4 Τρόποι που η ραδιενέργεια σε βοηθάει!

Σίγουρα γνωρίζεις ότι τα ραδιενεργά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παράγουν ηλεκτρισμό, να θεραπεύσουν τον καρκίνο και να δημιουργήσουν απίθανα δυνατές βόμβες, που θα κατέστρεφαν πολιτείες.

Παρόλα αυτά, έχουν και πολλές άλλες σημαντικές καθημερινές χρήσεις, που δεν έχεις συνειδητοποιήσει!

 

 

 

 

 

Δες επίσης:10 Απίστευτες δουλειες δοκιμαστών προϊόντων!

 

4 χρήσεις της ραδιενέργειας που σου σώζουν τη ζωή!

Γενετικά τροποποιημένα φυτά

futa-aktinovolia

Όπως θα έμαθες από τις ταινίες του Spiderman, η έκθεση σε ραδιενεργά στοιχεία προκαλεί μεταλλάξεις. Αυτό, παρόλο που το είδες σε ταινία ισχύει και στην πραγματικότητα. Προφανώς, δεν θα πας εσύ μπροστά από τέτοιες ακτίνες, γιατί θα πάθει καρκίνο. Αλλά τα φυτά είναι μια άλλη υπόθεση!

Χρησιμοποιώντας τέτοιες τεχνικές, οι γεωπόνοι έχουν καταφέρει να αυξήσουν τις σοδειές και να φτιάξουν είδη με καλύτερη γεύση ή μεγαλύτερη αντοχή στις αρρώστιες. Αυτή η ανακάλυψη έκανε τους επιστήμονες να εικάζουν, ότι θα σωθεί ο πλανητής από την κρίση έλλειψης φαγητού σε λίγα χρόνια.

Μην ανησυχείς για θέματα, όπως να καταναλώσεις κάτι επικίνδυνο. Τα φυτά μεταλλάσσονται (προσαρμόζονται) από μόνα τους ούτως ή άλλως, όπως υποστηρίζεται και στην θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου, απλώς αυτή η διαδικασία επιταχύνει την αλλαγή.

Έλεγχος ποιότητας παγωτού

pagwto-poiotiko

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί κάθε παγωτό εμπορίου, έχει ίδια ποσότητα, όγκο και υφή; Όταν τέθηκε αυτό το θέμα στο τραπέζι, το πως δηλαδή ένα εργοστάσιο θα εξασφαλίζει την ομοιότητα, ποιοτικά, των προϊόντων του, το επιστημονικό προσωπικό πρότεινε τις διαπεραστικές ακτίνες. Καθώς δεν μπορούν, οι υπάλληλοι των εργοστασίων, να ανοίγουν τις σφραγισμένες συσκευασίες. Έτσι ανακαλύφθηκε μια τεχνική! Η έκχυση ακτινών.

Σε κάθε συσκευασία ρίχνεται ακτινοβολία και το προϊόν εκπέμπει πίσω σε έναν ανιχνευτή. Αυτό το κύμα καταγράφεται και όσα παγωτά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, καταστρέφονται. Φυσικά αυτό δε χρησιμοποιείται μόνο σε κρύα εδέσματα αλλά και στον καφέ τη μπύρα και τις σούπες σε σκόνη!

Μπλε τοπάζι

mple-topazi

Ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος δεν είναι φυσικό παρασκεύασμα, αλλά εργοστασιακό. Όταν η ραδιενέργεια πέσει πάνω στο τοπάζι, το τελευταίο παράγει αυτή την γαλάζια λάμψη, αφού ζεσταθεί. Στη συνέχεια το πέτρωμα αποθηκεύεται μέχρι η ακτινοβολία να υποχωρήσει σε υγιή επίπεδα για τον άνθρωπο.

Αυτή η τεχνική, χρησιμοποιείται και σε διαμάντια και διάφορα άλλα πετράδια, για να αποκτήσουν ιδιαίτερες χρωματικές λάμψεις και για να ανέβει η τιμή τους!

Έλεγχος φαγητού

faghto-elexgmeno

Δες επίσης: Οι 10 καλύτεροι λιποδιαλύτες της αγοράς για το 2015!

Σου έχει τύχει ποτέ να βρεις στο λουκάνικό σου, κόκκαλο? Αν όχι,να ευγνωμονείς την ακτινοβολία. Πολλά εργοστάσια ελέγχουν ποιοτικά τα προϊόντα τους, κάνοντάς τους ακτινογραφίες! Τα σκάνερ έχουν ειδικό software, που εντοπίζει “εισβολείς”, χωρίς να χρειάζεται, καθόλου, ο ανθρώπινος παράγοντας. Έτσι αποφεύγονται τα λάθη και εξασφαλίζεται η ασφάλεια του καταναλωτή.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!