7 παράξενα έθιμα από όλο τον κόσμο!

Κάθε λαός έχει τα ήθη και τα έθιμά του. Το τι θεωρεί ο καθένας ως παράξενο έθιμο, εξαρτάται από τα βιώματα και την κουλτούρα του.  Για κάποιον ξένο, μπορεί να μοιάζουν αλλόκοτα. Κάθε θρησκεία έχει τελετές και πρακτικές για τον κύκλο της ζωής: γέννηση,ενηλικίωση, γάμος, θάνατος. Κάποια από τα έθιμα αυτά εντάσσονται στο θρησκευτικό πλαίσιο της κάθε χώρας, ενώ κάποια όχι.

Υπάρχουν πολλά έθιμα ακόμα στον κόσμο, που κάποιος τρίτος όταν τα παρατηρεί εξωτερικά, φαίνονται αλλόκοτα και περίεργα, αστεία  ή σοκαριστικά. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τέτοια έθιμα που εξάπτουν τη περιέργεια.

 

7 περίεργα έθιμα από όλο τον κόσμο

 

Τρόχισμα των δοντιών

troxisma dontion ethimo

Από τις μεγαλύτερες τελετές ενηλικίωσης στην Ινδονησία. Αποτελεί τη μετάβαση του εφήβου προς την ενηλικίωση. Η τελετή αυτή αφορά άνδρες και γυναίκες και πρέπει να τελεστεί οπωσδήποτε πριν το γάμο. Πιστεύουν ότι τα δόντια αποτελούν σύμβολα οργής, απληστίας, θυμού, λαγνείας και ζήλειας. Αυτά εμποδίζουν τον άνθρωπο να αναπτυχθεί σωματικά και πνευματικά.Σε αυτή την τελετή, τα δόντια τροχίζονται, προκειμένου να δείχνουν λιγότερα κοφτερά και επιθετικά, έτσι ώστε να μειωθούν τα “κακά” χαρακτηριστικά τους.

 

Γάντια γεμάτα με μυρμήγκια

gantia me mirmigkia amazonios

Στη φυλή Satere-Mawe στον Αμαζόνιο,  υπάρχει ένα ιδιαίτερα επίπονο έθιμο που πρέπει να περάσουν  τα αγόρια που ενηλικιώνονται.  Όταν τα αγόρια είναι πλέον ώριμα σεξουαλικά, φοράνε γάντια που είναι γεμάτα με ιδιαίτερα επιθετικά μυρμήγκια που τσιμπάνε και πρέπει να χορέψουν με αυτά 20 λεπτά. Ο πόνος από το τσίμπημα των συγκεκριμένων μυρμηγκιών, συγκρίνεται με τον πόνο από σφαίρα! Προτού αποδείξουν ότι είναι άντρες, τα αγόρια πρέπει να επαναλάβουν το έθιμο 20 φορές.

 

Τελετή ταφής των Yanomani

yanomani vrazilia

Η τελετή ταφής είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη φυλή Yanomani στη Βενεζουέλα και Βραζιλία. Όταν κάποιος από τη φυλή πεθαίνει, το σώμα του καίγεται και η στάχτη του ανακατεύεται σε μια ειδική σούπα, την οποία πίνουν τα μέλη της φυλής. Θεωρούν πως έτσι ο νεκρός θα ζει για πάντα μαζί τους. Ακόμα, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προτού επιστρέψει η ψυχή του νεκρού και τους στοιχειώσει.

 

Αποχή από την τουαλέτα 3 μέρες

gamos stin indonisia

Στην κοινότητα των Tidong, στο Borneo της Ινδονησίας εφαρμόζουν ένα από τα πιο παράξενα έθιμα γάμου. Ύστερα από τη λήξη της γαμήλιας τελετής, το νιόπαντρο ζευγάρι δεν επιτρέπεται να επισκεφτεί το μπάνιο για 3 ημέρες. Οι συγγενείς φρουρούν τη τουαλέτα με βάρδιες, προκειμένου να τους αποτρέψουν. Για να το πετύχει αυτό, το ζευγάρι τρώει και πίνει το δυνατόν λιγότερο, για να αποφύγει την τουαλέτα. Πιστεύεται ότι  αν αποχωριστούν ο ένας τον άλλο, ο γάμος τους θα καταστραφεί.

 

Χορεύοντας με τους νεκρούς

xoros me nekrous madagaskari

Στην Toraja της Ινδονησίας υπάρχει ένα τελετουργικό που λέγεται Famadihana, αλλιώς η στροφή των οστών.  Πρόκειται για ένα έθιμο όπου οι ντόπιοι ξεθάβουν τα σώματα των νεκρών, τα καθαρίζουν, τα ντύνουν ξανά με πανί και τα πηγαίνουν ξανά στο σημείο όπου πέθαναν, χορεύοντας με ζωντανή μουσική. Η τελετή αυτή γίνεται κάθε 7 χρόνια και  οι συγγενείς μαζεύουν χρήματα όλο το χρόνο γι΄αυτή. Καλούν φίλους και συγγενείς, φορούν τα καλά τους ρούχα, τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια και χορεύουν.

 

Κόψιμο δαχτύλων ως ένδειξη πένθους

kommena daxtyla gia penthos

Yπάρχει μια ομάδα αυτοχθόνων πληθυσμών, που ονομάζεται «Dani» στη Δυτική Παπούα Νέα Γουινέα. Η φυλή αυτή,  δείχνει το πένθος της και τη θλίψη της για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Τα μέλη της φυλής αλείφουν τα πρόσωπα τους με στάχτες και πηλό. Στη συνέχεια, ως ένδειξη αγάπης προς τον νεκρό,  κόβουν ένα μέρος από τα δάχτυλα τους και το θάβουν μαζί με το νεκρό ώστε να παραμείνουν ενωμένοι και στην επόμενη ζωή.

 

Πτώσεις βρεφών από ναό

riksimo morou apo nao

Ένα έθιμο της Ινδίας που επιβιώνει τα τελευταία 500 χρόνια. Στην πόλη Karnataka, νέα ζευγάρια δέχονται τις ευχές του ιερέα για το νεογέννητο μωράκι τους, ρίχνοντάς το από το ναό και πιάνοντας το με ένα πανί. Ο ναός έχει ύψος πάνω από 15 μέτρα. Το έθιμο αυτό τελείται την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και πιστεύεται από τους ντόπιους πως φέρνει ευημερία, υγεία και καλή τύχη στα μωρά. Περισσότερα από 200 μωρά κάτω των 2 ετών ρίχνονται από το ναό, ενώ ο κόσμος τραγουδάει και χορεύει.

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!