αγώνες Dambe aggoyria.gr άγρια πολεμική τέχνη aggoyria.gr άγρια πολεμική τέχνη aggoyria.gr Αγώνες Dambe aggoyria.gr Αγώνες Dambe aggoyria.gr

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!