5 Πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν πληρώνεις με κάρτα!

Το πλαστικό χρήμα έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας και με τις νέες ρυθμίσεις που επιβάλλονται θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρώνεις με κάρτα για να εξασφαλίσεις φοροελαφρύνσεις.

Επειδή ακριβώς θα χρειαστεί κάποιες στιγμές να πληρώσεις με την χρεωστική ή πιστωτική σου κάρτα σε μικρότερα μαγαζιά, ή ακόμα και σε ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνο στα μεγάλα πολυκαταστήματα όπως συνηθίζονταν μέχρι τώρα σίγουρα θα πρέπει να είσαι επιφυλακτικός.

Υπάρχουν κάποια σημεία στα τερματικά μηχανάκια που πρέπει να προσέχεις όταν πληρώνεις με κάρτα, γιατί υπάρχει περίπτωση κάποιος να έχει τοποθετήσει έναν ανιχνευτή πάνω στο μηχάνημα με σκοπό να αποθηκεύσει τα στοιχεία της κάρτας σου να και σου αποσπάσει χρήματα. Αν προσέξεις αυτές τις λεπτομέρειες όμως θα είσαι σίγουρα ασφαλής.

 

Τι να προσέχεις στα μηχανήματα πληρωμής με κάρτα

 

Το μέγεθος

termatika

pos

Το πρώτο και πιο ευκρινές που πρέπει να προσέξεις είναι το μέγεθος. Μια συσκευή που σκοπό έχει να αποθηκεύσει τα στοιχεία της κάρτας σου με σκοπό να ξαφρίσει τα χρήματα σου θα κάνει το μηχάνημα να φαίνεται μεγαλύτερο αφού θα έχει τοποθετηθεί γύρω από αυτό.

Άρα πρέπει να προσέξεις μέχρι ποιο σημείο εισέρχεται σ’ αυτό η κάρτα σου ή ακόμα και τα πλαϊνά και αν παρατηρήσεις ότι το μέγεθος δεν είναι το συνηθισμένο τότε μην εμπιστευτείς την κάρτα σου.

Το φως στα κουμπιά

koumpia

Επίσης ένα άλλο στοιχείο που πρέπει να προσέξεις είναι τα κουμπιά. Στα έμπιστα μηχανήματα τα κουμπιά φωτίζονται. Αν αντίθετα δεις τα κουμπιά να είναι θαμπά, αυτό σημαίνει ότι ίσως κάποιος έχει τοποθετήσει γρήγορα έναν ύποπτο μηχανισμό, ο οποίος μπλοκάρει τον φωτισμό των κουμπιών.

Δεν λειτουργεί το πράσινο φωτάκι

led sto termatiko

Επίσης μπορεί να μπλοκάρει το πράσινο φωτάκι που εμφανίζεται στην κορυφή του μηχανήματος όταν αυτό σκανάρει μια κάρτα. Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο μπορείς εύκολα να διακρίνεις, ώστε να αντιληφθείς ότι κάτι δεν πάει καλά.

Συχνά σφάλματα

Επειδή ο μηχανισμός που έχει τοποθετηθεί προσπαθεί να υποκλέψει τα στοιχεία της κάρτας μπορεί να την απομαγνητίσει. Έτσι αν το μηχάνημα βγάζει συνεχώς σφάλματα όταν προσπαθείς να πληρώσεις με την κάρτα ίσως να είναι ύποπτο. Επίσης καθυστερεί πολύ τη διαδικασία διεκπεραίωσης της πληρωμής.

 

Δεν υπάρχει θήκη για στυλό ή γραφίδα

mhxanakia plastikou xrhmatos

Όπως καλά γνωρίζεις μετά από κάθε πληρωμή με κάρτα σου ζητείτε να βάλεις μια υπογραφή είτε με στυλό πάνω στο χαρτί της απόδειξης, είτε με γραφίδα πάνω στο ίδιο το μηχάνημα. Γι’ αυτό τα μηχανάκια έχουν στο πλάι μια ειδική θήκη για στυλό. Αν αυτή η θήκη έχει συρρικνωθεί και δεν χωράει το στυλό ή ειδική γραφίδα δεν θα πρέπει να το εμπιστευτείς.

Extra Tips

  1. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις κάθε εξαπάτηση είναι να έχεις μια προπληρωμένη κάρτα με τόσα χρήματα όσα αναλογούν για τις αγορές που θέλεις να κάνεις.
  2. Όρισε όριο στα χρήματα που μπορείς να χαλάσεις, ώστε αν συμβεί κάτι να μην μπορούν να τραβήξουν όλα σου τα χρήματα.
  3. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις αν χάσεις την κάρτα σου και υποψιάζεσαι ότι κάποιος μπορεί να έχει υποκλέψει τα στοιχεία επικοινώνησε άμεσα με την τράπεζα για να την θέσουν εκτός λειτουργίας.
  4. Σε όποια συναλλαγή κι αν γίνεται με την κάρτα σου φρόντισε να είσαι παρών. Μην επιτρέψεις να απομακρυνθεί ο υπάλληλος με την κάρτα σου.
  5. Μετά από κάθε πληρωμή κοίταξε την απόδειξη. Αν το πεδίο με το ποσό που χρεώθηκες είναι κενό, τότε μάλλον κάποιος σε έχει εξαπατήσει.
Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!