15 τρελά “όπλα” που είναι ακόμη νόμιμα στην Αμερική!

Στον σύγχρονο κόσμο μπορούμε να δούμε το οτιδήποτε χωρίς να μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.  Υπάρχουν όμως νόμοι που προστατεύουν την κοινωνία από το να κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Στην χώρα μας και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θέλει κανείς ειδική άδεια για να οπλοφορεί με ένα συμβατικό περίστροφο. Στην Αμερική όμως είναι λίγο πιο απλές οι διαδικασίες κι έτσι διάφορα τρελά όπλα είναι ακόμα νόμιμα! Πάμε να τα δούμε!

 

Φλογοβόλο

trela-opla-flogovolo

Όποιος έχει παίξει Grand Theft Auto, έχει μία αδυναμία στο φλογοβόλο! Ένας κάτοικος της Καλιφόρνια θα μπορούσε να το έχει νόμιμα αλλά θα έπρεπε απλώς να το δηλώσει! Φυσικά στην Ευρώπη η κατοχή του είναι παράνομη.

Minigun

trela-opla-minigun

Αν σκεφτούμε πώς η τιμή του είναι γύρω στα 400 χιλιάδες δολάρια, και άρα σπάνια πωλούνται στην Αμερική. Εκεί φυσικά είναι απολύτως νόμιμο να έχει κάποιος ένα, εάν είχε κατασκευαστεί και δηλωθεί πριν την απαγόρευση του Minigun τον Μάιο του 1986.

Katana

trela-opla-katana

Τα θρυλικά Ιαπωνικά σπαθιά ήταν πάντα δημοφιλή στους φαν των πολεμικών τεχνών μα δεν είχαν γίνει ευρύτερα γνωστά μέχρι το Kill Bill. Παρόλο που είναι τεράστια, τα Katana μπορούν να κόψουν βαθιά οτιδήποτε ακουμπήσουν.

Κανόνια

trela-opla-kanoni

Ναυτικές μάχες, και θρυλικές μάχες της ιστορίας γενικά σημαδεύτηκαν από τα κανόνια. Καταστροφικά και επιβλητικά, στην Αμερική μπορεί κανείς να έχει ένα. Παρόλα αυτά έχει περιορισμούς στην ποσότητα πυρίτιδας που μπορεί να κατέχει.

Εκτοξευτής χειροβομβίδας

trela-opla-ektokseftis

Είναι δύσκολο να το πάρει κανείς ακόμα και στις χώρες που το επιτρέπει ο νόμος. Αλλά στην Αμερική αρκεί κανείς να δηλώσει στην κυβέρνηση ότι έχει έναν, και δεν θα τον ενοχλήσει ποτέ κανένας. Το μόνο πρόβλημα του, θα ήταν ότι η κατοχή χειροβομβίδας είναι παράνομη ακόμα και εκεί!

Τόξο

trela-opla-toxo

Το τόξο είναι αρκετά εύκολο να το βρει κανείς. Δεν είναι όσο καταστροφικό είναι ένα όπλο με σφαίρες ή κοφτερό όσο ένα κατάνα, αλλά όποιος ξέρει καλό σημάδι μπορεί να βλάψει κάποιον. Φυσικά στις ΗΠΑ όπου οι άνθρωποι μπορούν να κατέχουν φλογοβόλα και κανόνια, θα ήταν παράξενο κάποιος να έχει ένα απλό τόξο. Κι όμως σε πολλές πολιτείες της Αμερικής θέλει κανείς ειδική άδεια για να μπορεί να έχει ένα.

Καρφιά των Νίντζα

trela-opla-ninja

Αν και δεν θεωρούνται όπλα, τα καρφιά που έχουν τα παπούτσια των νίντζα είναι κοφτερά σαν ξυράφι! Κατασκευασμένα για αναρρίχηση, αν τρυπάνε τοίχους και πέτρες καταλαβαίνουμε τι ζημιά μπορούν να κάνουν! Όπως φαίνεται, στην Καλιφόρνια, στη Μασαχουσέτη και την Νέα Υόρκη είναι απαγορευμένα.

Σιδερογροθιά

trela-opla-siderogrothia

Μία γροθιά με αυτό και μπορεί να σπάσει το σαγόνι ή η μύτη κάποιου. Δεν είναι ένα απλό όπλο. Ενώ σε πολλές πολιτείες στην Αμερική είναι νόμιμη, οι νόμοι έχουν διάφορα παραθυράκια, αφού πολλοί ράπερ την παρουσιάζουν σαν accessorize, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιείται από τους ίδιους ως όπλο!

Σιδερένια μπάλα

trela-opla-siderenia-balla

Ένα όπλο που βίαια χρησιμοποιήθηκε κατά τον μεσαίωνα, σήμερα είναι σχεδόν σε όλες τις ΗΠΑ νόμιμο. Η σιδερένια μπάλα χρησιμοποιήθηκε ως μαστίγιο εκείνα τα χρόνια και είναι δύσκολο να σκεφτούμε και μόνο, τη ζημιά που μπορούσε να κάνει.

Όπλα DIY

trela-opla-diy

Αν μπορεί κανείς να έχει εκτοξευτή χειροβομβίδας στην Αμερική, σίγουρα μπορεί να έχει και σπιτικό, φτιάξτο μόνος σου όπλο. Αρκεί να μην παραβιάσουν τους νόμους, αρκετοί Αμερικανοί φτιάχνουν όπλα μόνοι τους. Η μόνη τους υποχρέωση είναι να πληρώσουν τους φόρους που τους επιβάλλονται.

Τannerite

trela-opla-ekriktika

Αν δεν είσαι σίγουρος τι είναι αυτό, μην ανησυχείς, ούτε εμείς είμαστε. Οι περισσότεροι μάλιστα πρώτη φορά το βλέπουμε! Όπως φαίνεται, ειναι ένα πολύ δυνατό εκρηκτικό, το οποίο ένας Αμερικανός πολίτης μπορεί να κατέχει απολύτως νόμιμα!

Αλυσιδωτό μαστίγιο

trela-opla-mastigio

Σε παλιές κινέζικες ταινίες το συγκεκριμένο όπλο ήταν must, ίσως γι αυτό δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό εκτός της Κίνας. Φυσικά δεν υπάρχουν νόμοι που να απαγορεύουν την κατοχή του, υπάρχουν εννοείται νόμοι που απαγορεύουν να χρησιμοποιηθεί βίαια, καθώς η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι τεράστια.

Ψαροτούφεκο

trela-opla-psarodoufeko

Το όπλο που χρησιμοποιούμε για το ψάρεμα δεν έχει κάποια απαγόρευση. Μπορεί να τραυματίσει τεράστια ψάρια και είναι γενικώς ένα επικίνδυνο όπλο.

Ομπρελόσπαθο

trela-opla-obrelospatho

Εδώ έχουμε μία παράξενη εκδοχή όπλου, που απαγορεύεται σε πολλές πολιτείες της Αμερικής. Είναι το σιδερένιο κοντάρι που χρησιμοποιούμε με την ομπρέλα μας. Το ομπρελόσπαθο έγινε διάσημο ως όπλο από μία διάσημη βρετανική σειρά.

Νunchaku

trela-opla-nunchaku

Το όπλο του Μπρους Λι, Νunchaku είναι συνδεδεμένο με το Κουνγκ Φου κι έτσι αν και σε πολλές πολιτείες της Αμερικής, απαγορεύεται, εξαιρέσεις υπάρχουν για όσους ασχολούνται με την πολεμική τέχνη.

Κράτα το

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!